Nyelvi vetelkedok, temahetek
Ma 2024. 4. 27, szombat, Zita napja van.
Holnap Valéria napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Nyelvi vetélkedők, témahetek
Nyelvi vetelkedok, temahetek
Német nyelvi vetélkedő - 2015. április 20.

A német munkaközösség országismereti versenyt szervezett 50 fő részére. A versenyre 4-5 fős csapatok jelentkeztek. A csapatok szaktanáraik irányításásával készülhettek a versenyre, a felkészüléshez minden csapat rendelkezésére állt egy, a munkaközösség által összeállított írosos anyag a német nyelvű országokról. Ezenkívül a diákok az Interneten és az iskola könyvtárában is találtak hasznos információkat a felkészüléshez.

Diákjaink lelkesen vetették bele magukat a munkába, jókedvűen, egymást segítve, csoportmunkában, szorgalmasan dolgoztak.

Minden csapatot jutalmaztunk, az első három helyezett csapat az oklevelek mellett még egy Sache torta boldog tulajodnosa is lett.

 
Angol nyelvi vetélkedő - 2014. április 24.

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0394. sz., Innováció a Bocskaiban című projekt keretében nyelvi vetélkedőt szerveztünk.

A versenyen 50 diák mérhette össze angol nyelvű tudását. A képleíró versenyen a feladatok nehézsége kategóriánként változott. A 7-8. évfolyamosok otthonról hozott képről beszéltek, ez hosszas otthoni-iskolai felkészülést tett lehetővé. A 9-10. évfolyam sorsolt képekről kellett beszélnikük 20 perces felkészülési idő után. A "felsőfokús" résztvevőknek felkészülési idő nem állt rendelkezésükre.

Minden kategóriában magas színvonalú produkciók biztonyították, hogy diákjaink felkészültek a feladatra, illetve, hogy a tantárgyi pedagógiánk képes felkészíteni a gyerekeket közösség előtt idegen nyelven tett összefüggő nyelvi nyilatkozatok megalkotására.

 

 
Német-francia nyelvi hét

 

altA TÁMOP keretén belül német-francia nyelvi témahét került megrendezésre. Az eseményen 200 tanuló vett tevékenyen részt. Különböző versenyek, játékos feladatok, filmvetítés, próbanyelvvizsga és plakátkészítés várta diákjainkat, aki nagy lelkesedéssel fogadták az iskola nyelvtanárai által összeállított programokat.

Bővebben...
 
Angol nyelvi hét a Bocskai Katolikus Gimnáziumban

altNovember utolsó hetében minden az angol nyelv tanításáról-tanulásáról szólt. A december 1-jével záruló hatnapos eseménysorozat minden napján valami különlegesség várta a gimnázium angol nyelv iránt érdeklődő diákjait és a környező általános iskolák meghívott pedagógusait, tanulóit.
A nyelvi hétnek több célja volt. Ezek közül a legfontosabb a rendezvénysorozatot finanszírozó TÁMOP-3.1.4 pályázat projektcímében megfogalmazott cél is: „Innováció a Bocskaiban”. A fő hangsúly itt a tanítás gyakorlatának megújításán van.
A Szerencsi Általános Művelődési Központtal együttműködésben a gimnázium tanárai javasolták egy a Szerencsi Rákóczi vár történetét bemutató interneten elérhető magyar nyelvű előadás angol nyelvű változatának megalkotását a gimnázium tehetséges tanulói által. Az ötletre Csider Andor igazgató úr a Szerencsi Általános Művelődési Központ vezetője támogatásával és értékes díjak felajánlásával reagált.

Bővebben...