Hagyományörző nap 2017
Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Hagyományörző nap 2017

 

altAz EFOP-1.3.5-16-2016-00723. sz. „Társadalmi szerepvállalás a közösségek fejlesztésével a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban” című pályázat keretén belül Hagyományőrző napot, Bocskai zarándoklatot szerveztünk 2017. június 12-én.

A hagyományőrző nap a tanévzáró misével kezdődött, melyen az iskola minden diákja és tanára részt vett. A mise után iskolánkba érkezett Kovács István Koko, aki előadást tartott a diákoknak az életútjáról, a sport szerepéről. A diákok kérdéseket tehettek fel a sportolónak, akinek előadását Esterházy György vezette végig.

Az előadás ideje alatt a gimnázium udvarán 4 osztály bevonásával megkezdődtek a szabadtéri programok. A diákokat 11-es rúgó palánk, gokart, szumóruha és buborékfoci várta.  A testnevelő tanárok vezetésével kötélhúzó verseny és labdarúgó verseny zajlott a diákok között. A szabadtéri programot habparty zárta, melyet a Szerencsi Hivatásos Tűzoltóság bonyolított le. A diákok szendvicset és ásványvizet fogyaszthattak a program ideje alatt.

10 órakor a gimnázium parkolójából rendőri kíséret mellett 100 fő indult el kerékpárral Legyesbényére, ahol Hlivják László polgármester előadását hallgathatták meg Legyesbénye történetéről, megtekintették az emlékparkot, szoborparkot és a kőkönyvtárat, majd közösen elfogyasztották a meleg ebédet.

A programba összesen 500 fő került bevonásra az iskola diákjai, tanárai, az együttműködő partnerek és a város lakosai közül.


Szerencs, 2017. június 13.
                       

Galgóczi Katalin

 

Módosítás dátuma: 2017. június 29. csütörtök, 11:15