Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2017. 11. 20, hétfő, Jolán napja van.
Holnap Olivér napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Bocskai István Katolikus Gimnázium
Lezárultak az írásbeli érettségi vizsgák

2017. május 22-én a legutolsó érettségi tárgyból is megírták tanulóink az írásbeli érettségi vizsgát. A május 8-12-éig tartó időszakban a mindenki számára kötelező érettségi tantárgyakból (magyar, matematika, történelem, angol nyelv, német nyelv) adtak számot végzőseink a 4 év alatt összerendezett tudásukról. A további napokban a biológia, az ügyviteli alapismeret, informatika, belügyi rendészeti ismeretek, kémia, földrajz és végül a fizika következett: ezeket a tantárgyakat azok a tanulók választották 5. érettségi tárgyként, akiknek a továbbtanulásához vitt pontszámként előírásként szerepel. Középszinten 135 tanuló vizsgázott, míg emelt szinten 24 diákunk bizonyította magasabb szintű tudását. Az írásbeli vizsgák alatt rendellenesség, szabálytalanság nem történt, tanulóink kellő komolysággal használták ki a rendelkezésükre álló időt. A szóbeli vizsgák június 19-én kezdődnek 6 vizsgacsoportban. Bízunk benne, hogy a szóbeli érettségiig hátra lévő időszakot is kellő szorgalommal használják ki tanulóink!
 

 
Hegyalja Pedagógus Kupa

1971-ben indult útjára a Hegyalja Pedagógus Kupa Sárospatak, Tokaj, Királyhelmec és Szerencs csapatai által. 46 éve folyamatosan minden év tavaszán összejönnek egy-egy hétvégére a tanári csapatok, hogy megmérkőzzenek a futballpályán, majd kicserélik szakmai tapasztalataikat és ápolják a hagyományokat. A hosszú évek során tartós, baráti, kollegális közösségek kovácsolódtak, és mindig vannak új arcok, fiatalok, akik a régiek helyére lépnek.
Ennek köszönhető, hogy félévszázados jubileuma felé közeledik a kupasorozat, ami Európában is egyedülálló!
 

 
Ballagás

2017. május 6-án 10 órakor 26 hatosztályos és 116 négyévfolyamos maturáló és szeretteik gyülekeztek az aulában, hogy a középiskolai hagyományoknak megfelelően elbúcsúzzanak az alma mátertől. A 11. évfolyamos búcsúztatók méltó körülményeket teremtettek, virágdíszbe öltöztették az iskolát. Az emelkedett hangulatban zajló ünnepségen a búcsúzó ballagók utoljára vonultak végig a folyosókon mint bocskais diákok, mostantól az élet nagyobb kihívásainak kell megfelelniük!


Kocsis József
 

 
Bolondballagás

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium 12. osztályos tanulói a hagyományokhoz híven a ballagást megelőző napon, vidámabb formában is elköszöntek az alsóbb éves társaiktól, ugyanis május 5-én vicces jelmezekbe öltözve körbejárták az iskolát, majd kivonultak a városba, ahol traktoros felvezetéssel, fesztiváli hangulatban sétáltak végig Szerencs főutcáján, énekelve, mulatozva. Volt olyan, aki rendőrnek, biciklis virágárus idős asszonynak, nővérkének, angyalnak, kisbabának vagy éppen indiánnak öltözött. A végzős diákok így nem csak a középiskolától, hanem a várostól is elbúcsúztak.


Jakab Tamás
osztályfőnök
 

 
Lezárult az ősz óta tartó angol nyelvi versenyünk

2017. május 8-án került sor az Angol Országismereti Versenyünk utolsó fordulójának eredményhirdetésére. A több hónapon át tartó megmérettetés során – melyre levelező formában került sor – a tanulók összemérhették tudásukat az angolszász kultúra különböző területein.
A híres helyektől a filmeken át az irodalomig több témát is érintettek az angol nyelvű feladatlapok. A versenyzők teljesítményét az egyes fordulók végén is értékeltük az angol nyelv tanulására ösztönző díjakkal. A legeredményesebb résztvevő Toplenszki Zalán 10. A osztályos diákunk volt, aki végül az összetett versenyben is diadalmaskodott. Gratulálunk!


