Az iskola jelene
Ma 2019. 6. 27, csütörtök, László napja van.
Holnap Levente, Irén napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Az iskola jelene
Az iskola jelene
Tanévnyitó a Munkás Szent József Templomban

A Bocskai István Katolikus Gimnázium tanulói  2013.szeptember 19-én és 20-án vettek részt a Római Katolikus Egyház tanévnyitó szentmiséjén a szerencsi Munkás Szent József temlomban.

 
Évnyitó a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban

Augusztus 28-án tartottuk évnyitó ünnepélyünket a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.
Az ünnepélyes rendezvényen Dr Gál András PhD igazgató ismertette az új tanév változásait a fenttartóváltással kapcsolatban, illetve köszöntötte az első Bocskais tanévüket megkezdő 169 tanulót. Az igazgatói köszöntő után Koncz Ferenc polgármester illetve Darvas László kanonok úr üdvözölte a megjelenteket. Az évnyitó zárásaként Dr. Ternyák Csaba egri érsek tolmácsolta köszöntő gondolatait a megjelenteknek és áldotta meg a gimnázium alulájában állított "Áldást Adó Krisztus" szobrot.

Bővebben...
 
Bocskais diák sikerei

 

Varga László Bánk ebben az évben érettségizett a szerencsi Bocskai István Gimnáziumban. A csendes, szerény diáknak idén ért be többévnyi szorgalmas munkájának a gyümölcse, egymás után több, igen jelentős elismerésben is részesült.


A sikersorozatot az Országos Szabó Magda Esszéíró Pályázaton elért első helyezése nyitotta meg. Ez a verseny kétfordulós volt: az első fordulóban az otthon készített pályaművet bírálta el a tekintélyes szakemberekből álló zsűri, majd a behívott legjobbaknak Debrecenben, szóban kellett bizonyítaniuk tudásukat. A bíráló bizottság Varga László Bánkot találta a legjobbnak, így ő kapta az ezért járó értékes díjakat.

A díjak egyike egy itáliai utazás volt. Az utazás során a „kötelezően” megtekintendő látványosságok mellett behatóan tanulmányozta a Falconieri Palotát, a Római Magyar Akadémia székhelyét.
Tehetséges diákunk eközben nem hanyagolta el tanulmányait, ennek eredményeképpen a felvételi eljárásban olyan kiemelkedő eredményt ért el, melyet a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Tanácsa
Miskolci Jogi Kari Primus Ösztöndíjjal ismert el.
Gratulálunk egykori diákunknak, eredményekben gazdag egyetemi éveket és további sikeres versenyeket kívánunk Varga László Bánknak.
 

 

 
Iskolánk osztályai

alt

 

ssz. osztály létszám osztályfőnök
1. 8.H 27 Dr.Búzáné Tóth Márta
2. 9.H 18 Szegedi Anikó
3. 9.A 38 Novákné Váradi Judit
4. 9.B 30 Balázs Beáta
5. 9.C 40 Vojtonovszki Gábor
6. 9.R 34 Daruka Róbert
7. 10.H 22 Zahuczkiné Pereszlényi Zsuzsa
8. 10.A 34 Tóth Éva
9. 10.B 28 Szárnya Zoltán
10. 10.C 28 Jancsovszki Máté
11. 10.R 35 Taracközi Katalin
12. 11.H 25 Pajuf Izabella
13. 11.A 30 Vitányiné Papagorasz Heléna
14. 11.B 27 Bodnár Györgyné
15. 11.C 25 Visontai Anita
16. 11.Ra 26 Kocsis József
17. 11.Rb 22 Endrész Tamás
18. 12.H 26 Reményiné Járai Katalin
19. 12.A 35 Jakab Tamás
20. 12.KgB 33 Kovács Judit
21. 12.Ra 30 Braun Csaba
22. 12.Rb 19 Erdélyiné Mészáros Erika
összesen 632  

 

 
Földrajzi konferencia

Nyolc évvel ezelőtt kezdődött el az a folyamat, amely új lendületet adott Szerencs és környékének tudományos feldolgozásához. Elsősorban a földrajztudomány területén születtek figyelemre méltó eredmények, de a társtudományok - így a meteorológia, a geológia, a hidrológia, a környezettudomány, a turizmustudomány - is az ismeretek új tárházát nyitották meg.

Képviseltette magát a társadalomtudomány számos területe, így a történelemtudomány, az irodalomtudomány, a régészet és a néprajztudomány.

A konferencián 15-20 perces előadások hangzottak el egy-egy neves tudós ismertetésében. Minden tanulmány (kb. 300 db) megjelent konferenciakötetekben, melyek az ország számos egyetemén, főiskoláján gazdagították az ismeretanyagot, lehetőséget adva a jövő nemzedék számára a tudomány mélyebb megismeréséhez.

A 2011-es konferenciára április 8-9-én került sor. A konferencia plenáris üléssel kezdődött, ahol Tóth József rektor emeritus tartott előadást a határokról.

Ezt követően a Bocskai István Gimnáziumban dr. Hanusz Árpád professzorról tantermet neveztek el.

A névadás után a konferencia szekcióülésekkel folytatta munkáját.

 

 
Konferencia

Intézményünkben már több alkalommal rendeztek földrajzi konferenciát, amelyeken megjelentek a tudományos élet jeles képviselői. A résztvevők színvonalas előadásokat hallgathattak meg, különös tekintettel szűkebb hazánkra, Tokaj-Hegyaljára. Képeink a legutóbbi konferencián készültek.

 

 

 
Mikulásnap

altRövid készülődés előzte meg december 6-át, Mikulás napját. Tanulóink - bár lassan felnőnek - örömmel csöppennek vissza  a gyermekkor világába, szeretnek játszani, bohóckodni és egy kicsit megviccelni egymást.
A nap folyamán a 12-esek vették át az irányítást, akik a télapó utasítására tréfálták meg a 9-eseket. Utóbbiak már hetek óta viselték magukon a megkülönböztető táblát, hódolva ezzel a felsősöknek. E napon dicshimnuszt zengtek a tizenkettedikeseknek, akik hálaképpen igen mókás ügyességi feladatokat eszeltek ki nekik: volt itt lisztfújás, almaevés, közlekedés csúszós terepen, kisbiciklizés stb.

Bővebben...
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

3. oldal / 3