Egeszsegfejleszto iskolai programok
Ma 2024. 3. 19, kedd, József napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Egészségfejlesztő és szemléletformáló iskolai programok
Egeszsegfejleszto iskolai programok
Dohányzás-szerfogyasztás-függőségek - 2015. február 13.

2015. február 13-án iskolánk vendége volt Szabó Győző színművész, aki a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0394 Innováció a Bocskaiban című pályázat keretein belül, Dohányzás-szerfogyasztás-függőségek programsorozat keretében tartott előadsát iskolánk diákjai és pedagógusai részére.
A fiatalok körében népszerű színész saját tapasztalatain, és Toxikoma című könyvén keresztül mutatta be a különböző szerekkel kapcsolatban szerzett élményeit. Felkavaró őszinteséggel mesélte el, mennyire szórakoztató és kalandos az út a pokolba, egészen a halál küszöbéig. A visszaút azonban ennél sokkal gyötrelmesebb.
Előadásának üzenete: "Aki meg akarja próbálni, az tudja, hogy az életével játszik."

Az előadás során a diákok választ kaphattak az általuk megfogalmazott kérdésekre.

 
Dohányzás-szerfogyasztás-függőségek - 2014. október 21.

2014. október 21-én Nagy László a szerencsi Rendőrkapitányság munkatársa tartott előadást a kábítószerekről, illetve tudatmódosító szerekről. Az előadás folyamán kitért arra, hogy ezen szerek használata hogyan hat a mindennapi viselkedésre, hogyan befolyásolja a használók mindennapjait.

Filmvetítésen keresztül is megismerhették a diákok a tudatmódosító szerek hatásait. (Szertelen ifjúság, Gina)

A filmvetítés után a diákok bevonásával elemezték a filmekbők megszerzett információkat - Az öt értékrend játéka

Az előadássorozat végén a Quimbi zenekar Most múlik pontosan című dalát hallgatták meg közösen, majd a dal szövegét elemezték, amely a szerző gyógyulásáról szól.

 
Dohányzás-szerfogyasztás-függőségek- 2014. április 23.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program Innováció a Bocskaiban című pályázat keretében április 23-án Zacher Gábor orvos, toxikológus tartott interaktív előadást intézményünk aulájában. A neves szakember preventív céllal, az új típusú drogokról, azok veszélyeiről és hatásairól beszélt a gimnázium tanulóinak. Az előadáson az is elhangzott, hogy a játék- és a telefonfüggőség ugyanolyan, mint a drogfüggőség, vagyis gyógyíthatatlan. Zacher Gábor meséket és irodalmi műveket is említett, amelyeket kábítószert fogyasztó művészek alkottak. Ezeknek a műalkotásoknak a megismerésével anélkül juthatunk különleges élményekhez, hogy megtapasztalnánk a szerfogyasztás káros hatásait.

Bővebben...
 
Dohányzás-szerfogyasztás-függőségek- 2014. április 14.

 

alt
2015. ápriis 14én, az Innováció a Bocskaiban című pályázat keretében - egy drogprevenciós musicalt tekintettek meg a diákok intézményünk aulájában. A Miskolci Musical Műhely fiatal színészei a Zsákutca 2012 című színdarabjukban valós élethelyzeteket mutattak be arról, hogy milyen egyszerű rossz társaságba keveredni és tiltott szereket kipróbálni a barátok jóvoltából. A musical a szerfogyasztási problémák korai intervencióját célzó, illetve az illegális és legális szerek okozta kockázatok felismerését, viselkedési függőségek megelőzését célzó program részét képezte.

Bővebben...
 
Dohányzás-szerfogyasztás-függőségek - 2015. január 29.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program Innováció a Bocskaiban című pályázat keretében Nagy László, a Szerencsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési referense január 29-én előadást intézményünkben. Az előadó felhívta a diákok figyelmét a dokhányzás káros hatásaira illetve tájékoztatást adott arról, hogy a káros szenvedély milyen testi és leki függőségeket okoz.