Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2018. 7. 22, vasárnap, Magdolna napja van.
Holnap Lenke napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Bocskai István Katolikus Gimnázium
Kezdetben nem vala Madeira...

Kedves kollégák, tudománybarátok és diákjaink!

Meghívlak benneteket Madeiráról szóló előadásomra, amelyet a Szerencsi Tudománybarátok Köre megtisztelő felkérésére 2017. 02. 16-án 14.30-as kezdettel fogok megtartani gimnáziumunkban. Előlegbe pedig ajánlom figyelmetekbe böngészésre egy korábbi fotóesszémet a témáról.


Éliás Balázs

Bővebben...
 
A magyar kultúra napja

 

altA nemzeti himnuszra és alkotójára, Kölcsey Ferencre emlékeztek a bocskaisok a magyar kultúra napjának alkalmából január 23-án hétfőn. A diákok és felkészítő tanáraik - Gergely Lászlóné és Szegedi Anikó- ezúttal is színvonalas műsorral álltak elő. Szavalat hangzott el Danyikó Dorkától és Juhász Vincétől. Weöres Sándor és József Attila versek csendültek fel megzenésítve Bliszkó Zsófia és Kovács Kristóf előadásában.
A műsor hosszabb változatát a tanulók délután a városi ünnepségen adták elő.

Bővebben...
 
…és a gyertyák csonkig égtek…

altA gimnázium egyperces néma főhajtással és gyertyagyújtással emlékezett a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium elhunyt diákjaira és tanáraira, akik január 20-án, pénteken este szenvedtek tragikus buszbalesetet az olaszországi Verona közelében.

 

Bővebben...
 
Álláspályázat

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium pályázatot hirdet az alábbi munkakör betöltésére:
magyar nyelv és irodalom-bármely szakos középiskolai tanár
A feladatellátás helye: 3900 Szerencs Ondi út 1.
Állás betöltésének ideje: azonnal
jelentkezés:
A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 3900 Szerencs Ondi út 1. címre vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, Dr.Gál András igazgató részére küldött pályázattal.

 
Felvételi előkészítő december 10-én

altHiába volt csúszós az út, sok leendő diákunk jött el ezen a napon is gimnáziumunkba. Magyar nyelvből Vitányiné Papagorasz Heléna, matematikából Dombrádi Edit, angol nyelvből Tóth Éva, német nyelvből Visontai Anita tartott foglalkozást az érdeklődő tanulóknak.

Bővebben...
 
Felvételi előkészítő december 3-án

altEzen a szombati napon is több, mint félszáz diák volt kíváncsi a foglalkozásokra. Magyar nyelvből Gergely Lászlóné, matematikából Reményiné Járai Katalin, angol nyelvből Éliás Balázs, német nyelvből Magda Gábor kötötte le a tanulók figyelmét.

Bővebben...
 
Mikulás nap

A néphagyomány szerint december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. Gimnáziumunkban régi szokás az is, hogy a 9. osztályos diákok Miklós napján zenés-táncos műsorral mutatkoznak be idősebb társaiknak, és egy vicces, beavató ünnepség keretében válnak az iskola teljes jogú tagjává. A fiatalabb nebulók hetekig szorgalmasan gyakoroltak és készültek a különleges délelőttre, de nem hiába, hisz a felsőbb évesek nagy tapssal és ovációval fogadták produkcióikat.

 
Nyílt nap december 7-én

Több, mint száz nyolcadikos diák volt kíváncsi iskolánkra december hetedikei nyílt napunkon. Dr. Gál András igazgató úr tájékoztatója után a két igazgatóhelyettes, Gazdóf Miklósné és Bodnár György kalauzolta végig a tanulókat az intézményen, bemutatva a szaktantermeket, sportlétesítményeket.
Az iskolában folyó munka jobb megismerése érdekében több kolléga bemutató órát tartott: angol nyelvből Jurák Józsefné és Sándor Ernőné; matematikából Bodnár Györgyné, Daruka Róbert és Reményi Szabolcs; biológiából dr. Búzáné Tóth Márta; történelemből Braun Csaba; informatikából Szemán Artúr; míg a szakgimnáziumi képzéssel Pórné Nagy Katalin óráján ismerkedhettek az érdeklődő diákok.
A napot a néptáncosok (vezetőjük Balázs Beáta) és a rendészek önvédelmi bemutatója zárta, melyre Czibere Gergő készítette fel a végzős tanulókat.
Következő nyílt napunk december 13-án, szerdán lesz, melyre szeretettel várjuk azokat a nyolcadikosokat, akik 7-én nem tudtak eljönni!

Bővebben...
 