Szegedi Mária
szaktanár
 

 
Almássy László Egyházmegyei Földrajz Verseny

altIskolánk tanulói a többfordulós Almássy László Egyházmegyei Földrajz Verseny megyei döntőjében harmadik helyezést értek el. A győztes csapat tagjai:


Buzsik Boglárka
Lajcsák Domonik
Mészáros Ferenc
Rákóczi Bettina 8. H osztályos tanulók


Búzáné Tóth Márta

Bővebben...
 
2016-17 A 12. évfolyam búcsúztatása a szerencsi Kisboldogasszony templomban

Kedves, barátságos és közvetlen légkörben búcsúzott el a 12. évfolyam növendékeitől Kocsis Sándor plébános úr az utolsó tanítási napon.
A templomi környezetben mindig felemelőbb, meghittebb és ünnepélyesebb a közösségi összejövetel.  Végzős évfolyam esetében a búcsúzás, az elválás és az ima ünnepélyes keretét még inkább kiemeli ez a szakrális tér. Plébánosunk kiemelte, hogy a templomban voltaképp nem búcsúzunk soha, mert a templom mindig visszavárja az embert.
Könyörgést hallhattunk tőle a diákok testi és lelki épségéért, a sikeres érettségi bizonyítványokért. Életpályájuk végigjárásához Krisztus segítségét és áldását kérte.
A közös imádság után a ballagók éneke következett, a Gaudeamus igitur, latinul és magyarul.
A templom épületét elhagyva, az udvaron mindenkit finom süteménnyel kínált Sándor atya. A tantestületből is többen jelen voltunk.
Megható és kellemes búcsúzó imaóra volt, amire mindannyian szívesen emlékezünk.

Rolek Ildikó Ágnes / vizuális kultúra – erkölcstan tanára

Bővebben...
 
Miló Vikivel sportoltunk

altA Gyermekek Egészsége Programnak az egészséges táplálkozás mellett a mozgás népszerűsítése is fontos feladata. Ennek jegyében telt a Bocskaiban április 25-én a 2-3. óra, amikor a Miló Vikivel, a boksz világbajnokkal majd 650 gimnazista tanuló állt ki a kosárlabda pályára, hogy bizonyítsa a program iránti elkötelezettségét. Jól éreztük magunkat, köszönjük,  Viki!

Bővebben...
 
A Föld Napja alkalmából iskolai csapatversenyt rendeztünk!

alt15 csapat jelentkezett a természettudományos munkaközösség által meghirdetett vetélkedőre, melynek kiemelt témája a víz, a vízvédelem, az Aggteleki és a Bükki Nemzeti Park élővilága volt.
A vetélkedő első három helyezett csapatának, egy Sárospatak és Sátoraljaújhely természeti és kulturális értékeit bemutató kirándulás a jutalma.
A győztes csapat tagjai:

  1. helyezés: Kórán Alexandra, Lippai Barbara, Tóth Boglárka 11. B osztály
  2. helyezés: Plaszkó Eszter, Sípos Attila, Szilágyi Kitti 9. A osztály
  3. helyezés: Buri Vanda, Gergely Máté, Molnár Gergő 9. B osztály


Búzáné Tóth Márta

Bővebben...
 
Elismerés a kiváló eredményekért

altAz intézményben már hagyomány, hogy ballagás előtt elismerésben részesülnek azok a 12. évfolyamos tanulók, akik négy, illetve hat éven keresztül tanév végén jeles vagy kitűnő tanulmányi eredményt értek el. Jutalomban részesülnek azok a diákok is, akik a kiváló tanulmányi munka mellett a sportban is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Ebben a tanévben 14 tanuló a „Kiváló tanulmányi eredményért”, 4 tanuló pedig a „Jó tanuló - Jó sportoló” elismerést vehette át. A Bocskai István képét ábrázoló bronz plakettet április 21-én, az adorációt követően Dr. Gál András igazgató úr adta át a jutalmazottaknak, akik a Bocskai István Gimnázium Alapítvány jóvoltából ösztöndíjban is részesültek. Gratulálunk!

 


Kalina Beáta
pedagógiai asszisztens

Bővebben...
 
