Erasmus+
Ma 2024. 3. 19, kedd, József napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Pályázat ERASMUS+
Erasmus+
ERASMUS hirdetőtábla

alt 

 
ERASMUS+

 alt

 
A pályázat zárása

altAz iskolánkban zajló Erasmus pályázat záró akkordjaként két kollégánk, Novákné Váradi Judit és Szegedi Mária Romániába utazott. Ezen az utolsó, partnereinkkel való találkozón hivatalosan is lezártuk az elmúlt két év munkáját, mely során rengeteg felejthetetlen élménnyel, tapasztalattal gazdagodtunk és legfőképp olyan országhatárokon átívelő barátságokra tettünk szert, amelyek talán a legnagyobb kincsei ennek a programnak.

Bővebben...
 
Pillanatképek…

altA kétéves munka lassan a végéhez ér. Az utazásokon kívül rengeteg itthoni feladatban és rendezvényen is részt vettünk.

Bővebben...
 
ERASMUS+ Projekthét a gimnáziumban

alt2018. áprilisában a mi iskolánk látta vendégül partner iskoláink küldötteit. Egyhetes itt tartózkodásuk alatt, a kötelező feladatokon túl megismertettük velük iskolánk életét, a térség látnivalóit, értékeit. Az utazásokon túl számos háttér programot is szerveztünk diákjainknak a program keretein belül. Például előadást, plakáttervező versenyt, kiállítást, vetélkedőt, stb. a témával kapcsolatban.
Vendégeink visszajelzése nagyon pozitív volt, elismerően nyilatkoztak programjainkról és az iskoláról egyaránt.

Szegedi Mária
angol nyelvtanár, projekt koordinátor

Bővebben...
 
Erasmus + Bocskaisok Portugáliában

altKét tanárunk, Tóth Éva és Répási Erika, valamint öt diák, Danyikó Dorka, Kovács Alexandra, Juhász Vince, Szepesi Bennó és Pálinkás Petra képviselte gimnáziumunkat Portugáliában, Ourémben az Erasmus program keretén belül, amelyet tavaly nyert iskolánk.
Az utazás 2018. március 11-én vasárnap vette kezdetét. A két és fél órás repülőutat követően Portugália fővárosában, Lisszabonban landoltunk. A lisszaboni repülőtértől egy két órás út vezetett egy kis városba, Fatimába, ahol egy három csillagos hotelben szállásoltak el minket, illetve román és török partnereinket.
Az első nap megismertük Ourem-et, ahol az ott töltött hét során a programok döntő többsége zajlott. A bemutatkozás után vegyes csoportokba rendeződtünk, majd megkezdtük a munkát. Volt, akiknek szótárt, másoknak kalendáriumot kellett készíteni.

Bővebben...
 
Projektindító találkozón Romániában

alt2017. November 26 és 28 között két kollégánk, Éliás Balázs és Árvai Zsolt, részt vett Romániában a projektindító találkozón. Partnereink képviselőivel együtt megtervezték és felosztották a ránk váró feladatokat.

Bővebben...
 
ERASMUS pályázat a Bocskaiban

Iskolánk több mint 7 millió forintot nyert a „Developing tolerance and mutual understanding in Europe” című Erasmus + pályázaton. A projekt témája az iskolai bántalmazás, kiközösítés, erőszak, rasszizmus, és hasonló problémák, amelyekkel egy mai kamasz találkozhat a mindennapjai során. Mindezt az egyén szintjén és európai kontextusban is vizsgáljuk majd partnereinkkel, egy román, egy török, egy olasz és egy portugál középiskolával. A két évig tartó közös munka folyamán diákjaink egy-egy csoportja ellátogat majd a fent említett országokba és egy alkalommal, jövő májusban mi is fogadjuk a partnereink küldötteit. A pályázat célja egymás különböző kulturális hátterének megismerése, egymás elfogadásának előmozdítása és az Európában való egymáshoz tartozás érzésének erősítése. A munka nyelve az angol lesz, mellyel lehetőséget nyújthatunk tanulóinknak a nyelvgyakorlásra is.
Szegedi Mária projekt koordinátor

 
AZ ERASMUSOS DIÁKOK ISTAMBULBAN JÁRTAK

altA Bocskai István Katolikus Gimnázium három tanára, valamint tizenegy diákja Törökország mesés fővárosába, Isztambulba látogatott el a tolerancia jegyében szervezett Erasmus program keretében.
Sokunk számára ez volt az első alkalom, hogy a felhők tetejéről pillanthattunk le a világ egy másik szeletére. Isztambuli földet érésünket követően első ízben belekóstoltunk a török mentalitásba és abba, hogy milyen is egy közel 18 milliós lakosságú városban tömegközlekedni.
Egy apró, külvárosi, otthonos középiskolában barátaink vártak minket szívmelengető vendégszeretettel és már-már családtagként fogadtak bennünket. 

Bővebben...