Taborok
Ma 2024. 3. 19, kedd, József napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Táborok
Taborok
Sítábor - 2014. január 27-február 1.

A Mátra-hegységben, Bagolyirtáson megrendezett sítáborban 30 diák és 2 kísérőtanár vett részt. A tábor célja a tanulók egészségének védelme, a tesmozgás iránti igény és annak viselkedésükbe való beépülése, illetve környezettudatos magatartásuk és életvitelük kialakítása volt.

A táborra jelentkező tanulók itt sajátította el a síelés alapjait.

A táborban a kísérőtanárok megismerhették, hogy a diákok mennyire képesek az együttműködésre, képesek-e veszélyhelyzetekben egymás segítésére, odafigyelésre, tiszteletben tartják-e társuk véleményét. A tábor ideje alatt sem baleset, sem rendbontás nem történt.

Összességében a tábor elérte célját, minden diák készségszinten elsajátította a síelést.

 
Kosárlabdatábor - 2014. augusztus 25-30.

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0394. sz. projekt keretében szervezett kosárlabdatáborban 12 fő diák és 1 kísérőtanár vett részt Encsen.

A tábor időpontja előtt két héttel megkezdték a diákok az edzéseket, így a nyári alapozó edzőtáborra már 16 edzésen voltak túl a csapat tagjai.

Az ötnapos tábor alkalmas volt arra, hogy olyan mélységű, számú és intenzitású edzést tartsanak, amelyre csak akkor van lehetőség, ha a csapat folyamatosan rendelkezésre áll. Ilyenkor annyi edzést tudnak tartani, amennyit az otthoni edzésritmusban csak több hét alatt valósítható meg.

Az együtt eltöltött szabadidő felbecsülhetetlenül építette a csapatszellemet.

A csapat tagjai megismerkedhettek a kosárlabda elméleti részével is: jegyzőkönyvírás, kosaras rajzírás.

A tábor végén sérülések nélkül, lélekben és fizikálisan feltöltődve tértek haza a Bocskai Gimnázium kosarasai.

 
Sporttábor - 2014. november 12-14.

A novemberi természetközeli sporttáborban 30 diák és 2 kísérőtanár vett részt, akik háron napot töltöttek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Irotán. A festői környezetben fekvő csendes faluban a szálláshely elfoglalása után szinte azonnal útra keltek, hogy megcsodálhassák a település egyetlen nevezetességét a falu feletti dombtetőn álló görög katolikus templomot. Ebéd után kb. 6 km-es szakaszt tettek meg az erdős-dombos vidéken az Országos Kéktúra Útvonalán haladva.

Másnap bátran vágtak bele a hosszabb túrába. Az időjárás kedvezett a túrázóknak. A sportprogramokon kívül a diákok és kísérőik belekóstolhattak a kézművesség világába is, illetve saját maguk süthették meg az uzsonnára szánt kürtőskalácsot. A fáradhatatlan diákok focival vezették le a bennük marad energiákat. Csodálatos élményekben gazdag három napot tölthettek el diákjaink.

 
Sporttábor - 2014. december 11-13.

2014. december 11-13-ig tartott a természetközeli sporttábor, melyen 18 diák és 2 fő pedagógus vett részt Irotán. A tábor helye ideális volt sportolási célra, sokat tartózkodtak a diákok és kísérőik a természetes környezetben. A diákok részére változatos sport- és játékfoglalkozások tették színessé a táborozást. A különböző programokkal sikerült fejleszteni a kreativitásukat, koncentrációs képességüket. A szabadidős játékok, versenyek igazi kikapcsolódást jelentettek a táborlakóknak.

Az előzetes programtervben megfogalmazott feladatokat siekrült megvalósítani, a programok teljestése kisebb-nagyobb kihívások elé állította a diákokat, sőt időnént a tanáraikat is.

A táborlakók fáradtan ugyan, de rengeteg friss élménnyel gazdagodva tértek haza.

 
Anol-német nyelvi tábor 2014. augusztus 21-26.

Iskolánk 2014. augusztus 21-26.  időszakban angol-német nyelvi tábort szervezett. A táboron 30 diák és 2 fő pedagógus vett részt. A tanulók örömmel fogadták a felkínált programokat, szívesen vettek részt azokon. A délelőtt folyamán az elsajátított tananyagot vetélkedők, illetve kvíz formában kérték számon a pedagógusok. Az esték lényege a csapatépítés volt. Az egészséges életmód jegyében túrát is tettek a táborlakók, amelyen megismerhették a környező táj szépségeit.

 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2