Országos rendör és tüzoltónap

alt2017. április 22-én, szombaton a kora reggeli órákban indultunk el Budapestre 33 diákkal és 2 rendőrrel, hogy részt vegyünk a VII. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon.
Az érkezést követően közösen megtekintettük a rendezvény megnyitóját, amelyen az országos vezetők tartottak nyitóbeszédet. Az egész napot átfogó program látványos bemutatókkal (kutyás és lovas bemutató, önvédelmi bemutató, lövészet, vezetési szimulátor), koncertekkel, és sok más programmal várta a rendészeti képzésben részt vevő diákokat, illetve a családokat. A helyszínt biztosító Városligetben szinte mindent meg lehetett nézni, ki lehetett próbálni, amit a rendőrök és a tűzoltók használnak.
A rendezvénynek és a csoportunk részvételének is az volt a célja, hogy minél jobban megismerjük a rendőrök és a tűzoltók munkáját.
A diákok számos élménnyel és információval gazdagodtak, amelyet tanulmányaik során fel tudnak használni a következő tanévekben.


Taracközi Katalin
pedagógus

Bővebben...
 
A VÁROS NAPJA

Minden év április 20. napján Szerencs városa megemlékezést tart az 1605. április 17-én a szerencsi országgyűlésen Magyarország és Erdély fejedelmévé választott Bocskai Istvánról.
Ezen alkalomból a helyi református templomban emlékező műsorra kerül sor, melyet a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói adtak elő.
Az ünnepség elején Dr. Gál András Igazgató Úr köszöntötte a város vezetői és a képviselő testület tagjait, az intézmények vezetőit, egyházi vezetőket, a testvérvárosok képviselőit és minden kedves egybegyűltet. Hangsúlyozta beszédében Bocskai István nagyságát, tetteit, és harcait az elnyomók ellen. Majd felkérte az ünneplőket a Himnusz közös eléneklésére, melyet Daruka Dániel 12.h. osztályos tanuló kísért zongorán.
Ezt követően Balázs Pál református lelkipásztor idézett Bocskai István fejedelem végrendeletéből. Rávilágított arra, hogy az akkor leírt gondolatok mennyire aktuálisak a jelenben is. Fontos a népek és a hívek közötti egység, az atyafiúi szeretet és az Istenbe vetett hit.
Az ünnepi alkalom a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói műsorával folytatódott.
Póczos Patrik a 9.h. oszt. tanulója Szőnyi Gyula: Hazám című versét szavalta el, majd Plaszkó Eszter a 9.a.oszt. tanulója Pósa Lajos: Magyar vagyok, magyar… megzenésített versét énekelte el.
Wass Albert: Véren vett ország versét Rohály Roland 10.r. oszt. tanuló mondta el, majd az énekkar a Kormorán együttes: Volt valamikor egy régi világ… kezdetű dalát adta elő, melyet Sipos Attila 9.a. és Zakar Adrián 12.a. oszt. tanulók kísérték gitáron. Laczkó Szilárd a 11.a. oszt. tanulója Heltai Jenő: Szabadság című versének elszavalása után Marc Charpentier: Úgy zengjed az élet Himnuszát… kezdetű művét az énekkar énekelte, amit Majoros Réka 11.h. és Képes Panna 10.h. oszt. tanulók fuvolán kísérték. Batsányi János: Biztatás című versét Juhász Vince 10.a. oszt. tanuló szavalta el,ezt követte Gárdonyi Zsolt- Kádár Ferenc: Magyar ének c. műve, melyet Bihari Lilla Ibolya tanárnő énekelte el. Wass Albert: Erdélyi fák között kezdetű versét Póczos Patrik 9.h. oszt. tanuló mondta el.
Erdei Helga 12.Kgb. oszt. tanuló az Ismerős Arcok zenekar Nélküled kezdetű dalát énekelte el, melyet Zakar Adrián 12.a. oszt. tanuló kísért gitáron. Kádas Ákos 10.r. oszt. tanuló Wass Albert: A hontalanság hitvallása című versét szavalta el. A műsor a Székely Himnusz és a Szózat eléneklésével zárult, melyet Daruka Dániel 12.h. oszt. tanuló kísért zongorán.
Az ünnepi műsor végén koszorúzás következett. Koszorút helyezett el a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium nevében Dr. Gál András Igazgató Úr, Szerencs város nevében Dr. Egeli Zsolt és Nyíri Tibor Alpolgármester Urak.
Végül Nyíri Tibor Alpolgármester Úr- aki egyben a gimnázium tanára is-, megköszönte a színvonalas műsort, a megemlékezők szavait, és minden kedves vendégnek, hogy megtiszteltek bennünket és együtt ünnepeltek. Mindenkit invitált a vasárnapig tartó rendezvénysorozatra is, melynek záró eseménye a vasárnapi istentisztelet lesz a református templomban, ahol a nyárádszeredai lelkipásztor hirdeti majd az igét.

