Háromgenerációs találkozó
Ma 2024. 4. 27, szombat, Zita napja van.
Holnap Valéria napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Háromgenerációs találkozó
Írta: Szemán Artúr   
2017. augusztus 31. csütörtök, 07:31

altAz EFOP-1.3.5-16-2016-00723. sz. „Társadalmi szerepvállalás a közösségek fejlesztésével a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban” című pályázat keretén belül Háromgenerációs találkozót szerveztünk 2017. augusztus 25-én.
A gyülekező után Dr. Gál András igazgató köszöntötte a megjelent diákokat, szüleiket, a programon részt vevő együttműködő partnereket.
A Diákönkormányzatot vezető tanár ismertette a nap programját, és az iskola területén rendelkezésre álló szabadidős tevékenységeket a legkisebb résztvevők számára.
A megnyitó után kezdetét vette a „0. szülői értekezlet”, amelyen Gazdóf Miklósné igazgatóhelyettes tájékoztatta a szülőket a közösségi szolgálatról. Ezután a szülőket pogácsával és üdítővel vendégeltük meg. A programon részt vevő diákok az osztályfőnökeikkel és a gimnázium tanulóiból álló kísérő csapat tagjaival elkezdték a program során értékelésre kerülő feladatok elvégzését (dal átírás, alliterációs játék, plakát készítés). A délelőtt folyamán a város különböző pontjain vettek részt játékos vetélkedőkön: élő körző a piactéren, várvédő jelenet a Rákóczi várban, ügyességi vetélkedő a kondiparkban, eskütétel a Kisboldogasszony templom kertjében.
Az állomáshelyek felkeresése után közösen elfogyasztották az ebédet, majd visszatérve a gimnáziumba kezdetét vette a délutáni program: ügyességi és sport vetélkedők, kareoke, illetve az elkészített feladatok bemutatása. A programmal egyidőben a legkisebbek elfoglalták az iskola udvarát, ahol aszfaltrajzokat készítettek, színeztek, festettek, illetve labdáztak az őket kísérő felnőttekkel.
Zahuczkiné Pereszlényi Zsuzsanna tanárnő vezetésével a résztvevők elkészíthették Szent Erzsébet rózsáját, illetve megismerkedhettek Szent Erzsébet legendájával.
A nap végén sor került az eredményhirdetésre. A feladatokra kapható pontszámok összesítése alapján a kezdő osztályok közül a 9.R osztály került ki győztesen.
A tanév kezdete előtt ezen a napon felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt lehetőségük volt betekintést nyerni az iskola életébe, megismerni az iskola épületét, a tanév folyamán megrendezésre kerülő programokat.

Szerencs, 2017. augusztus 31.                       

                                        Galgóczi Katalin