LELKI NAP A BOCSKAIBAN
Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Aktuális LELKI NAP A BOCSKAIBAN

altGimnáziumunkban 2017. április 7-én került sor a tanév második Lelki napjának megtartására a tanulók és a tanárok részvételével . A lelki nap szellemiségét meghatározta a nyolc boldogság egyikének középpontba helyezése:  A SZELÍDEK ÖRÖKLIK A FÖLDET.
A lelki napot Gazdóf Miklósné igazgató-helyettes nyitotta meg. Mielőtt a programot ismertette, hangsúlyozta, hogy a húsvéti ünnepkör mennyire lélekemelő lehet a keresztény embernek. Ezután Kocsis Sándor atya a Szentháromnap történetéről tartott érdekes előadást: a nagycsütörtöktől a vasárnapig terjedő időszak jelentős történéseinek bemutatását képzőművészeti alkotások kivetítésével tette szemléletessé. Ezt követően Nagy Krisztián hernádnémeti plébános A szelídek öröklik a földet mélyebb üzenetének megértésében segítette a hallgatóságot.  Beszédének lezárásában emlékeztetett arra, hogy a hit Isten ajándéka, amit mindannyian megkaphatunk.
A tanulók a lelki nap következő részében A teremtett világ védelme gondolat jegyében osztálykeretben tanáraik irányításával kreatív  feladatokat oldottak meg (plakátkészítés, szerepjáték, idézetösszerakás, activity). Az aulában a délelőtt folyamán Rolek Ildikó tanárnő irányításával a diákok egy része a Földet jelképező két méter átmérőjű farostlemezen földmozaikot készített színes kupakokból.
A lelki napot Szentmise zárta, amelyet Kocsis Sándor és Nagy Krisztián plébánosok celebráltak, iskolánk diákjainak énekével és zenei közreműködésével kísérve.
A lelki nap mindannyiunk számára lehetőséget teremtett arra, hogy legnagyobb keresztény ünnepünket, a Húsvétot szellemiségében mélyebben, hitünkben megerősödve éljük meg.

Gergely Lászlóné
tanár