Az ünnepi műsort Szegedi Anikó magyar nyelv és irodalom szakos tanár és Bihari Lilla Ibolya ének-zene tanár állította össze és tanította be a gimnázium tehetséges tanulóinak.

Bihari Lilla Ibolya tanár

 

 
KIVÁLÓ EREDMÉNYEKET JUTALMAZTAK VÁROS NAPJÁN

altAz előző évek hagyományaihoz hasonlóan Szerencs Város Önkormányzata elismerésben részesítette azokat a tanulókat, sportolókat és felkészítőiket, akik az adott időszakban kimagasló versenyeredményt értek el a tanulás és a sport területén. Az elismerések átadására április 19-én, a Város Napja programsorozat keretében került sor a Bocskai István Katolikus Gimnázium aulájában. A Szerencsen működő általános és középiskolák diákjai és felkészítőik Nyiri Tibor és Egeli Zsolt alpolgármesterektől vették át az oklevelet.
A Bocskai István Katolikus Gimnáziumból az alábbi tanulók, valamint tanárok részesültek elismerésben országos, megyei és területi versenyen elért kiváló eredményükért, illetve a tanulók felkészítéséért. Gratulálunk a szép eredményekhez!
A jutalmazottak listáját itt tekintheti meg.


Kalina Beáta
pedagógiai asszisztens

Bővebben...
 
Holocaust megemlékezés

altIskolánkban 2017. április 12-én emlékeztünk meg a Holocaust több millió ártatlan áldozatáról. Az emlékező beszédet Hadházi Imréné tanárnő mondta, melyben először az elnevezés eredetéről beszélt, majd emlékezett az európai zsidóság és más kisebbségek szörnyű és szisztematikus elpusztításáról. Ezután iskolánk diákjai emlékeztek színvonalas műsorral az áldozatokra, melyet Tóth Éva tanárnő állított össze Bihari Lilla tanárnő segítségével. Felhívták a diákság figyelmét az emlékezés fontosságára, valamint arra, hogy ilyen szörnyűség többé nem ismétlődhet meg.
A műsor után iskolánk képviselői illetve a megjelent kedves vendégek koszorút helyeztek el a zsidótemető emléktáblájánál.


Daruka Róbert
tanár

Bővebben...
 
A magyar költészet napja

alt1964 óta hazánkban József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a költészet napját. A magyar irodalom ünnepén iskolánk is ünnepi műsorral tisztelgett a magyar líra előtt.  Az ünnepi gondolatokban elhangzott, hogy az irodalom egész életünket végigkíséri, hiszen a versek minden korosztályt megérintenek, mert a szerelmi csalódások vagy éppen a pillanatnyi boldogság érzete egyformán megszólalhat a líra nyelvén. A Balázs Beáta tanárnő által szervezett műsorban Toplenszki Zalán kortárs költőnk, Závodi Gábor verseiből adott elő.  Juhász Vince Petőfi Sándor: István öcsémhez című művét, illetve Laczkó Szilárd végzős tanuló saját költeményét adta elő Mazsorettpróba-fóbia címmel.  A diákok szavalatai mellett megzenésített versek is elhangzottak mint pl: Tiszta szívvel, Füstbe ment terv, Bájoló.  A műveket a következő 10. osztályos tanulók előadásában hallhattuk: Danyikó Dorka, Fia Dominika, Kádár Zsófia, Kerekes Kíra.  Hangszeren kísérte őket Kovács Kristóf, Bárány Balázs, Szikora Bence, Kovács Ákos.

Darai Enikő
német-hittan tanár

Bővebben...
 
