Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2018. 9. 19, szerda, Vilhelmina napja van.
Holnap Friderika napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Bocskai István Katolikus Gimnázium
Siker Hajdú – Moharos Országos Földrajz Versenyen

altA Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola idén 5. alkalommal rendezte meg a Dr. Hajdú - Moharos József Országos Református Földrajzi Tanulmányi Versenyét, melyen a versenyzők népesség- és gazdaságföldrajzi, valamint topográfiai tudásukat bizonyíthatták. A verseny első írásbeli fordulójának eredményei alapján a 2017. február 11.-én Karcagon megtartott országos szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium két tanulója a 10. A osztályból, ahol nemes és magas színvonalú küzdelmet követően Bárdos Flóra a 8. helyezést, míg Bogoly Levente a 10. helyezést szerezte meg. A tanulók felkészítője Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem-földrajz szakos középiskolai tanára volt.

 

Bővebben...
 
Egy kiváló és tehetséges szavaló!

altA Tompa Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából Putnokon megrendezett szavalóversenyen vettünk részt 2017. február 3-án. Iskolánkat Fia Dominika, Danyikó Dorka és Juhász Vince 10. A osztályos tanulók képviselték.
A jól felkészült, nagyon színvonalas mezőnyben Juhász Vince kiválóan állta a sarat, és a zsűri döntése alapján méltán hozta el a megérdemelt I. helyezést. Ráadásként még az a megtiszteltetés is érte, hogy a Tompa-évforduló keretében lemezfelvételre is meghívást kapott.  Gratulálunk az ügyes tanulónknak. Felkészítő tanára Gazdóf Miklósné volt.

 

Bővebben...
 
Kezdetben nem vala Madeira...

Kedves kollégák, tudománybarátok és diákjaink!

Meghívlak benneteket Madeiráról szóló előadásomra, amelyet a Szerencsi Tudománybarátok Köre megtisztelő felkérésére 2017. 02. 16-án 14.30-as kezdettel fogok megtartani gimnáziumunkban. Előlegbe pedig ajánlom figyelmetekbe böngészésre egy korábbi fotóesszémet a témáról.


Éliás Balázs

Bővebben...
 
A magyar kultúra napja

 

altA nemzeti himnuszra és alkotójára, Kölcsey Ferencre emlékeztek a bocskaisok a magyar kultúra napjának alkalmából január 23-án hétfőn. A diákok és felkészítő tanáraik - Gergely Lászlóné és Szegedi Anikó- ezúttal is színvonalas műsorral álltak elő. Szavalat hangzott el Danyikó Dorkától és Juhász Vincétől. Weöres Sándor és József Attila versek csendültek fel megzenésítve Bliszkó Zsófia és Kovács Kristóf előadásában.
A műsor hosszabb változatát a tanulók délután a városi ünnepségen adták elő.

Bővebben...
 
…és a gyertyák csonkig égtek…

altA gimnázium egyperces néma főhajtással és gyertyagyújtással emlékezett a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium elhunyt diákjaira és tanáraira, akik január 20-án, pénteken este szenvedtek tragikus buszbalesetet az olaszországi Verona közelében.

 

Bővebben...
 
Álláspályázat

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium pályázatot hirdet az alábbi munkakör betöltésére:
magyar nyelv és irodalom-bármely szakos középiskolai tanár
A feladatellátás helye: 3900 Szerencs Ondi út 1.
Állás betöltésének ideje: azonnal
jelentkezés:
A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 3900 Szerencs Ondi út 1. címre vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, Dr.Gál András igazgató részére küldött pályázattal.

 
Felvételi előkészítő december 10-én

altHiába volt csúszós az út, sok leendő diákunk jött el ezen a napon is gimnáziumunkba. Magyar nyelvből Vitányiné Papagorasz Heléna, matematikából Dombrádi Edit, angol nyelvből Tóth Éva, német nyelvből Visontai Anita tartott foglalkozást az érdeklődő tanulóknak.

Bővebben...
 
Felvételi előkészítő december 3-án

altEzen a szombati napon is több, mint félszáz diák volt kíváncsi a foglalkozásokra. Magyar nyelvből Gergely Lászlóné, matematikából Reményiné Járai Katalin, angol nyelvből Éliás Balázs, német nyelvből Magda Gábor kötötte le a tanulók figyelmét.

Bővebben...
 
Mikulás nap

A néphagyomány szerint december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. Gimnáziumunkban régi szokás az is, hogy a 9. osztályos diákok Miklós napján zenés-táncos műsorral mutatkoznak be idősebb társaiknak, és egy vicces, beavató ünnepség keretében válnak az iskola teljes jogú tagjává. A fiatalabb nebulók hetekig szorgalmasan gyakoroltak és készültek a különleges délelőttre, de nem hiába, hisz a felsőbb évesek nagy tapssal és ovációval fogadták produkcióikat.

