Csecsemőgondozási Verseny
Ma 2024. 4. 20, szombat, Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Aktuális Csecsemőgondozási Verseny

altMájus 27-én rendezték meg Piliscsabán a 22. Csecsemőgondozási Verseny országos döntőjét, melyre mintegy 200 gyermek, védőnő, pedagógus és szülő érkezett az ország minden részéből. 16 általános iskolai és 16 középiskolai csapat mérte össze tudását csecsemő- és kisdedgondozási feladatokból. A versenyen való részvételt több hónapos felkészülés előzte meg, melynek során a csapat tagjai csecsemő tanácsadáson vettek részt, betekintést nyerhettek a szerencsi Napsugár Bölcsőde napirendjébe, valamint az Oroszlán Gyógyszertár jóvoltából egyes gyógyszerek összetevőivel és hatásaival ismerkedhettek meg. Segítségünkre volt Takács Krisztián mentőtechnikus is, akitől a csecsemő-újraélesztés technikáját sajátíthatták el. A versenyfeladatok elméleti (totó formájában) és gyakorlati feladatokból tevődtek össze (pl. lázcsillapítás, fürdetés, táplálás, újraélesztés stb.).
Csapatunk – Buzsik Boglárka, Lipták Leila, Suga Levente – a rangos versenyzésben az értékes második helyezést érte el a pilisszentkereszti csapat mögött.
Köszönetet mondunk dr. Bobkó Géza főorvos úrnak, aki lehetővé tette, hogy részt vegyünk a csecsemő tanácsadáson, és a versenyre utazáshoz biztosította az autóbuszt. Köszönet illeti dr. Gál András igazgató urat is, aki a felkészülésünkhöz biztosította a feltételeket, és vállalta az utazással járó költségek kifizetését.

Szabó Viktorné
ifjúsági védőnő

alt