Kimagasló eredmény Vizuális kultúrából az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV 2016-17)

altEbben a tanévben is lezajlottak a középiskolások 11. és 12. évfolyamát érintő legmagasabb szintű tantárgyi versenyek. Az OKTV 3 fordulóból áll, mindenki jelentkezhet, de a legfelkészültebb diákoknak van esélye. Így az első fordulóra is viszonylag kevesen jelentkeznek országos szinten.
A Bocskai István Katolikus Gimnáziumból is indulnak diákjaink több tantárgyból. Ezúttal egy tanítványunk: Kecskés Vanda a 12. A osztályból kimagasló eredményt ért el - Vizuális kultúra tantárgyból.
301 diák indult országos szinten az első fordulón, melynek témája: PRIZMA – a tudomány élménye. A feladat összetett: Képalkotás és alkotói napló készítése.
Vanda maximális pontszámmal (80 pont) jutott a második fordulóba, ami Budapesten került megrendezésre, ahol portrérajzolás volt a feladat. Innen is sikeresen jutott tovább, jelentős pontszámmal (97 p.) a 3. döntő fordulóba, ahová már csak a 31 legszínvonalasabb versenyző juthatott be az országból, szintén Budapestre. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy tanítványunk bármely tantárgyból eljuthasson erre a szintre, különösen művészetekből, mivel gimnáziumunk nem művészeti jellegű.
Büszkék vagyunk Kecskés Vanda teljesítményére, iskolánknak sok szép díjat, versenyeredményt hozott az utóbbi 4 évben!

Rolek Ildikó Ágnes / Vizuális kultúra szaktanár
 

 
LELKI NAP A BOCSKAIBAN

altGimnáziumunkban 2017. április 7-én került sor a tanév második Lelki napjának megtartására a tanulók és a tanárok részvételével . A lelki nap szellemiségét meghatározta a nyolc boldogság egyikének középpontba helyezése:  A SZELÍDEK ÖRÖKLIK A FÖLDET.
A lelki napot Gazdóf Miklósné igazgató-helyettes nyitotta meg. Mielőtt a programot ismertette, hangsúlyozta, hogy a húsvéti ünnepkör mennyire lélekemelő lehet a keresztény embernek. Ezután Kocsis Sándor atya a Szentháromnap történetéről tartott érdekes előadást: a nagycsütörtöktől a vasárnapig terjedő időszak jelentős történéseinek bemutatását képzőművészeti alkotások kivetítésével tette szemléletessé. Ezt követően Nagy Krisztián hernádnémeti plébános A szelídek öröklik a földet mélyebb üzenetének megértésében segítette a hallgatóságot.  Beszédének lezárásában emlékeztetett arra, hogy a hit Isten ajándéka, amit mindannyian megkaphatunk.
A tanulók a lelki nap következő részében A teremtett világ védelme gondolat jegyében osztálykeretben tanáraik irányításával kreatív  feladatokat oldottak meg (plakátkészítés, szerepjáték, idézetösszerakás, activity). Az aulában a délelőtt folyamán Rolek Ildikó tanárnő irányításával a diákok egy része a Földet jelképező két méter átmérőjű farostlemezen földmozaikot készített színes kupakokból.
A lelki napot Szentmise zárta, amelyet Kocsis Sándor és Nagy Krisztián plébánosok celebráltak, iskolánk diákjainak énekével és zenei közreműködésével kísérve.
A lelki nap mindannyiunk számára lehetőséget teremtett arra, hogy legnagyobb keresztény ünnepünket, a Húsvétot szellemiségében mélyebben, hitünkben megerősödve éljük meg.

Gergely Lászlóné
tanár
 

Bővebben...
 
Nevelési értekezlet

A 2016/2017-es tanév munkatervének megfelelően került sor intézményünkben a soron következő nevelési értekezletre 2017. március 30-án, melynek témái a következők voltak:

  1. Gazdóf Miklósné igazgatóhelyettes a mérés-értékelés témán belül a 2016. évi kompetenciamérés eredményeit elemezte intézményi szinten, kiemelve a 4 évfolyamos gimnáziumi osztályok képességszintjeit.
  2. Dr. Gál András igazgató a beiskolázás tapasztalatairól számolt be, utalva az országos tendenciára, hogy folyamatosan csökken a gyermeklétszám, amely a hozzánk jelentkező tanulók létszámában is megnyilvánul. Törekednünk kell a gimnázium vonzerejének megtartására és növelésére.
  3. Bodnár György igazgatóhelyettes a május-júniusi érettségi vizsgák tudnivalóiról és szabályairól tájékoztatta a nevelőtestületet.
  4. Kocsis Sándor plébános az április 7-ei lelki nap programját vázolta fel a tantestületnek. A lelki nap végén Húsvéti szentmisével zárjuk majd a tartalmas napot.

