Adoráció
Ma 2024. 3. 19, kedd, József napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Hitélet Adoráció
Adoráció
Lelki percek – 2021. szeptember 10.

altPlébános úr rövid elmélkedése az eucharisztiáról szólt. Felhívta a tanulók figyelmét a 2021. szeptember 5-12. közötti időszak fontosságára, javasolta, hogy kísérjék figyelemmel a kongresszus egyházi és kulturális rendezvényeit. Külön szólt a vasárnapi zárómise jelentőségéről, s kérte a tanulókat, hogy legalább a médián keresztül legyenek részesei az ünnepi alkalomnak.

Bővebben...
 
Lelki útravaló – november 8.

altSzent Imre herceg, a magyar ifjúság védőszentje, akitől bátorságot, alázatot, Isten iránti szeretetet, imádságos lelkületet tanulhatunk.

 
Lelki útravaló – november 1.

November 1-jén egy napon ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket.
A halottak napja keresztény ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért.

 
Október 18. Lelki Útravaló

altEzen a pénteken Csejoszki Szabolcs atya gondolatait hallgattuk meg, mert hétfőn és kedden Szerencsre, a görög katolikus templomba látogat a Missziós Kereszt. Megtudtuk, hogy a szimbólumot Ozsvári Csaba, ötvös művész készítette 2007-ben, amely 3 m magas és bronz borításokkal díszített.
Iskolánk tanulói október 22-én látogatták meg a Missziós Keresztet, és részt vettek az Orosz Atanáz püspök által celebrált szent liturgián. Meghallgatták Demkó Balázs, egri szervező lelkész előadását a Kereszt ereklyéiről, majd egyházi énekekkel köszöntötték a jelképet.

Bővebben...
 
Lelki útravaló október 11.

altMagyarok Nagyasszonya ünnepe - Emléknapja: október 8. Szent István 1038. Nagyboldogasszony napján Szűz Mária oltalmába ajánlotta koronáját és országát. Péter atya arra hívta fel a figyelmünket, hogy mindenkiben van szeretet. Saját szerzeményével és gitárjátékával örvendeztetett meg minket.

 
Lelki útravaló október 4.

altA Lelki útravalónkat ezen a napon -Szent Ferenc ünnepén, az Állatok világnapján – a 11.h osztály tanulóitól kaptuk. A plakátokat készítette Czipa Ramóna, Halász Ivett, Lipták Leila, Motkó Bence, Répási Réka és Szabó Luca. A gondolatokat tolmácsolta Halász Ivett.

 
Lelki útravaló szeptember 27.

 A „Biblia” görög eredetű szó, azt jelenti: könyvek, könyvecskék. Balázs Pál lelkésztől megtudtuk, hogy a Bibliát olvasni, magyarázni és érteni kell.

 
Lelki útravaló szeptember 20.

Szeptember 21. Szent Máté apostol ünnepe. Ezen a napon emlékezünk meg az apostolok küldetéséről is. A mi keresztény hivatásunk is a küldetés. Tanúságtétel Jézusról és az ő tanításáról. 

 
Lelki útravaló szeptember 13.

Szeptember 14. A Szent kereszt felmagasztalásának ünnepe. Erre emlékeztettek minket Szarvas Péter atya szavai a pénteki Lelki útravalóban. 

 
« ElsőElőző12345KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 5