Emlékezés a fatimai jelenésekre
Ma 2024. 4. 20, szombat, Konrád, Tivadar napja van.
Holnap Konrád napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Hitélet Adoráció Emlékezés a fatimai jelenésekre
Emlékezés a fatimai jelenésekre

Gimnáziumunk 2017. október 13-ai laudatiója a fatimai jelenésekre való megemlékezés jegyében telt. Először Bárány Balázs és Kovács Ákos gitár-(11.H) és Danyikó Dorka (11.A ) énekprodukciója a múlt heti Szent Ferencre való emlékezés folytatásaként megteremtette az emelkedett hangulatot. Ezt követően Kocsis Sándor plébános úr ismertette a 100 éve történt fatimai jelenések történetét.
Megismerhettük a három gyermek (Ferenc, Lúcia, Jacinta) első találkozását a Szűzanyával. A Szűzanya azt mondta a három pásztorgyermeknek, hogy sokat kell imádkozniuk, és meghívta őket, hogy öt egymást követő hónap 13-án ugyanazon órában menjenek ismét arra a helyre, ahol az első találkozás történt. A július 13-ai látomás során a Szűzanya három titkot tárt fel a gyermekeknek. A harmadik találkozás nem augusztus 13-án, hanem augusztus 19-én történt, ugyanis 13-án a gyerekek börtönben voltak, mert megpróbálták rávenni őket arra, hogy hazugságnak vallják a velük történteket – de erre ők nem voltak hajlandók. Az 1917. október 13-ai jelenésnek 30-70 ezer ember volt a tanúja. A megjelenő Mária azt mondta, hogy ő a Rózsafüzér királynője, és azt kérte azon a helyen állítsanak kápolnát a tiszteletére. A jelenés végén mindenki láthatta a csodát: a Nap egy ezüstkoronghoz vált hasonlóvá, szabad szemmel is lehetett szemlélni, saját tengelye körül forgott, mint egy tűzkerék, majd úgy tűnt, mintha a földre zuhanna.
Kocsis Sándor plébános úr kitért arra is, hogy mi lett a gyerekek későbbi sorsa.
A megemlékezés zárásaként – az Úr imádságának elmondása előtt – Balázsfalvi Gergő zongora-, illetve Majoros Réka fuvolajátékában gyönyörködhettünk.
Az október 13-ai péntek reggeli laudatio ismételten lelki életünk gazdagodására szolgált.

Pálné Bodnár Cecília
tanár