Kutatók éjszakája
Ma 2024. 3. 29, péntek, Auguszta napja van.
Holnap Zalán napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Aktuális Kutatók éjszakája

 Az idén is nagy volt az érdeklődés, két teli busszal, 90 fővel vettünk részt a 2014-es Kutatók éjszakáján. Ez a rendezvény nem a nagy volumenű elvont tudományos elméletekkel foglalkozik, hanem megpróbálja kicsit közelebb hozni és bevonni az érdeklődőket. Az eseményről álljon itt egy cikk Toplenszki Zalán 10.a osztályos tanuló tollából:

"Az első találkozás a tudománnyal 
olyan részegítő mint a szerelem" -Szerb Antal-

2014-ben immár kilencedik alkalommal a kutatóké volt az éjszaka!
Ez a nem mindennapi esemény ezen az éven éppen szeptember 26.-ra esett.

a program célja,hogy megváltoztassa a kutatókról alkotott általános berögződéseket és megmutassa,hogy nem elérhetetlen,bonyolult számok sorozata vagy éppen képtelen képletek hada a tudomány hanem igenis látványos,érdekes,és szórakoztató!De legfőképp elgondolkodtató.....

A Bocskai István Katolikus Gimnázium tudásra éhes tanulói is betekintést nyerhettek a tudományok varázslatos világába.Idén a Miskolci Egyetemre látogathattunk el,ahol az intézmény már rengeteg érdekes programmal várt minket.A kémia szerelmesei vagy a fizika kedvelők,esetleg akik a földrajzzal szimpatizálnak mind megtalálták saját látnivalójukat és benne a mondanivalót.Minden program ingyenesen megtekinthető volt,akár egy bányalátogatásra vagy laboratóriumi kísérletre is elkalauzoltak minket.Különböző kémiai szeszély(de semmi életveszély),felrázó elektromosság és még megannyi okosság és bölcselet,érdekesebbnél érdekesbb. 
Emlékezetes volt a pekingi vegyipari egyetem művészeti csoportjának részvéte is,akik saját kultúrájukkal színesítették ezt a nem mindennapi estét,és egy kis művészetet csempésztek a programok közé..

Ha te is megtaláltad az összhangot a tudománnyal mint ahogy Szerb Antal és úgy érzed olyan részegítő mint a szerelem,akkor ezt a programot épp neked szánták!
Minőségi ismeretterjesztés és szórakozás egyszerre, ezt jelenti tehát a Kutatók éjszakája!