Konfliktuskezeles
Ma 2024. 2. 26, hétfő, Edina napja van.
Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Konfliktuskezelés
Konfliktuskezeles
Siker vagy kudarc? című előadás 2014. december 4.

A Milagrossa Kft. szervezésében a Halhatatlanok Klubjának tagjai voltak vendégeink. Polgár Judit, a sakktörténet legjobb női sakkozója, Rejtő Ildikó, kétszeres olimpiai bajnok magyar tőrvívó, Vaskuti István olimpiai bajnok kenus, edző, sportvezető az egyéni megküzdésről, a küzdelmek örömeiről, nehézségeiről tartottak előadást a diákok és pedagógusok számára.

A nagy érdeklődés mellett zajló rendezvényen számos, a diákok által megfogalmazott kérdésre kaptak választ az érdeklődők a nagy tapasztalattal rendelkező sportkiváltságoktól. A vendégek kiemelték a kiatartás, a szakmai alázat, a konfliktuskezelés módszereinek elsajátítását és az önismeret fontosságát.

A közös program után a diákok a pedagógusok vezetésével csoportfoglalkozáson vettek részt.

 
Kiss Csaba előadása - "Én és a Világ" címmel 2014. november 13.

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0394. sz. projekt keretében, a Milagrossa Kft. szervezésében iskolánkba látogatott Kiss Csaba színházi rendező, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója.

Előadásának témája: Milyen segítségei vannak az embernek élete során az egyéni képesség, tehetség, ksézség felismerésére, mi a sikeres életpálya titka. Milyen szerepe van a küzdeni tudásnak a személyiség feljelsztésében.

Az előadáson a diákok választ kaphattak arra, hogy  színház hogyan segíthet az egyéni fejlődésben. A színház hogyan képes a különböző korosztályok érettségére, korosztályi igényszintjére fókuszálva szólni mindenkihez.

A közös program befejeztével a diákok kicsoportos foglalkozásokon vettek részt pedagógusok vezetésével.

 
Dr. Horváth Ágnes előadása - 2015. április 13.

A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0394 számú, Innováció a Bocskaiban című pályázat keretében április 13-án Dr. Horváth Ágnes az Eszterházy Károly Főiskola Politológia Tanszékének vezetője tartott előadást a konfliktuskezelés helyes módjairól a gimnázium tanulóinak. Az előadó kiemelte, hogy a nézeteltéréseket nem lehet kiküszöbölni az életünkből, azonban az életminőségünk attól is függ, hogy miként állunk hozzá a felmerülő probléma megoldásához. A diákok az érdekes beszélgetés során a pedagógus segítségével megbeszéltek egy-egy élethelyzetet és azok lehetséges kezelését.

 
Konfliktuskezlés zenével - 2015. június 8.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program Innováció a Bocskaiban című pályázat keretében június 8-án zenés konfliktuskezelő programot szerveztek a Bocskai István Katolikus Gimnázium tanulóinak. Az interaktív zenés előadásban fellépett a Regős Zsolt karnagy által vezetett miskolci Fráter Kórus. Az énekkar vezetője szólt arról, hogy egy – egy dallal, érzéseket és élményeket próbálnak tolmácsolni a zene kedvelőinek.

 

 
Papp János előadása - 2015. március 17.

alt2015. március 17-én a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0394 számú, Innováció a Bocskaiban című pályázat keretében újabb előadást hallgathattak meg az iskola diákjai és tanárai. A meghívott vendég ezúttal Papp János vándorszínész volt, aki a 2012-ben megtett perui utazásáról mesélt az aulában összegyűlt szépszámú hallgatóságnak. Az előadás a készségfejlesztést, konfliktuskezelő-képességet, egyéni megküzdő képesség fejlődését elősegítő program keretében valósult meg. Az élvezetes stílusban előadott, kivetített képekkel gazdagon illusztrált beszámoló remekül szolgálta a program célját, hiszen a tanulók számára világossá vált: egy ilyen többhetes utazás – amellett, hogy csodálatos élményeket tartogat – rendkívül sok lemondással jár, és alaposan próbára teszi az ember teljesítőképességét – fizikai és szellemi síkon egyaránt.

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 2