Versenyeredmények
Ma 2024. 4. 19, péntek, Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Tanulmányi versenyek Versenyeredmények
Versenyeredmények

altAz Eszterházy Károly Egyetem Történelemtudományi Intézete és Doktori Iskolája idén 9. alkalommal rendezte meg éves történelem versenyét, melynek témája "A forradalmak kora" volt. A verseny három írásbeli fordulójának eredményei alapján, a 2019. április 13.-án Egerben megtartott országos szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium csapata, ahol nemes és magas színvonalú küzdelmet követően az igencsak előkelő Országos 4. helyezést szerezték meg. A csapat tagjai: Danyikó Dorka Csilla, Sándor Bence és Szepesi Bennó, 12. A osztályos tanulók voltak. A tanulók felkészítője Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem-földrajz szakos középiskolai tanára volt.

Jancsovszki Máté
Történelem tanár

Bővebben...
 

alt2019. február 1-jén Putnokon rendezték meg a 20. Tompa Mihályról elnevezett megyei szavalóversenyt. Iskolánkat Ács Kincső 10. A osztályos  és Takács Zsanett 11. A osztályos tanulók képviselték. A 9-10. évfolyamos kategóriában Kincső nagyon szoros versenyben a 2. helyezést szerezte meg, míg a 11-12. évfolyamosok versenyében Zsanett különdíjat kapott. A tanulókat Gergely Lászlóné és Gazdóf Miklósné tanárnők készítették fel. Gratulálunk a szép eredményhez.

 

Bővebben...
 

A magyar nyelv és irodalom munkaközösség 2019. január 17-én rendezte meg a Szép Magyar Beszéd verseny iskolai fordulóját. A négy tagú zsűri nevében Gergely Lászlóné munkaközösség-vezető köszöntötte a résztvevőket. Kilenc gimnáziumi tanuló vállalkozott a megmérettetésre. A verseny kétfordulós volt: a szabadon választott szövegek felolvasása után a kötelező szövegek kerültek sorra. A zsűri (Gazdóf Miklósné, Gergely Lászlóné, Balázs Beáta, Éliás Balázs) döntése alapján első helyezett Miliczki Martina Evelin 11.A, második helyezett Kiss Bettina 11.A, harmadik helyezett pedig Tóth Petra 9.A osztályos tanuló lett. A zsűri Bárdos Flóra 12.A osztályos tanulót különdíjban részesítette. Az eredményhirdetéskor Gazdóf Miklósné igazgató-helyettes egyenként értékelte a versenyzők teljesítményét, megdicsérte a tanulókat igényes felkészülésükért, színvonalas szereplésükért.

Gergely Lászlóné
mk. vezető

Bővebben...
 

 

altA miskolci Diósgyőri Gimnázium a Miskolci Egyetemmel és a miskolci Herman Ottó Múzeummal közösen szervezett „Vaskobak” megyei geológiai vetélkedőt. Az első írásbeli forduló eredményei alapján a 2018. december 1-jén, szombati napon megrendezett szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium csapata, ahol tanulóink bizonyíthatták felkészültségüket a természetföldrajz, illetve az ásvány- és kőzettan területein. A Bocskai István Katolikus Gimnázium csapata szoros versenyben az előkelő megyei negyedik helyezést érte el. A csapat tagjai: Tóth-Szőke Patrik 12. H, valamint Bárdos Flóra és Bogoly Levente 12 A osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk Jancsovszki Máté, a gimnázium történelem – földrajz szakos tanára volt.

 

Bővebben...
 

altaltBocskais diákjaink kimagasló eredményeket értek el két, a közelmúltban megrendezésre került megyei idegennyelvi versenyen.
Évek óta töretlen lelkesedéssel készülünk a miskolci Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság által megszervezett versenyekre, ahol B-A-Z megye 14-19 éves tanulói mérhetik össze tudásukat.
A Jedlik Ányos szavalóverseny idén jubilált, 10. születésnapját ünnepelte. Angol, német, francia, olasz és orosz nyelven előadott költeménnyel lehetett indulni a versenyen. Ennek kapcsán a versenyszellemű diákjaink Ács Kincső, 10/a osztályos, és Halász Ivett, 10/h osztályos lányaink gondoltak egy merészet, és felkészítő tanáruk javaslatára az angol mellett, olasz nyelvből is porondra léptek az idén.
Kincső angolból döntős lett, olaszból pedig a dobogó 3. fokára léphetett fel. Ivett olaszból döntős lett, angolból pedig megszerezte a 3. helyet a nívós versenyen.
A dr. Gárdus János nevével fémjelzett angol verseny két fordulóból állt szintén, ahol a tanulóink több nyelvi készségben is megmutathatták jártasságukat:írásbeli feladatsor, magnóhallgatás, és vita váltották egymást . Döntőbe jutott három diákunk: Ács Kincső 10 /a, Takács Hanga 10/a és Szabó Luca 10/h osztályosok. Kincső 6., Luca 7., Hanga pedig a 8. helyen végzett a rangos fináléban.
Gratulálunk és büszkék vagyunk a diákjainkra!

Jurák Józsefné

Bővebben...
 
« ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

4. oldal / 6