1956. okt. 23-ára emlékeztünk
Ma 2020. 7. 7, kedd, Appolónia napja van.
Holnap Ellák napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Aktuális 1956. okt. 23-ára emlékeztünk
1956. okt. 23-ára emlékeztünk

altA szerencsi Rákóczi vár színházterme volt a színhelye, annak a városi megemlékezésnek, amelyet iskolák tanulói adtak 2017. október 23-án az 1956-os forradalom emlékére rendezett városi ünnepségen.
Az előadás főpróbájaként – még pénteken – iskolánk tanulói is megtekintették a műsort, ezzel tisztelegve a 61 éve történtek hősei előtt.
A 23-ai koszorúzást követően, a megemlékezés kezdetén Koncz Ferenc, Szerencs város polgármestere osztotta meg gondolatait a megjelentekkel. Beszédében kiemelte a magyar nép szerepét az európai történelemben. Rámutatott arra, hogy napjainkban ugyan olyan fontos a szerepünk, mint a tatárjárás vagy az oszmán hódítás idején volt.
A tanulók műsorát a Kárpáthyék lánya című dal ihlette. A történet vázát ifj. Tatay Zoltán (az 1956-os forradalom egyik szerencsi áldozata) és Kárpáthy Kata elképzelt szerelmi története alkotta. A tanulók végigvezették a nézőket a forradalom eseményein a kezdetektől a leverésig. A versekkel és dalokkal színesített dramaturgia nagy sikert aratott a megjelentek körében.