Esemenyek
Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Teremtésvédelem Események

2022. június 14-én öt osztály indult útnak, hogy összegyűjtsék a városban hátrahagyott hulladékot, illetve meglocsolják a fenyves kis fenyőit.

Köszönjük a diákok és a pedagógusok munkáját, amellyel egész tanévben hozzájárultak a környezetünk szebbé tételéhez.

Kérjük, hogy a nyári szünetben is vigyázzatok a környezetünkre, szervezzetek szabadtéri programokat, fedezzétek fel a természet szépségeit.

 

 

Bővebben...
 

A kezdő évfolyamosok már a beiratkozáson is jelezhetik osztályfőnöküknek, ha a környezetvédelem iránt elkötelezettek és szeretnének csapatunkhoz tartozni.

Iskolánkban a tanévenkénti négy teremtésvédelmi napon túl számos környezetvédelmi program valósult meg.

2021. szeptemberében kaptuk meg az ÖKOiskola címet, melyet három éven keresztül birtokolhatunk. Az ÖKOiskola címhez több vállalást tettünk, melyeknek nagy része megvalósult ebben a tanévben.

Az első Bocskai Pet-kalózok programunk a Civil Díjasok döntőjébe jutott.

Az ÖKO-csoportunk részére számítógéppel felszerelt ÖKO-szobát rendeztünk be, ahol a környezet védelmére irányuló ötletek és tervek születnek. Innen indult el a világ legnagyobb tanórája projektbe való bekapcsolódásunk, a fenntarthatósági témahetek (ősszel és tavasszal) interaktív tananyagai, melyet előszeretettel használtak tanárok és diákok egyaránt. Pedagógusaink folyamatosan vettek részt környezetvédelem témájú továbbképzéseken.

Minden tanévben az első teremtésvédelmi napunk az Állatok Világnapján esedékes. Ilyenkor állateledelt és adományt gyűjtünk egy-egy állatmenhely részére. Idén madáretető készítő versennyel egészült ki a program. Az elkészült madáretetők kikerültek az iskola udvarán található fákra, azokat az osztályok folyamatosan feltöltik.

Immár második alkalommal szerveztünk használtelem-gyűjtést. Iskolánkban több ponton került elhelyezésre a használt elemek tárolására alkalmas edényzet, így otthonról a használt elemek behozhatóak, és szakszerűen elhelyezhetőek.

Az iskola épületének több pontján helyeztünk el műanyag hulladék gyűjtő edényt, elősegítve ezzel a diákok szelektív hulladékgyűjtésben való részvételét, a szemlélet kialakítását.

A tanév elején Szerencs Város Önkormányzatának hozzájárulásával örökbe fogadtuk a Szerencsi Fenyvest. Ettől az időponttól szívügyünkké vált a város ezen részének gondozása, tisztán tartása. A nagyobb munkálatokhoz segítséget kérünk, és kapunk a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft-től. A tanév folyamán több alkalommal szerveztünk szemétszedést, tereprendezést, illetve a kezdő évfolyamos osztályok fenyőt ültettek, amelyet a többi fával együtt gondozunk, locsolunk.

Pályázhattunk használt sütőzsiradék elhelyezésére alkalmas hulladéktároló beszerzésére. A gimnázium udvarán található a tárolóedény, amelybe a városból bárki elhelyezheti az ilyen jellegű hulladékát.

Ökológiai vetélkedőt rendeztünk a környékbeli általános iskolák részére. 13 csapat vett részt a változatos feladatokból összeállított megmérettetésen.

A Tisza élővilágának emléknapján filmvetítésen vettek részt diákjaink, amelyen megtekintettük a Tisza nevében című filmet.

Rajzpályázatot hirdettünk a Premier AMI-val közösen Genezis, minden dolog eredete címmel.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe is teremtésvédelmi nap iskolánkban. Ezen a napon a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. által részünkre ajándékozott virágokat ültették el diákjaink az iskola udvarán. Az iskola udvarán méhlegelőt hoztunk létre.

A Waberer Alapítvány által kiírt, Tiszta Zemplénért akcióban 5. helyezést ért el iskolánk csapata. Ezen a programon Szerencs két kerékpárútjának környezetét tisztítottuk meg a hulladéktól 25 fős csapattal, 3,7 km hosszan, összesen 49 zsák hulladékot összegyűjtve.

A Te-Szedd! környezetvédelmi programba is bekapcsolódtunk a város Önkormányzatával karöltve. Diákok és dolgozók közösen tisztították meg a város frekventált helyeit a hulladéktól.

Nagy örömünkre szolgált, hogy újra megrendezhettük a Bocskai Pet-kalózok programot, amely elmondható, hogy a legnagyobb alkotásunk a környezetvédelem területén. 30 diák, a tanév során létrehozott B.I.G Green Fist zászlaja alatt Bodrogkisfaludra utazott, ahol kenuba, kajakba szállva tisztította meg a Bodrog egy szakaszát. A program eredménye 149 zsák leválogatott hulladék, melyhez a tárolózsákokat és a hulladék elszállítását a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., a helyszínt és az eszközöket a Kalóz Kikötő biztosította.

Köszönjük valamennyi diák és kolléga segítségét, aktív részvételét a programokon.

Köszönjük támogatóink segítségét, amely hozzájárult ahhoz, hogy a tanév során színes és változatos programokkal járuljunk hozzá a teremtett világ szépségének megőrzéséhez.

· Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Kft.

· Kalóz Kikötő – Bodrogkisfalud

· Szerencs Város Önkormányzata

· Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft.

· Waberer Alapítvány

 

 

Bővebben...
 

Az elmúlt tanév elején örökbe fogadtuk a Szerencsi Fenyvest, ahová gyakran fellátogatunk gyermekeinkkel, családtagjainkkal.

Sajnos olykor-olykor kellemetlen látvány fogad minket.

A tanév során a diákok közreműködésével több alkalommal végeztünk önkéntes munkát, amely során összegyűjtöttük az ott hagyott hulladékot, meglocsoltuk a kis fenyőket.

A mai napon is szántunk időt és energiát arra, hogy a hétvégi bulik utáni szemetet, üvegeket összeszedjük, bezsákoljuk.

Egy kis odafigyeléssel megkímélnénk a környezetet, megkönnyítenénk azok dolgát, akik időt és energiát nem sajnálva tesznek a Földünkért.

Természetesen öröm számunkra, hogy sokan látogatják ezt a kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas városrészt. Annak érdekében, hogy mindenki szívesen és gyakran pihenhessen a fák között, hogy gyermekeinkkel a természetben játszhassunk, hogy kisállatainkat is bátran vigyük ki a szabadba, oda kell figyelnünk arra, hogy mit hagyunk magunk után. 

 

 

Bővebben...
 

A környező általános iskolák tanulói számára rendeztünk ökológiai vetélkedőt október 14-én, amelyen nyolc csapat vett részt.

A változatos feladatok, valamint a látványos kísérletek kellemes hangulatúvá tették a péntek délutánt.

Minden csapatnak és felkészítő tanárnak gratulálunk az elért eredményekhez.

Jövőre is szeretettel várjuk a természettudományok iránt érdeklődő diákokat.

 

 

Bővebben...
 

"Tiszta Zemplénért 2023"

43 csapat, 9 település, 17 intézmény, 96 km megtisztított terület.

Iskolánk két csapata VI., és IX. helyezést ért el.

Gratulálunk!

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző1234KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 4