Egészségnap 2015. február 23.
Ma 2024. 7. 27, szombat, Olga napja van.
Holnap Szabolcs napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Egészségnapok Egészségnap 2015. február 23.
Egészségnap 2015. február 23.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében február 23-án, hétfőn a tanév során immár második alkalommal tartottunk Egészségnapot a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.
A reggeli áhítat és az ezt követő három tanítási óra után 10 órától kezdődtek a változatos programok. Az osztályok az előre elkészített beosztás szerint szervezetten, forgószínpadszerűen vonultak egyik helyszínről a másikra. Több tanteremben párhuzamosan filmvetítéssel kezdődött a rendezvény: Vida Gábor biológus, genetikus, ökológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja Tükörben a világ című kisfilmjét tekintették meg a diákok. Ebben a túlnépesedés, a pazarlás és a környezetszennyezés problémájára hívta fel a figyelmüket a tudós. Emellett a tanulók meghallgatták a Magyar Vöröskereszt szerencsi területi szervezetének előadását, játszottak Xbox-szal és élő csocsóval, plakátot festettek, kipróbálhatták a részeg szemüveget, és azt is, milyen bekötött szemmel sétálni úgy, hogy egy vakvezető kutyára bízzák magukat.

 

Az egészséges életmód feltétele az egészséges táplálkozás is. Ennek szellemében az ebéd ezúttal grillezett csirkemell volt párolt zöldségkörettel, amelyet mindenki jóízűen fogyasztott el. Szükség is volt az energiára, hiszen a legjobban várt program Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló, személyi edző aerobic-bemutatója volt, amely óriási sikert aratott a diákok körében, és sokan az edzővel együtt végezték a gyakorlatokat. Reméljük ez a programsorozat is hozzájárult ahhoz, hogy egészségtudatosabb szemléletmóddal éljünk a mindennapok során.