Bodnárné Göndör Magdolna
szaktanár
 

 
Siker az Országos Történelem Versenyen

altAz Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézete és Doktori Iskolája idén 6. alkalommal rendezte meg éves történelem versenyét, melynek témája "A kiegyezés és kora. Magyarország 1849-1914 között" volt. A verseny három írásbeli fordulójának eredményei alapján, a 2017. április 08.-án Egerben megtartott országos szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium csapata, ahol nemes és magas színvonalú küzdelmet követően az igencsak előkelő 5. helyezést szerezték meg. A csapat tagjai: Toplenszki Zalán és Gaál Eszter 12. A, valamint Sándor Bence 10 A osztályos tanulók voltak. A tanulók felkészítője Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem-földrajz szakos középiskolai tanára volt.

Jancsovszki Máté
Történelem tanár

 

Bővebben...
 
Sportpályák felújítási munkálatai

altMárcius hónapban elkezdődtek a kültéri sportpályák felújítási munkálatai. A karbantartás időszerűvé vált, mivel a folyamatos használat mellett, a műfüves focipályát körülvevő védőpalánk lecei eltörtek és balesetveszélyessé váltak. Az iskola karbantartói végezték a törött elemek pótlását, cseréjét. A kapu is új hálót kapott. A felújítást követően a pályán a balesetveszély elhárult. Továbbá a helyi tűzoltók felajánlották - miután ők is rendszeresen fociznak a műfüves pályán - hogy a pálya körüli védőháló elszakadt részeit emelőkocsijuk segítségével pótolják, megjavítják. A műveletet el is végezték. Ugyancsak tavaszi karbantartást igényel a teniszpálya is, amit salakkal töltjünk fel, valamint a vonalazást is újra el kell végeznünk. Az aszfalt borítású kézilabda-és kosárlabda pálya repedéseinek kijavítása is szerepel a további tervekben.

Bővebben...
 
Rákóczi megemlékezés
2017. március 27-én II. Rákóczi Ferenc születésének 341. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a fejedelem emlékművénél Szerencsen. A megjelentek – köztük a város vezetősége és az oktatási intézmények igazgatói – Dr. Egeli Zsolt alpolgármester úr ünnepi gondolatait hallgathatták meg, majd a Rákóczi Zsigmond Református Általános Iskola növendékeinek műsora következett. Az ünnepség zárásaként az emlékezők elhelyezték a tisztelet koszorúit II. Rákóczi Ferenc mellszobra előtt.
Intézményünket Dr. Gál András igazgató úr képviselte, aki Dr. Egeli Zsolt alpolgármester úrral koszorúzta meg az emlékművet.
 
 
 
Teremtésvédelmi Nap

altA Ferenc pápa által Laudato si’ kezdetű, az Isten által teremtett világ gondozásáról szóló enciklikájának szellemében, Dr. Ternyák Csaba egri érsek kezdeményezésére a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium iskolavezetősége, 13 pedagógusa, valamint több mint 100 tanulója nagy örömmel és aktivitással vett részt az önkéntes segítségen alapuló Egyházmegyei Teremtésvédelmi Napon.  Az eseményen részt vettek a szerencsi Polgármesteri Hivatal dolgozói, valamint a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás munkatársai is. A nemes kezdeményezést Koncz Ferenc polgármester úr szavai nyitották meg.
A program célja, hogy a diákok együtt tisztítsák meg környezetük egy szegletét, így gondoskodva az Isten által teremtett világ védelméről, továbbá hogy beszélgessenek korunk emberének felelősségéről és a fenntartható világ lehetőségeiről napjainkban.
A gyerekeknek érezniük kell azt, hogy közös otthonunk megvédése nem ismer halasztást, ez egy olyan sürgető kihívás, mellyel a kor emberének mihamarabb szembe kell néznie. Az emberiségnek még nem járt le az ideje, s ha mindannyian, együtt, összefogva teszünk környezetünkért, akkor sikerülhet megóvnunk, de minden bizonnyal élhetőbbé tennünk.
Köszönet a felhívásra reagáló diákoknak és kollégáknak, hogy munkájuk eredményeként megtisztult a gimnázium udvara és a kollégium területe, valamint a Római Katolikus Plébánia és környéke.

Jancsovszki Máté
földrajz szakos tanár

Bővebben...
 
« ElsőElőző1234KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 4