Teremtésvédelmi lelki nap
Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Teremtésvédelmi lelki nap
Írta: Szemán Artúr   
2018. április 25. szerda, 10:29

altIskolánkban, 2018. április 23-án Teremtésvédelmi lelki napot és Településszépítő közösségi napot tartottunk.

A program közös imádsággal indult, majd  a reggeli áhítat során Versler Sándor a Miskolci Mindszenti Plébánia káplánja tartott előadást, amelyben hangsúlyozta, hogy nem azért kaptuk a Földet, hogy csak használjuk, hanem azért is, hogy gondoskodjunk róla, valamint a teremtésvédelem és a környezetvédelem közötti különbséget is taglalta.
 Ezt követően a tanulókat csoportokra bontottuk. Egy részük teremtésvédelmi vetélkedőn vett részt, a többiek megkezdték a település szépítő közösségi napot, amely során a Föld Napja alkalmából a városban a Várkert, a Kisboldogasszony templom és a Római Katolikus Plébánia udvarát tisztították meg a hulladékoktól. 
Az iskola udvarán virágokat ültettek, füvesítettek, megtisztították az iskola alakuló terét, kültéri ping pong asztalt és kültéri padokat készítettek. A teremtésvédelmi nap az EFOP-1.3.5-16-2016-00723. sz. projekt keretében valósult meg.
A teremtésvédelmi témakörű vetélkedő színes programot biztosított a diákok és tanárok számára. A diákok 8 állomáson vetélkedtek. Ezek között volt filmfelismerő játék, képkirakó, keresztrejtvény, plakátkészítés, activity, de próbára tehették magukat a tanulók ereklyék felismerésében is, tudományos cikkek pletykákásában, illetve volt olyan állomás, ahol modern és teremtésvédelmi tízparancsolat megalkotása volt a feladat. 
A pontszámok összesítése alapján a vetélkedő győztese a 11. C osztály lett.
A lelki nap osztályonkénti közös ebéddel zárult, amelyhez köszönjük Czina György (Hűtőház), Hirkó Márk (Szárazvölgy Gyöngye) és a Bocskai István Gimnázium Alapítványának támogatását.

Jakab Tamás
osztályfőnöki munkaközösség vezető
 



 
Módosítás dátuma: 2018. április 25. szerda, 10:39