 
Nyílt nap december 7-én

Több, mint száz nyolcadikos diák volt kíváncsi iskolánkra december hetedikei nyílt napunkon. Dr. Gál András igazgató úr tájékoztatója után a két igazgatóhelyettes, Gazdóf Miklósné és Bodnár György kalauzolta végig a tanulókat az intézményen, bemutatva a szaktantermeket, sportlétesítményeket.
Az iskolában folyó munka jobb megismerése érdekében több kolléga bemutató órát tartott: angol nyelvből Jurák Józsefné és Sándor Ernőné; matematikából Bodnár Györgyné, Daruka Róbert és Reményi Szabolcs; biológiából dr. Búzáné Tóth Márta; történelemből Braun Csaba; informatikából Szemán Artúr; míg a szakgimnáziumi képzéssel Pórné Nagy Katalin óráján ismerkedhettek az érdeklődő diákok.
A napot a néptáncosok (vezetőjük Balázs Beáta) és a rendészek önvédelmi bemutatója zárta, melyre Czibere Gergő készítette fel a végzős tanulókat.
Következő nyílt napunk december 13-án, szerdán lesz, melyre szeretettel várjuk azokat a nyolcadikosokat, akik 7-én nem tudtak eljönni!

Bővebben...
 
Magyar és idegen nyelvű szavalóversenyeken is jók vagyunk

altA Szent Márton Katolikus Gimnázium (Szikszó) 2016. november 23-án rendezte meg hagyományos régiós és határon túli, középiskolásoknak meghirdetett szavalóversenyét a szeretet témakörében. Iskolánkat Juhász Vince 10. A osztályos tanuló képviselte, aki a kiemelkedő 2. helyezést szerezte meg.  Felkészítő tanára Gazdóf Miklósné volt.
A Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság november 24-én rendezte meg idegen nyelvű szavalóversenyét a B-A-Z megye középiskolás diákjai számára a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban. A versenyen angol, német és francia nyelven előadott verssel lehetett indulni, amelynek a témája ebben a tanévben az „Ünnepek jegyében” fogalmazódott meg. Tanulóink az idén is elismerésre méltó eredményt értek el: német nyelvből Kiss Kamilla 11. H osztályos tanulónk III. helyezést, angol nyelvből Török Róbert 11. H osztályos tanuló IV. helyezést és Burkus Lilla 9. H osztályos diáklány a megérdemelt V. helyet szerezte meg. A tanulókat Pajuf Izabella, Jurák Józsefné és Novákné  Váradi Judit készítette fel. Köszönjük a tanulók és a kollégák lelkiismeretes munkáját!

Bővebben...
 
Megyei első helyezés a Vaskobakon

altA miskolci Diósgyőri Gimnázium, a Miskolci Egyetemmel és a miskolci Herman Ottó Múzeummal közösen szervezett „Vaskobak” megyei geológiai vetélkedőt. Az első írásbeli forduló eredményei alapján a 2016. december 03.-án megrendezett szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium csapata, ahol bizonyíthatták felkészültségüket a földrajz, illetve az ásvány- és kőzettan területein. A Bocskai István Katolikus Gimnázium csapata szoros versenyben végül a megyei első helyezést érte el. A csapat tagjai: Toplenszki Zalán 12. A, valamint Bárdos Flóra és Bogoly Levente 10 A osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem – földrajz szakos tanára volt.

Bővebben...
 
A harmadik felvételi előkészítő

 December 3-án is sok diák tartotta fontosnak, hogy szervezett formában készüljön a január 21-i írásbeli felvételi vizsgára.

A magyar nyelvi foglalkozásokat Gergely Lászlóné, a matematikaikat Reményiné Járai Katalin tartotta,

míg angol nyelvből Éliás Balázs, német nyelvből Magda Gábor dolgoztatta meg az érdeklődő tanulókat.

 
Miselátogatás

Kedves diákok!
Sándor atya a „SZERENCSI KATOLIKUS” facebook lapra kéri feltölteni a vasárnapi mise után készült szelfiket!

 
Lelki nap tanároknak

altLátogatást tett iskolánkban, és nagyon lelket melengető előadást tartott Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházai Egyházmegye kiérdemesült püspöke.
Gondolatait, amelyek nagyon sok jó tanáccsal, iránymutatással szolgáltak a pedagógusoknak, a Bolyai Katolikus Általános Iskola és a Bocskai István Katolikus Gimnázium nevelői hallgatták.
 

