Erasmus + Bocskaisok Portugáliában
Ma 2024. 4. 19, péntek, Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Pályázat ERASMUS+ Erasmus + Bocskaisok Portugáliában
Erasmus + Bocskaisok Portugáliában

altKét tanárunk, Tóth Éva és Répási Erika, valamint öt diák, Danyikó Dorka, Kovács Alexandra, Juhász Vince, Szepesi Bennó és Pálinkás Petra képviselte gimnáziumunkat Portugáliában, Ourémben az Erasmus program keretén belül, amelyet tavaly nyert iskolánk.
Az utazás 2018. március 11-én vasárnap vette kezdetét. A két és fél órás repülőutat követően Portugália fővárosában, Lisszabonban landoltunk. A lisszaboni repülőtértől egy két órás út vezetett egy kis városba, Fatimába, ahol egy három csillagos hotelben szállásoltak el minket, illetve román és török partnereinket.
Az első nap megismertük Ourem-et, ahol az ott töltött hét során a programok döntő többsége zajlott. A bemutatkozás után vegyes csoportokba rendeződtünk, majd megkezdtük a munkát. Volt, akiknek szótárt, másoknak kalendáriumot kellett készíteni.

A második napon felgyalogoltunk a domb tetején lévő meseszép várhoz, melynek minden egyes apró, varázslatos szegletét ismételten csoportokban fedeztük fel.
A harmadik nap a kirándulásról és a szórakozásról szólt. Először a Mira D’Aire Caves, azaz egy csodálatos barlangot tekintettünk meg. Ezt követően Nazare-ban álltunk meg, ahol a hatalmas és lélegzetelállító Atlanti-óceán tárult elénk. A nap utolsó állomása Óbidos volt, mely egy káprázatosan szemet gyönyörködtető kis falucska.
Az utolsó napon a csoportoknak videó formájában különböző szituációkat kellett feldolgozni. Véleményem szerint ez a feladat kovácsolta össze legjobban a diákokat és igazából akkor kezdett mind az öt csapat összecsiszolódni, mire elérkezett a búcsú pillanata.
2018. március 16-án, pénteken idegenvezető kíséretében bejártuk Lisszabon főbb nevezetességeit, majd szombat hajnalán sikeresen megérkeztünk Szerencsre.
Összességében elmondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, és ezt az egy hetet eltettük életünk legszebb emlékei közé. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a kis csapat eljuthasson Portugáliába.
Április 22-én, a program következő fordulójában, a mi kis városunkba, Szerencsre érkezik majd a portugál, román és török delegáció. Bízunk benne, hogy mi is olyan színvonalas és változatos programmal tudunk majd előrukkolni, mint ahogyan azt a portugálok tették.

Pálinkás Petra
11.A