Az iskola jelene
Ma 2024. 2. 28, szerda, Elemér napja van.
Holnap napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Az iskola jelene
Az iskola jelene
Szalagavató

 Szalagavató ünnepségünket 2014. október 18-án, szombaton 18 órai kezdettel tartjuk.

 
Jubileumi ünnepség a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnáziumban

Kettős ünnepnek lehettünk részesei 2014. október 3-án, pénteken. Fennállásának 60 éves évfordulóját ünnepelte a gimnázium, a helyi Kisboldogasszony templom pedig felszentelésének 250. esztendejét.


Hosszú készülődés előzte meg a jubileumi alkalmat. Évkönyvet jelentettünk meg, melyben helyet kapott az iskola 60 éves története, volt kollégák visszaemlékezései, tanulóink eredményei és az iskola életének jellegzetes alkalmai. Egy irodalmi és egy rajz pályázat kertében arra ösztönöztük tanulóinkat, hogy tehetségüket megmutatva bizonyítsák azt, hogy értéknek tekintik, hogy ennek az iskolának a tanulói lehetnek.

Bővebben...
 
Tanévnyitó a Munkás Szent József Templomban

A Bocskai István Katolikus Gimnázium tanulói  2013.szeptember 19-én és 20-án vettek részt a Római Katolikus Egyház tanévnyitó szentmiséjén a szerencsi Munkás Szent József temlomban.

 
Évnyitó a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban

Augusztus 28-án tartottuk évnyitó ünnepélyünket a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.
Az ünnepélyes rendezvényen Dr Gál András PhD igazgató ismertette az új tanév változásait a fenttartóváltással kapcsolatban, illetve köszöntötte az első Bocskais tanévüket megkezdő 169 tanulót. Az igazgatói köszöntő után Koncz Ferenc polgármester illetve Darvas László kanonok úr üdvözölte a megjelenteket. Az évnyitó zárásaként Dr. Ternyák Csaba egri érsek tolmácsolta köszöntő gondolatait a megjelenteknek és áldotta meg a gimnázium alulájában állított "Áldást Adó Krisztus" szobrot.

Bővebben...
 
Bocskais diák sikerei

 

Varga László Bánk ebben az évben érettségizett a szerencsi Bocskai István Gimnáziumban. A csendes, szerény diáknak idén ért be többévnyi szorgalmas munkájának a gyümölcse, egymás után több, igen jelentős elismerésben is részesült.


A sikersorozatot az Országos Szabó Magda Esszéíró Pályázaton elért első helyezése nyitotta meg. Ez a verseny kétfordulós volt: az első fordulóban az otthon készített pályaművet bírálta el a tekintélyes szakemberekből álló zsűri, majd a behívott legjobbaknak Debrecenben, szóban kellett bizonyítaniuk tudásukat. A bíráló bizottság Varga László Bánkot találta a legjobbnak, így ő kapta az ezért járó értékes díjakat.

A díjak egyike egy itáliai utazás volt. Az utazás során a „kötelezően” megtekintendő látványosságok mellett behatóan tanulmányozta a Falconieri Palotát, a Római Magyar Akadémia székhelyét.
Tehetséges diákunk eközben nem hanyagolta el tanulmányait, ennek eredményeképpen a felvételi eljárásban olyan kiemelkedő eredményt ért el, melyet a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Tanácsa
Miskolci Jogi Kari Primus Ösztöndíjjal ismert el.
Gratulálunk egykori diákunknak, eredményekben gazdag egyetemi éveket és további sikeres versenyeket kívánunk Varga László Bánknak.
 

 

 
Iskolánk osztályai 2021-2022

alt

 

 

osztály osztályfőnök pótosztályfőnök létszám
7.H Visontai Anita Erdélyiné Mészáros Erika 17
8.H Szegedi Anikó Bodnár Györgyné 27
9.H Illésy Lászlóné Homovics Zsuzsa 21
10.H Darai Enikő Szemán Artúr 17
9.A Reményiné Járai Katalin Vízkeleti Fanni 31
9.B Daruka Róbert Takács Fanni 29
9.R Kecskés Evelin Magda Gábor 26
9.T Árvai Zsolt Tóthné Tar Evelin 20
10.A Jurák Józsefné Visóczkiné Tóth Henrietta 32
10.B Novákné Váradi Judit Stevlik Csilla 24
10.R Szemán András Répási Erika 25
11.A Szegedi Mária Somoskőiné Hauschel Dóra 33
11.B Magyar Anett Bodnár Éva 34
11.R Taracközi Katalin Balázs Beáta 24
12.A Kocsis József Szárnya Zoltán 30
12.B Braun Csaba Sebestyén Amália 17
12.C Pórné Nagy Katalin Éliás Balázs 13
12.R Endrész Tamás Czibere Gergő 28
13.V Kovács Judit Dr.Potvorszki Gábor 11
14.V Gergely Lászlóné Egeresiné Gáliczki Szilvia 16

 

 
Földrajzi konferencia

Nyolc évvel ezelőtt kezdődött el az a folyamat, amely új lendületet adott Szerencs és környékének tudományos feldolgozásához. Elsősorban a földrajztudomány területén születtek figyelemre méltó eredmények, de a társtudományok - így a meteorológia, a geológia, a hidrológia, a környezettudomány, a turizmustudomány - is az ismeretek új tárházát nyitották meg.

Képviseltette magát a társadalomtudomány számos területe, így a történelemtudomány, az irodalomtudomány, a régészet és a néprajztudomány.

A konferencián 15-20 perces előadások hangzottak el egy-egy neves tudós ismertetésében. Minden tanulmány (kb. 300 db) megjelent konferenciakötetekben, melyek az ország számos egyetemén, főiskoláján gazdagították az ismeretanyagot, lehetőséget adva a jövő nemzedék számára a tudomány mélyebb megismeréséhez.

A 2011-es konferenciára április 8-9-én került sor. A konferencia plenáris üléssel kezdődött, ahol Tóth József rektor emeritus tartott előadást a határokról.

Ezt követően a Bocskai István Gimnáziumban dr. Hanusz Árpád professzorról tantermet neveztek el.

A névadás után a konferencia szekcióülésekkel folytatta munkáját.

 

 
További cikkeink...
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 3