Adoráció
Ma 2024. 4. 19, péntek, Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Adoráció


Adoráció - 2017. április 28. péntek
Írta: Szemán Artúr   
2017. május 02. kedd, 12:11

János evangélioma 6. rész
Ezek után elméne Jézus a galileai tengeren, a Tiberiáson túl.
2. És nagy sokaság követé őt,mivelhogy látják vala az ő csodatételeit, a melyeket cselekszik vala a betegeken.
3. Felméne pedig Jézus a hegyre, és leüle ott a tanítványaival
4. Közel vala pedig húsvét,a zsidók ünnepe.
5. Mikor azért felemelé Jézus a szemeit,és látá, hogy nagy sokaság jő hozzá, monda Filepnek: Hogyan vegyünk kenyeret, hogy ehessenek ezek?
6. Ezt pedig azért mondá,hogy próbára tegye őt:mert ő maga tudta, mit akar vala cselekedni.
7. Felele neki Filep: Kétszáz dénár árú kenyér nem elég ezeknek,hogy mindenikök kapjon valami keveset.
8. Monda neki egy az ő tanítványai közül,András, a  Simon Péter testvére:
9. Van itt egy gyermek, a kinek van öt árpa kenyere és két hala, de mi az ennyinek?
10. Jézus pedig mondta: Ültessétek le az embereket. Nagy fű vala pedig azon a helyen. Leülének azért a férfiak, számszerint mintegy ötezren.
11. Jézus pedig vevé a kenyeret, és hálát adván, adta a tanítványoknak, a tanítványok pedig a leülteknek: hasonlóképen a halakból is, a mennyit akarnak vala.
12. A mint pedig betelének, mondta az ő tanítványainak: Szedjétek össze a megmaradt darabokat, hogy semmi el ne vesszen.
13. Összeszedék azért, és megtöltenék tizenkét kosarat az öt árpa kenyérből való darabokkal, a melyek megmaradtak vala az evők után.
14. Az emberek azért látva a jelt, melyet Jézus tön, mondanák: Bizonnyal ez ama próféta, a ki eljövendő vala a világra.
Eddig az evangélium igéje!
Így történt a csoda, melyet az elsős diákok még nem hisznek, de a negyedikesek már igen.
Tudják: Az Úr mindenre képes! Ámen.


V.B.
 

Módosítás dátuma: 2017. május 02. kedd, 12:14
 
Adoráció április 21-én
Írta: Szemán Artúr   
2017. április 26. szerda, 12:32

Az április 21-ei, pénteki adoráción a csodálatos halfogás esetét ismertette és értelmezte Kocsis Sándor plébános úr:
Amikor egyszer a sokaság hozzá tódult, és hallgatta az Isten igéjét, ő a Genezáret-tó partján állt. Meglátott két hajót, amely a part mentén vesztegelt; a halászok éppen kiszálltak belőlük, és hálóikat mosták. Ekkor beszállt az egyik hajóba, amelyik Simoné volt, és megkérte, hogy vigye őt egy kissé beljebb a parttól, azután leült, és a hajóból tanította a sokaságot. Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: "Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra! " Simon így felelt: "Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." S amikor ezt megtették, olyan nagy tömeg halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik; ezért intettek társaiknak, akik a másik hajóban voltak, hogy jöjjenek és segítsenek nekik. Azok pedig odamentek, és annyira megtöltötték mind a két hajót, hogy majdnem elsüllyedtek. Simon Péter ezt látva leborult Jézus lába elé, és így szólt: "Menj el tőlem, mert bűnös ember vagyok, Uram! " A halfogás miatt ugyanis nagy félelem fogta el őt és azokat, akik vele voltak és segítettek; de ugyanígy Jakabot és Jánost, a Zebedeus fiait is, akik társai voltak Simonnak. Jézus akkor így szólt Simonhoz: "Ne félj, ezen túl emberhalász leszel! " Erre kivonták a hajókat a partra, és mindent otthagyva követték őt.
 

Módosítás dátuma: 2017. április 27. csütörtök, 12:00
 
Adoráció március 31-én
Írta: Szemán Artúr   
2017. április 03. hétfő, 06:57

Ezen a héten pénteken az adoráció témája a hit erejétől megvilágosult ember volt. Példaként szolgál mindannyiunk számára János evangéliumában említett vakon született ember, aki hitének köszönhetően gyógyult meg a Siloe tavában. Jézusnak ezt a csodatettét a farizeusok azonban kétségbe vonták.
A vak erős hitének köszönhetően kettős ajándékot kap: testi szemeivel lát és részese lesz a lelki látásnak, eljut a hit világosságára. A farizeusok viszont megmaradnak bűneikben és nem nyerik el a hit ajándékát.
Amíg nem látjuk meg bűneinket, nem ismerjük fel és nem bánjuk meg azokat, addig nem indulhatunk el a hit útján. Segítsen minket a nagyböjti idő abban, hogy a bűn sötétségéből kilépve eljussunk a hit világosságára!
Braun Csaba
 

 
Adoráció március 24-én
Írta: Bodnár György   
2017. március 24. péntek, 20:12

altEzen a héten az adoráció témája a környezet, a környezetvédelem volt.
December 25-én születik Jézus Krisztus, ha visszaszámlálunk 9 hónapot március 25-re esik az a nap, amikor a természet feletti világ a teremtett világgal találkozik létrejön a megtestesülés.
Ez a tavaszi nap megdobogtatja a világ népeinek szívét, a teremtett világra, a természetre fordítjuk figyelmünket. Az emberiség az elmúlt fél évszázadban jelentős mértékű környezetkárosítást végzett, amely, ha így folytatódik bolygónk létét veszélyezteti.
Meg kell változtatni a gondolkodásmódunkat, és ez majd a cselekedeteink megváltozását is jelenti.
Ternyák Csaba érsek atya meghirdette az egyházi iskolákban a szemétszedési akciót.
Hogyan óvhatjuk környezetünket? Kertünk, gyümölcsösünk megművelésével, illetve azzal, hogy részt veszünk a szemétszedési akcióban. Amikor környezetünket megtisztítjuk, életet adunk a Földnek.
Az adoráció a mai napon is imával zárult.

Bodnár Györgyné
 

Módosítás dátuma: 2017. március 27. hétfő, 12:03
 
Adoráció március 17-én
Írta: Szemán Artúr   
2017. március 21. kedd, 12:41

altKocsis Sándor plébános felhívta a diákok figyelmét a Nagyböjt időszakában a keresztúti imádságra. Fontos, hogy egymással szemben öltöztető, jóindulatú megjegyzéseink legyenek. Ne ítéletet mondjunk, hanem segítő szándékkal álljunk egymás mellett. Az adoráció végén a kereszténység és az öt világvallás viszonyáról hallhattunk, majd imádkoztunk a dolgozatot író és a szóban felelő, valamint a jövő hét elején kisérettségiző diákjainkért.

Bodnár Éva
matematika-informatika tanár

Módosítás dátuma: 2017. március 21. kedd, 12:48
 
« ElsőElőző12345678KövetkezőUtolsó »

7. oldal / 8