Bocskais diák sikerei
Ma 2024. 5. 2, csütörtök, Zsigmond napja van.
Holnap Tímea napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Az iskola jelene Bocskais diák sikerei
Bocskais diák sikerei

 

Varga László Bánk ebben az évben érettségizett a szerencsi Bocskai István Gimnáziumban. A csendes, szerény diáknak idén ért be többévnyi szorgalmas munkájának a gyümölcse, egymás után több, igen jelentős elismerésben is részesült.


A sikersorozatot az Országos Szabó Magda Esszéíró Pályázaton elért első helyezése nyitotta meg. Ez a verseny kétfordulós volt: az első fordulóban az otthon készített pályaművet bírálta el a tekintélyes szakemberekből álló zsűri, majd a behívott legjobbaknak Debrecenben, szóban kellett bizonyítaniuk tudásukat. A bíráló bizottság Varga László Bánkot találta a legjobbnak, így ő kapta az ezért járó értékes díjakat.

A díjak egyike egy itáliai utazás volt. Az utazás során a „kötelezően” megtekintendő látványosságok mellett behatóan tanulmányozta a Falconieri Palotát, a Római Magyar Akadémia székhelyét.
Tehetséges diákunk eközben nem hanyagolta el tanulmányait, ennek eredményeképpen a felvételi eljárásban olyan kiemelkedő eredményt ért el, melyet a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Tanácsa
Miskolci Jogi Kari Primus Ösztöndíjjal ismert el.
Gratulálunk egykori diákunknak, eredményekben gazdag egyetemi éveket és további sikeres versenyeket kívánunk Varga László Bánknak.