Magyar és idegen nyelvű szavalóversenyeken is jók vagyunk

altA Szent Márton Katolikus Gimnázium (Szikszó) 2016. november 23-án rendezte meg hagyományos régiós és határon túli, középiskolásoknak meghirdetett szavalóversenyét a szeretet témakörében. Iskolánkat Juhász Vince 10. A osztályos tanuló képviselte, aki a kiemelkedő 2. helyezést szerezte meg.  Felkészítő tanára Gazdóf Miklósné volt.
A Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság november 24-én rendezte meg idegen nyelvű szavalóversenyét a B-A-Z megye középiskolás diákjai számára a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban. A versenyen angol, német és francia nyelven előadott verssel lehetett indulni, amelynek a témája ebben a tanévben az „Ünnepek jegyében” fogalmazódott meg. Tanulóink az idén is elismerésre méltó eredményt értek el: német nyelvből Kiss Kamilla 11. H osztályos tanulónk III. helyezést, angol nyelvből Török Róbert 11. H osztályos tanuló IV. helyezést és Burkus Lilla 9. H osztályos diáklány a megérdemelt V. helyet szerezte meg. A tanulókat Pajuf Izabella, Jurák Józsefné és Novákné  Váradi Judit készítette fel. Köszönjük a tanulók és a kollégák lelkiismeretes munkáját!

Bővebben...
 
Megyei első helyezés a Vaskobakon

altA miskolci Diósgyőri Gimnázium, a Miskolci Egyetemmel és a miskolci Herman Ottó Múzeummal közösen szervezett „Vaskobak” megyei geológiai vetélkedőt. Az első írásbeli forduló eredményei alapján a 2016. december 03.-án megrendezett szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium csapata, ahol bizonyíthatták felkészültségüket a földrajz, illetve az ásvány- és kőzettan területein. A Bocskai István Katolikus Gimnázium csapata szoros versenyben végül a megyei első helyezést érte el. A csapat tagjai: Toplenszki Zalán 12. A, valamint Bárdos Flóra és Bogoly Levente 10 A osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem – földrajz szakos tanára volt.

Bővebben...
 
A harmadik felvételi előkészítő

 December 3-án is sok diák tartotta fontosnak, hogy szervezett formában készüljön a január 21-i írásbeli felvételi vizsgára.

A magyar nyelvi foglalkozásokat Gergely Lászlóné, a matematikaikat Reményiné Járai Katalin tartotta,

míg angol nyelvből Éliás Balázs, német nyelvből Magda Gábor dolgoztatta meg az érdeklődő tanulókat.

 
Miselátogatás

Kedves diákok!
Sándor atya a „SZERENCSI KATOLIKUS” facebook lapra kéri feltölteni a vasárnapi mise után készült szelfiket!

 
Lelki nap tanároknak

altLátogatást tett iskolánkban, és nagyon lelket melengető előadást tartott Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházai Egyházmegye kiérdemesült püspöke.
Gondolatait, amelyek nagyon sok jó tanáccsal, iránymutatással szolgáltak a pedagógusoknak, a Bolyai Katolikus Általános Iskola és a Bocskai István Katolikus Gimnázium nevelői hallgatták.
 

 
Elkezdődött a karácsonyi ünnepkör

altA keresztény emberek számára a karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjával kezdődik. Ennek apropóján november 25-én, pénteken gyújtottuk meg az adventi koszorú első gyertyáját. Kocsis Sándor plébános úr az adoráción a jóság és a szeretet kifejezése köré gyűjtötte gondolatait, melyet felkészülésként bocsátott a tanuló ifjúság elé. Majd gimnáziumunk diákjai (Juhász Vince, Zakar Adrián, Majoros Csenge és az énekkar) rövid műsort adtak a karácsonyi előkészületek jegyében.

Bővebben...
 
Felvételi elkészítő november 19-én

altA második előkészítő foglalkozásunkon is több mint 50 diák jelent meg. Ezúttal a magyar nyelvi foglalkozást Kovács Judit tanárnő, a matematikát Bodnár Éva tanárnő, a német nyelvűt Pajuf Izabella Tünde tanárnő, míg az angol nyelvűt Árvai Zsolt tanár úr tartotta. Szeretettel várjuk kedves leendő diákjainkat a december 3-i foglalkozásra!

Bővebben...
 
Felvételi előkészítő, november 12.

altNagyon sok lelkes diák vett részt november 12-én,szombaton, az első felvételi előkészítő foglakozáson. Magyar nyelvből Balázs Beáta tanárnő, matematikából Jakab Tamás tanár úr, míg angol nyelvből Jurák Józsefné tanárnő és Sebestyén Amália tanárnő tartott órát. A következő foglalkozás november 16-án, szerdán, informatikából lesz, majd november 19-én, szombaton, ismét magyar nyelvből, matematikából, angol nyelvből, és a felmerült igénynek megfelelően német nyelvből fogunk felkészítést tartani az érdeklődő tanulóknak.

Bővebben...
 
Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ – Sátoraljaújhelyben

 

altA gimnázium aulájában 2016. november 16-án a 12. évfolyamos tanulókat felvételi tájékoztatóra invitáltuk. A Miskolci Egyetem mint anyaintézmény 2 szakon indít egyetemi képzést Sátoraljaújhelyen. A nappali képzés keretein belül gépészmérnöki és informatikai alapszakon, levelező formában pedig egészségügyi gondozás és védőnő szakirányon indulhat meg az oktatás.
Külön megtiszteltetésnek vettük, hogy a ME rektorhelyettese, Dr. Horváth Zita, az Egészségügyi Kar dékánja, Dr. Kiss-Tóth Emőke, valamint a Gépészmérnöki Kar dékánja, Dr. Bertóti Edgár személyesen tájékoztatta diákjainkat.

Bővebben...
 
Véradás a gimnáziumban

altMár hagyomány, hogy intézményünk segíti a Magyar Vöröskereszt Szerencsi Területi Szervezetének munkáját. Ebben a tanévben először november 8-án vártuk az önkéntes véradók jelentkezését. Ezúttal nemcsak a gimnázium tizennyolcadik életévüket betöltött tanulói, illetve tanárai, hanem szülők is csatlakoztak a felhíváshoz – összesen 65-en. A Magyar Vöröskereszt véradás szervezési tevékenységét az Országos Vérellátó Szolgálattal való szakmai partnerségben végzi, a Bocskai Katolikus Gimnázium, ahogy eddig is, úgy a jövőben is lehetőségei szerint támogatni fogja e nemes kezdeményezést.

 
Szakgimnáziumi tantárgyak

 A felvételi előkészítőn érdeklődtek a szakgimnázium tantárgyairól:

  • Gépírás gyakorlata
  • Számítástechnikai alkalmazások az ügyfélszolgálatban
  • Ügyfélszolgálati kommunikáció
  • Ügyfélszolgálati kommunikációs gyakorlat
  • Ügyfélszolgálati ismeretek
  • Ügyfélszolgálati gyakorlat
  • Levelezési gyakorlat az ügyfélszolgálatban
  • Dokumentum- és adatkezelés az ügyfélszolgálatban
Bővebben...
 
Angol nyelvi verseny a Miskolci Egyetemen

A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 10 diákja vett részt a Miskolci Egyetem szervezésében egy emelt szintű  angol nyelvi versenyen  a közelmúltban.
Az írásbeli feladatsor az érettségi követelményekhez igazodott: szöveghallgatási, olvasásértési és nyelvhelyességi feladatokat tartalmazott.
A környék gimnáziumaiból 160 diák tette próbára a tudását, mindannyian a 11. és 12. évfolyam tanulói voltak.
A gimnáziumunk hallgatói mindannyian jól teljesítettek, a 11. évfolyamos Tóth Adrián érte el a legjobb eredményt.
Felkészítő tanárok: Tóth Éva, Dr. Sándor Ernőné, Jurák Józsefné.
 

 
Szalagavató

altVan, aki szerint a szalagavató ünnepség a felnőtté avatás estéje, olyan is van, aki szerint a végső megmérettetés előtti legemlékezetesebb esemény, de egy biztos: ez az a nap - egy gimnazista életében -, amikor ráébred, hogy gyermekből felnőtté cseperedett és már csak hónapok választják el attól, hogy belecsöppenjen a nagybetűs életbe. A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium végzős diákjai 12 év tanulás után ünnepélyes szavalatokkal, valamint zenés műsorral készültek október 15-re. Intézményünk igazgatója, Gál András arra bíztatta az ünneplő diákokat, hogy ne feledjék a Szerencsen töltött éveket, őrizzék azt, ami nemesítette, építette őket. Ehhez kívánt kitartást és nemes küzdelmet. A jeles eseményen öt 12. évfolyamos osztály maturandusának öltözetére tűzték fel az osztályfőnökök a Kocsis Sándor plébános által megáldott szalagot. A közös szalag most már összeköti a tanulókat a tanárokkal, az iskolával, és a templommal, hiszen egy szellemiséget jelképez. A műsor a végzős osztályok táncával zárult.

Bővebben...
 
Emlékezés az 1956-os forradalom hőseire

 altA Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói október 21-én tartottak megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. Az iskola tanárai és diákjai felidézték a korabeli október 23-ai eseményeket.
60 éve annak, hogy Magyarország meggátolhatatlan erővel fejezte ki a szabadságba vetett hitét. Az 1956-os forradalom történelmünk azon ritka pillanatai közé tartozott, amikor szinte az egész ország egy emberként lépett fel a sztálini típusú diktatúra és a megszálló szovjet csapatok ellen. Október 23-a a szabadság napja, amelyen egységbe kovácsolódott a nemzet – hangzott el Somoskőiné Hauschel Dóra tanárnő ünnepi beszédében. A megemlékezésen a gimnazisták szavalatokkal és énekekkel tisztelegtek a forradalom hősei előtt.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345KövetkezőUtolsó »

4. oldal / 5