Versenyeredmények
Ma 2024. 3. 29, péntek, Auguszta napja van.
Holnap Zalán napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról Tanulmányi versenyek Versenyeredmények
Versenyeredmények

altalt2018. november 13- án a szikszói Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola idén is megrendezte hagyományos vers- és prózamondó versenyét, a Majoros Imréné Palkovics Matild emlékversenyt.
Iskolánkat több tanuló is képviselte ezen az eseményen, különböző kategóriában. A 7- 8. évfolyamosok egy szabadon választott prózai művel, míg a 9-12. évfolyamosok egy családi témájú költeménnyel nevezhettek.
Nagy Luca, Takács Vivien 7. H, Ács Kincső 10. A, Takács Zsanett 11. A évfolyamos diákjaink színvonalas szavalatukkal képviselték intézményünket, melynek eredményeként:
Ács Kincső megyei 2. helyezést ért el / felkészítő tanár: Balázs Beáta/
Takács Vivien megyei 3. helyezést ért el / felkészítő tanár: Magyar Anett/
Gratulálunk a szép eredményekhez!

Magyar Anett
szaktanár

Bővebben...
 

2017. május 8-án került sor az Angol Országismereti Versenyünk utolsó fordulójának eredményhirdetésére. A több hónapon át tartó megmérettetés során – melyre levelező formában került sor – a tanulók összemérhették tudásukat az angolszász kultúra különböző területein.
A híres helyektől a filmeken át az irodalomig több témát is érintettek az angol nyelvű feladatlapok. A versenyzők teljesítményét az egyes fordulók végén is értékeltük az angol nyelv tanulására ösztönző díjakkal. A legeredményesebb résztvevő Toplenszki Zalán 10. A osztályos diákunk volt, aki végül az összetett versenyben is diadalmaskodott. Gratulálunk!


Szegedi Mária
szaktanár
 

 

altEbben a tanévben is lezajlottak a középiskolások 11. és 12. évfolyamát érintő legmagasabb szintű tantárgyi versenyek. Az OKTV 3 fordulóból áll, mindenki jelentkezhet, de a legfelkészültebb diákoknak van esélye. Így az első fordulóra is viszonylag kevesen jelentkeznek országos szinten.
A Bocskai István Katolikus Gimnáziumból is indulnak diákjaink több tantárgyból. Ezúttal egy tanítványunk: Kecskés Vanda a 12. A osztályból kimagasló eredményt ért el - Vizuális kultúra tantárgyból.
301 diák indult országos szinten az első fordulón, melynek témája: PRIZMA – a tudomány élménye. A feladat összetett: Képalkotás és alkotói napló készítése.
Vanda maximális pontszámmal (80 pont) jutott a második fordulóba, ami Budapesten került megrendezésre, ahol portrérajzolás volt a feladat. Innen is sikeresen jutott tovább, jelentős pontszámmal (97 p.) a 3. döntő fordulóba, ahová már csak a 31 legszínvonalasabb versenyző juthatott be az országból, szintén Budapestre. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy tanítványunk bármely tantárgyból eljuthasson erre a szintre, különösen művészetekből, mivel gimnáziumunk nem művészeti jellegű.
Büszkék vagyunk Kecskés Vanda teljesítményére, iskolánknak sok szép díjat, versenyeredményt hozott az utóbbi 4 évben!

Rolek Ildikó Ágnes / Vizuális kultúra szaktanár
 

 

altA Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola idén 5. alkalommal rendezte meg a Dr. Hajdú - Moharos József Országos Református Földrajzi Tanulmányi Versenyét, melyen a versenyzők népesség- és gazdaságföldrajzi, valamint topográfiai tudásukat bizonyíthatták. A verseny első írásbeli fordulójának eredményei alapján a 2017. február 11.-én Karcagon megtartott országos szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium két tanulója a 10. A osztályból, ahol nemes és magas színvonalú küzdelmet követően Bárdos Flóra a 8. helyezést, míg Bogoly Levente a 10. helyezést szerezte meg. A tanulók felkészítője Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem-földrajz szakos középiskolai tanára volt.

 

Bővebben...
 

altA Tompa Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából Putnokon megrendezett szavalóversenyen vettünk részt 2017. február 3-án. Iskolánkat Fia Dominika, Danyikó Dorka és Juhász Vince 10. A osztályos tanulók képviselték.
A jól felkészült, nagyon színvonalas mezőnyben Juhász Vince kiválóan állta a sarat, és a zsűri döntése alapján méltán hozta el a megérdemelt I. helyezést. Ráadásként még az a megtiszteltetés is érte, hogy a Tompa-évforduló keretében lemezfelvételre is meghívást kapott.  Gratulálunk az ügyes tanulónknak. Felkészítő tanára Gazdóf Miklósné volt.

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző123456KövetkezőUtolsó »

5. oldal / 6