Adoráció 2019. január 4.
Ma 2024. 7. 21, vasárnap, Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Hitélet Adoráció Adoráció 2019. január 4.
Adoráció 2019. január 4.

Kocsis Sándor atya 2019. január 4-i laudátiója kezdetén a gimnázium minden dolgozójának és tanulójának boldog és sikerekben gazdag új évet kívánt. 

Ezt követően Dr. Ternyák Csaba egri érsek újévi körleveléből idézett a béke fontosságáról: „Amikor a mai napon Boldog Újévet kívánunk egymásnak, akkor a békére is gondolunk. Annál is inkább, mert az ember boldogságát legtöbbször éppen a békétlenség veszélyezteti: a családban, a munkahelyen, a társadalmi életben. Nincs boldogság békesség nélkül. Az igazi békességet a Karácsonykor megszületett Kisded hozta el nekünk”.
Felhívta a tanulóifjúság figyelmét az újévi körlevél 3. pontjára: „Évek óta, a január elsejei körlevemben szoktam meghirdetni az új esztendő kiemelkedő programját, az egyházmegyei találkozót. Az idén elsősorban azokat a fiatalokat várom az Egri Bazilikába, akik középiskolába, főiskolára, egyetemre járnak, vagy akik tagjai egy ifjúsági közösségnek, hogy együtt tegyünk tanúságot Krisztusba vetett hitünkről. 2019. május 18-án, Szent II. János Pál pápa születésének 99. évfordulóján tartjuk ezt a találkozót. A lengyel pápának különleges karizmája volt, hogy megtalálta a hangot a fiatalok szívéhez és lelkesíteni tudta őket. Kérem, hogy az egész egyházmegye közössége imádkozzon értük és a találkozó sikeréért. A jövő Isten kezében van, de annak megrajzolása a fiatalokra vár!”
Ezt követően Sándor atya megemlékezett Dr. Seregély István nyugalmazott egri érsekről, aki 2018. december 31-én a nyíregyházi Főegyházmegyei Papi Szociális Otthonban szentségekkel megerősítve elhunyt. Röviden ismertette az életútját, a jelmondatát és a címerét is. A volt egri érsek nevét egy tanterem is viseli a gimnáziumban, amelynek 3 évvel ezelőtti felavatását személyesen is megtisztelte.
A laudatiója végén január 6.-ra, vízkereszt napjára és a hozzá fűződő népszokásokra hívta fel a tanulók figyelmét, majd az adorációt közös imádsággal zártuk.
 
Magda Gábor