AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítványa a Bocskai István Gimnáziumban
Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Aktuális AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítványa a Bocskai István Gimnáziumban

altAz AFS egy nemzetközi, önkéntes alapon működő, kormányoktól és vallásoktól független, nem profitorientált szervezet, amely interkulturális tanuláshoz nyújt lehetőséget, ezzel is segítve az embereket, hogy elsajátítsák azt a tudást, képességet és megértést, mely egy igazságosabb és békésebb világ megteremtéséhez szükséges.

 

Minden AFS tevékenység alapja az emberi méltóság, a különbözőségek tiszteletben tartása, harmóniára való törekvés másokkal, együttérzés és tolerancia.
A fentiek jegyében ismerkedtek a Bocskai István Gimnázium diákjai a csereprogram lehetőségeivel. Évente 80 diák érkezik Magyarországra és több mint 100 magyar diák utazik külföldre. Egy tanévre szóló, három hónapos és nyári egy hónapos programokban való részvétel segítheti a diákok nyelvtanulását. A külföldön töltött idő alatt az adott ország kultúrájával, az ott élő emberekkel történő ismerkedésre is lehetőség van.
A Bocskai István Gimnáziumban 6 osztály érdeklődő tanulói, közel 200 fiatal vett részt azon az interaktív előadáson, amelyet az AFS Magyarország miskolci körzetének elnöke közreműködésével szerveztünk november 10-én. Az angol nyelvű előadás felkeltette a tanulók érdeklődését, s nem kizárt, hogy a jövőben jónéhányan élnek majd a külföldi tanulás lehetőségével.