Teremtésvédelmi nap – Október 4. Az állatok világnapja
Ma 2024. 4. 19, péntek, Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Aktuális Teremtésvédelmi nap – Október 4. Az állatok világnapja

Iskolánk első teremtésvédelmi napját október 4-én rendezte meg.
Az ünnepség kezdetén a diákok képviseletében Halász Ivett 11. A osztályos tanuló hívta fel diáktársai figyelmét az állatvédelem és a környezettudatos magatartás fontosságára.
Ez a nap tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket.
Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a felelős állattartásra és a biológiai sokszínűség megőrzésére. Ezért a világnap köré különböző programokat szerveztünk:
Iskolánk benevezett az ENSZ által útjára indított „Világ legnagyobb tanórája” nemzetközi programba- Ezeken megismerkedhettek a biodiverzitás fogalmával, a biológiai sokféleség fontosságával. A tanulók megfogalmazhatták, hogy hogyan képzelik el a világunkat 2030-ban.
Gyűjtést szerveztünk a Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány számára. Ennek eredményeként nagy mennyiségű állateledellel és 50 ezer forinttal tudtuk segíteni az alapítvány munkáját. Az adományokat október 4-én a reggeli ünnepség keretében vette át és köszönte meg az alapítvány két képviselője: Szomráki Erika és Kormos Enikő.
További programként meghirdettük a „Legyen a Te háziállatod a legaranyosabb!” fotóversenyt . A szoros verseny első két helyezettje (Kardos Kitti és Vajtó Szonja) és kis kedvenceik (Baguette és Füli) oklevélben és jutalomban részesültek.