Bocskais sikerek a megyei idegen nyelvű vers- és prózamondó versenyen
Ma 2024. 4. 24, szerda, György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Versenyeredmények Bocskais sikerek a megyei idegen nyelvű vers- és prózamondó versenyen

A Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság a 2014/2015-ös tanévben hatodik alkalommal hirdette meg idegen nyelvű vers- és prózamondó versenyét a megye 14-19 éves középiskolás diákjai számára.
Nevezni angol, német, francia és olasz nyelven előadott verssel vagy prózával lehetett az évfordulók jegyében.
A versenyre 2014. november 13-án a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban került sor.
Iskolánk angol,német és francia nyelvet tanuló diákjai közül 16 fő vett részt a rangos eseményen.
A diákok meghatározott szerzők verseivel léphettek színpadra, Shakespeare, Kastner és Exupery művei hangoztak el többféle előadásmódban, többféle megközelítésben.

A versenyzők először a több helyszínen zajló elődöntőben adhatták elő verseiket. Iskolánk 6 tanulója továbbjutott a döntőbe, ahol a következő eredmények születtek:francia nyelvből 4. helyen végzett Krajnyák Enikő, felkészítője Taraczközi Katalin.
Német nyelvből Müller Fruzsina a 9.helyet szerezte meg, felkészítője Hadházi Imréné.
Angol nyelvből a dobogós 2. helyen végzett Marsi Victoria, 9.helyezett lett Illésy Márton,11.helyezett Tóth Laura,13.helyezett Vitelki Luca. Felkészítőjük Jurák Józsefné.
A Bocskais diákok mély benyomást keltettek előadásmódjukkal, felkészültségükkel, amit mi sem bizonyít jobban, mint az a kedves gesztus a zsűri egyik oszlopos tagjától, hogy a díjkiosztó ünnepség után odafáradt az önfeledten ünneplő kis csoportunkhoz és személyesen gratulált a szerencsi diákoknak. Ez a megtiszteltetés külön öröm számunkra az idegen ajkú lektor részéről, hiszen csak a Bocskaisokat tüntette ki figyelmével és külön elismerő szavaival.
Gratulálunk !

Jurák Józsefné