Az iskola jelene
Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Az iskola jelene


Évnyitó a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban
2013. augusztus 30. péntek, 09:46

Augusztus 28-án tartottuk évnyitó ünnepélyünket a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban.
Az ünnepélyes rendezvényen Dr Gál András PhD igazgató ismertette az új tanév változásait a fenttartóváltással kapcsolatban, illetve köszöntötte az első Bocskais tanévüket megkezdő 169 tanulót. Az igazgatói köszöntő után Koncz Ferenc polgármester illetve Darvas László kanonok úr üdvözölte a megjelenteket. Az évnyitó zárásaként Dr. Ternyák Csaba egri érsek tolmácsolta köszöntő gondolatait a megjelenteknek és áldotta meg a gimnázium alulájában állított "Áldást Adó Krisztus" szobrot.

Módosítás dátuma: 2013. október 20. vasárnap, 14:49
Bővebben...
 
Bocskais diák sikerei
Írta: Bodnár György   
2011. szeptember 08. csütörtök, 11:34

 

Varga László Bánk ebben az évben érettségizett a szerencsi Bocskai István Gimnáziumban. A csendes, szerény diáknak idén ért be többévnyi szorgalmas munkájának a gyümölcse, egymás után több, igen jelentős elismerésben is részesült.


A sikersorozatot az Országos Szabó Magda Esszéíró Pályázaton elért első helyezése nyitotta meg. Ez a verseny kétfordulós volt: az első fordulóban az otthon készített pályaművet bírálta el a tekintélyes szakemberekből álló zsűri, majd a behívott legjobbaknak Debrecenben, szóban kellett bizonyítaniuk tudásukat. A bíráló bizottság Varga László Bánkot találta a legjobbnak, így ő kapta az ezért járó értékes díjakat.

A díjak egyike egy itáliai utazás volt. Az utazás során a „kötelezően” megtekintendő látványosságok mellett behatóan tanulmányozta a Falconieri Palotát, a Római Magyar Akadémia székhelyét.
Tehetséges diákunk eközben nem hanyagolta el tanulmányait, ennek eredményeképpen a felvételi eljárásban olyan kiemelkedő eredményt ért el, melyet a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának Tanácsa
Miskolci Jogi Kari Primus Ösztöndíjjal ismert el.
Gratulálunk egykori diákunknak, eredményekben gazdag egyetemi éveket és további sikeres versenyeket kívánunk Varga László Bánknak.
 

 

Módosítás dátuma: 2011. november 26. szombat, 21:12
 
Földrajzi konferencia
Írta: Bodnár György   
2011. május 05. csütörtök, 20:16

Nyolc évvel ezelőtt kezdődött el az a folyamat, amely új lendületet adott Szerencs és környékének tudományos feldolgozásához. Elsősorban a földrajztudomány területén születtek figyelemre méltó eredmények, de a társtudományok - így a meteorológia, a geológia, a hidrológia, a környezettudomány, a turizmustudomány - is az ismeretek új tárházát nyitották meg.

Képviseltette magát a társadalomtudomány számos területe, így a történelemtudomány, az irodalomtudomány, a régészet és a néprajztudomány.

A konferencián 15-20 perces előadások hangzottak el egy-egy neves tudós ismertetésében. Minden tanulmány (kb. 300 db) megjelent konferenciakötetekben, melyek az ország számos egyetemén, főiskoláján gazdagították az ismeretanyagot, lehetőséget adva a jövő nemzedék számára a tudomány mélyebb megismeréséhez.

A 2011-es konferenciára április 8-9-én került sor. A konferencia plenáris üléssel kezdődött, ahol Tóth József rektor emeritus tartott előadást a határokról.

Ezt követően a Bocskai István Gimnáziumban dr. Hanusz Árpád professzorról tantermet neveztek el.

A névadás után a konferencia szekcióülésekkel folytatta munkáját.

 

Módosítás dátuma: 2011. november 26. szombat, 21:10
 
Mikulásnap
2010. december 10. péntek, 14:02

altRövid készülődés előzte meg december 6-át, Mikulás napját. Tanulóink - bár lassan felnőnek - örömmel csöppennek vissza  a gyermekkor világába, szeretnek játszani, bohóckodni és egy kicsit megviccelni egymást.
A nap folyamán a 12-esek vették át az irányítást, akik a télapó utasítására tréfálták meg a 9-eseket. Utóbbiak már hetek óta viselték magukon a megkülönböztető táblát, hódolva ezzel a felsősöknek. E napon dicshimnuszt zengtek a tizenkettedikeseknek, akik hálaképpen igen mókás ügyességi feladatokat eszeltek ki nekik: volt itt lisztfújás, almaevés, közlekedés csúszós terepen, kisbiciklizés stb.

Módosítás dátuma: 2011. január 31. hétfő, 11:58
Bővebben...
 
Konferencia
Írta: Bodnár György   

Intézményünkben már több alkalommal rendeztek földrajzi konferenciát, amelyeken megjelentek a tudományos élet jeles képviselői. A résztvevők színvonalas előadásokat hallgathattak meg, különös tekintettel szűkebb hazánkra, Tokaj-Hegyaljára. Képeink a legutóbbi konferencián készültek.

 

 

 
További cikkeink...
« ElsőElőző1234KövetkezőUtolsó »

3. oldal / 4