 
Elkezdődött a karácsonyi ünnepkör

altA keresztény emberek számára a karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjával kezdődik. Ennek apropóján november 25-én, pénteken gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Kocsis Sándor plébános úr az adoráción a jóság és a szeretet kifejezése köré gyűjtötte gondolatait, melyet felkészülésként bocsátott a tanuló ifjúság elé. Majd gimnáziumunk diákjai (Juhász Vince, Zakar Adrián, Majoros Csenge és az énekkar) rövid műsort adtak a karácsonyi előkészületek jegyében.

Bővebben...
 
Felvételi elkészítő november 19-én

altA második előkészítő foglalkozásunkon is több mint 50 diák jelent meg. Ezúttal a magyar nyelvi foglalkozást Kovács Judit tanárnő, a matematikát Bodnár Éva tanárnő, a német nyelvűt Pajuf Izabella Tünde tanárnő, míg az angol nyelvűt Árvai Zsolt tanár úr tartotta. Szeretettel várjuk kedves leendő diákjainkat a december 3-i foglalkozásra!

Bővebben...
 
Felvételi előkészítő, november 12.

altNagyon sok lelkes diák vett részt november 12-én,szombaton, az első felvételi előkészítő foglakozáson. Magyar nyelvből Balázs Beáta tanárnő, matematikából Jakab Tamás tanár úr, míg angol nyelvből Jurák Józsefné tanárnő és Sebestyén Amália tanárnő tartott órát. A következő foglalkozás november 16-án, szerdán, informatikából lesz, majd november 19-én, szombaton, ismét magyar nyelvből, matematikából, angol nyelvből, és a felmerült igénynek megfelelően német nyelvből fogunk felkészítést tartani az érdeklődő tanulóknak.

Bővebben...
 
Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ – Sátoraljaújhelyben

 

altA gimnázium aulájában 2016. november 16-án a 12. évfolyamos tanulókat felvételi tájékoztatóra invitáltuk. A Miskolci Egyetem mint anyaintézmény 2 szakon indít egyetemi képzést Sátoraljaújhelyen. A nappali képzés keretein belül gépészmérnöki és informatikai alapszakon, levelező formában pedig egészségügyi gondozás és védőnő szakirányon indulhat meg az oktatás.
Külön megtiszteltetésnek vettük, hogy a ME rektorhelyettese, Dr. Horváth Zita, az Egészségügyi Kar dékánja, Dr. Kiss-Tóth Emőke, valamint a Gépészmérnöki Kar dékánja, Dr. Bertóti Edgár személyesen tájékoztatta diákjainkat.

Bővebben...
 
Véradás a gimnáziumban

altMár hagyomány, hogy intézményünk segíti a Magyar Vöröskereszt Szerencsi Területi Szervezetének munkáját. Ebben a tanévben először november 8-án vártuk az önkéntes véradók jelentkezését. Ezúttal nemcsak a gimnázium tizennyolcadik életévüket betöltött tanulói, illetve tanárai, hanem szülők is csatlakoztak a felhíváshoz – összesen 65-en. A Magyar Vöröskereszt véradás szervezési tevékenységét az Országos Vérellátó Szolgálattal való szakmai partnerségben végzi, a Bocskai Katolikus Gimnázium, ahogy eddig is, úgy a jövőben is lehetőségei szerint támogatni fogja e nemes kezdeményezést.

 
Szakgimnáziumi tantárgyak

 A felvételi előkészítőn érdeklődtek a szakgimnázium tantárgyairól:

  • Gépírás gyakorlata
  • Számítástechnikai alkalmazások az ügyfélszolgálatban
  • Ügyfélszolgálati kommunikáció
  • Ügyfélszolgálati kommunikációs gyakorlat
  • Ügyfélszolgálati ismeretek
  • Ügyfélszolgálati gyakorlat
  • Levelezési gyakorlat az ügyfélszolgálatban
  • Dokumentum- és adatkezelés az ügyfélszolgálatban
Bővebben...
 
Angol nyelvi verseny a Miskolci Egyetemen

A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 10 diákja vett részt a Miskolci Egyetem szervezésében egy emelt szintű  angol nyelvi versenyen  a közelmúltban.
Az írásbeli feladatsor az érettségi követelményekhez igazodott: szöveghallgatási, olvasásértési és nyelvhelyességi feladatokat tartalmazott.
A környék gimnáziumaiból 160 diák tette próbára a tudását, mindannyian a 11. és 12. évfolyam tanulói voltak.
A gimnáziumunk hallgatói mindannyian jól teljesítettek, a 11. évfolyamos Tóth Adrián érte el a legjobb eredményt.
Felkészítő tanárok: Tóth Éva, Dr. Sándor Ernőné, Jurák Józsefné.
 

 
« ElsőElőző12345KövetkezőUtolsó »

4. oldal / 5