Premieres diákok látogatása a Petőfi Irodalmi Múzeumban
Ma 2024. 6. 13, csütörtök, Antal, Anett napja van.
Holnap Vazul napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Aktuális Premieres diákok látogatása a Petőfi Irodalmi Múzeumban

alt2021. november 8-án a Premier Alapfokú Művészeti Iskola szerencsi bocskais diákjai látogatást tettek a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum Szabadság témájú tárlatán, ahol nagy költőink, íróink a szabadsággal kapcsolatos tárgyait tekintették meg. Így a Landerer nyomda Amerikából származó eredeti nyomdagépét, amin 4000 példányban nyomtatták ki Petőfi Nemzeti dalát 1848. március 15-én. Megérinthették a Pilvax kávéház egyik eredeti asztalát, melyen nagy eszmék íródtak 48-as reformereink tollából. Láthatták Petőfi egykori szobája falán lévő francia forradalmárok portréit, akiktől Petőfi a szabadságba vetett hitét örökölte.
Majd időutazásként Kosztolányi Édes Anna című regényszobájába sétáltak be a premieres diákok, ahol egy 4D-s vetítés visszavitte őket az 1920-as évek Édes Anna cselédvilágának elnyomatottságába, ahol lehetetlen volt kitörni a szolgai sorsból abban a zavaros történelmi helyzetben. A 4D-s alkotás grafikusok és informatikusok munkáját dicséri, ami által aktív részesei lehettek a fiatalok a lélektani regény kulcsjeleneteinek.
A „Szabadság jelképei” kiállítás interaktív részében belehallgathattak a premieres tanulók Petőfi verseibe, térképen megtekinthették Petőfi vándorlását, játszhattak nagy költőnk rekonstruált egykori iskolapadjában. A premieres diákoknak nagyon tetszett a kiállítás, ügyesen válaszoltak a tárlatvezető kérdéseire, a múzeumpedagógiai feladatokat kreatívan oldották meg. Ezeket az élményeket, információkat majd tanulmányaik és magyar érettségijük során biztosan hasznosítani fogják.