Teremtésvédelmi nap és Te szedd! akció a Bocskai Katolikus Gimnáziumban
Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Aktuális Teremtésvédelmi nap és Te szedd! akció a Bocskai Katolikus Gimnáziumban

altIdén hetedik alkalommal került megrendezésre a Te szedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtési akció, amelynek célja, hogy a résztvevők megtisztítsák a szűkebb és tágabb környezetüket.

Iskolánk 9. évfolyamos diákjai is csatlakoztak a programhoz szeptember 15-én, amely egyben a 2017/2018-as tanév első teremtésvédelmi napja is volt.

A teremtésvédelmi napok célja, hogy diákjaink érezzék, hogy az Istentől ajándékba kapott világunk fennmaradásáért meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt. A természetet, a teremtett világot tisztelnünk és szeretnünk kell.

A teremtésvédelmi napokon, illetve a hulladékgyűjtési akciókon a média nyilvánossága előtt tesszük szebbé környezetünket.
 
Szeptember 15-én közel 140 tanuló csoportokra osztva, a gimnázium udvarán, a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen, valamint a fenyvesben gyűjtötte a hulladékot.


Teremtésvédelmi nap – Az ózon világnapja

Szeptember 16. Az ózon világnapja. 1987-ben ezen a napon  46 ország írta alá a sztratoszférikus ózonréteg védelmét szolgáló montreali jegyzőkönyvet. Mára több mint 189 ország csatlakozott hozzá, köztük Magyarország 1989-ben, ez volt az első olyan globális környezetvédelmi megállapodás, amely igazán sikeresnek mondható.
Az egyezmény értelmében a csatlakozó országok vállalták, hogy megszüntetik a magas légköri ózont lebontó klórozott vegyületek gyártását, kereskedelmét, és használatát. A Jegyzőkönyvet aláírók minden év szeptemberében tartják éves találkozójukat, amelyen igyekeznek minél több olyan intézkedést hozni, mely az ózonréteg eredeti állapotának gyors visszaállítását segíti elő. 

                       

                                    Galgóczi Katalin
                                    gondnok