Bocskais nyelvi sikerek
Ma 2024. 4. 19, péntek, Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Tanulmányi versenyek Versenyeredmények Bocskais nyelvi sikerek

altaltBocskais diákjaink kimagasló eredményeket értek el két, a közelmúltban megrendezésre került megyei idegennyelvi versenyen.
Évek óta töretlen lelkesedéssel készülünk a miskolci Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság által megszervezett versenyekre, ahol B-A-Z megye 14-19 éves tanulói mérhetik össze tudásukat.
A Jedlik Ányos szavalóverseny idén jubilált, 10. születésnapját ünnepelte. Angol, német, francia, olasz és orosz nyelven előadott költeménnyel lehetett indulni a versenyen. Ennek kapcsán a versenyszellemű diákjaink Ács Kincső, 10/a osztályos, és Halász Ivett, 10/h osztályos lányaink gondoltak egy merészet, és felkészítő tanáruk javaslatára az angol mellett, olasz nyelvből is porondra léptek az idén.
Kincső angolból döntős lett, olaszból pedig a dobogó 3. fokára léphetett fel. Ivett olaszból döntős lett, angolból pedig megszerezte a 3. helyet a nívós versenyen.
A dr. Gárdus János nevével fémjelzett angol verseny két fordulóból állt szintén, ahol a tanulóink több nyelvi készségben is megmutathatták jártasságukat:írásbeli feladatsor, magnóhallgatás, és vita váltották egymást . Döntőbe jutott három diákunk: Ács Kincső 10 /a, Takács Hanga 10/a és Szabó Luca 10/h osztályosok. Kincső 6., Luca 7., Hanga pedig a 8. helyen végzett a rangos fináléban.
Gratulálunk és büszkék vagyunk a diákjainkra!

Jurák Józsefné

alt

alt