Kirándulás a debreceni Agórában
Ma 2024. 4. 24, szerda, György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Aktuális Kirándulás a debreceni Agórában

altA jól sikerült Gála után a Premier AMI szerencsi diákjai 2022. június 3-án Debrecenbe kirándultak. Az úti cél az Agóra, a Tudományos Élményközpont volt.
Csodás környezetben interaktív játékokkal töltötték a diákok a délelőttöt. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban a tanulók bepillanthattak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika, környezettudomány és a robotika rejtelmeibe; a csillagdában tanulmányozhatták az égi jelenségeket. Az interaktív térben több mint negyven tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehetett kipróbálni: találkozhattak Öveges professzor Heki kutyájával, megfejthették jó néhány illúzió titkát, próbára tehették reflexeinket, és utat kerestek a végtelennek tűnő Tükörlabirintusban.
Majd egy játékos kémiaórán vettek részt, ahol a folyékony nitrogénnel látványos kísérleteket figyelhettek meg, mint a lufi megfagyasztása és kiolvasztása, a kis kupak ledurrantása a flakonról és egy zenésztársuk kezének leöntése folyékony nitrogénnel, anélkül, hogy bármi baja történt volna. Diákjaink élményszerűen és interaktívan tanulhattak.
A játékos múzeumlátogatást a helyi arborétum megtekintésével zárták a Premieres diákok. Jövőre újabb csodás helyszínre kirándul a csapat.