Újévi laudáció
Ma 2024. 4. 18, csütörtök, Andrea napja van.
Holnap Emma napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Hitélet Adoráció Újévi laudáció
Újévi laudáció

alt2018. első laudációja Sándor atya újévi köszöntésével kezdődött. Sikerekben, szeretetben gazdag, áldott évet kívánt az intézmény dolgozóinak, tanulóinak.
A jókívánságok után felelevenítette a karácsonyi ünnepkör december 25-ét bevezető és követő időszakát.  
A 4. század óta Krisztus születésének napjaként ünneplik december 25-ét. Ezen a napon teljes fényében ragyog a Karácsony, az Egyház is teljes fényben állítja elénk a ma született gyermeket, akiről fennen hirdetjük, hogy Isten egyszülött Fia, az örök Ige, aki előtt hódol az egész világ.
December 26-án van Szent István vértanú napja. Ő az első hét diakónus egyike. Elsőként szenvedett vértanúságot Krisztusért.
Szent János apostolra és evangélistára december 27-én emlékezünk meg. A kereszt alatt Jézus az ő gondjaira bízta édesanyját, Máriát.
December 28-a az Aprószentek ünnepe. Azokra a két év alatti fiúgyermekekre emlékezünk, akiket Heródes király megöletett Betlehemben.
A Szent Család vasárnapján, a karácsony utáni vasárnapon Szent József, Boldogságos Szűz Mária és Jézus Krisztus alkotta Szent Családot ünnepeljük.
A téli ünnepkör része Mária istenanyaságának ünnepe, újév napja, karácsony nyolcadnapja.
Január 6-a, Vízkereszt napja a karácsonyi ünnepek zárónapja, Jézus Krisztus megjelenésének az ünnepe.  Ekkor kezdődik a házszentelések időszaka. Sándor atya szentelt vízzel a négy égtáj felé fordulva hintette meg iskolánkat, és áldotta meg a benne dolgozókat, tanulókat.


Szegedi Anikó

 

alt

 

alt