Esemenyek
Ma 2024. 4. 29, hétfő, Péter napja van.
Holnap Katalin, Kitti napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Teremtésvédelem Események

Laudato si – Áldott légy

Intézményünk az idén is csatlakozott ahhoz a programhoz, amelyet 2017-ben Dr. Ternyák Csaba egri érsek kezdeményezett azzal, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére Teremtésvédelmi Napot hirdetett. Kiemelten fontosnak tartjuk az Isten által teremtett világ védelmét, s ennek jegyében a teremtésvédelem gyakorlati megnyilvánulásait, ezért 2023. március 24-én iskolánk közössége a szemét összeszedését követően megszépítette az épület környezetét, fákat, virágokat ültetett. Több osztály tanulói a Fenyvesben fenyőt ültettek, fákat locsoltak, mások a város különböző pontjain gyűjtötték össze az eldobált hulladékot – kezükben a teli zsákokkal mindannyiunk figyelmét arra hívják fel, hogy környezetünk tisztán tartása mindennél fontosabb.

A teremtésvédelmi napon a program megvalósításához szükséges eszközök biztosításával hozzájárultak többek között eszközökkel, öntözővízzel, hulladékgyűjtő zsákokkal:

Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft., Borsodvíz ZRT., Szerencs Város Önkormányzata (EFOP-1.4.2-16-2016-00021), Waberer Alapítvány – „Tiszta Zemplénért” program.

 

 

Bővebben...
 

 

Lecsaptak a „Bocskais PET Kalózok”

Elképesztő, hogy a Tisza és a Bodrog évről évre mennyi műanyag palackot és egyéb hulladékot sodor magával, hogy aztán az árterületeken lepakolja. Szerencsére mindig akadnak lelkes önkéntesek, akik újra és újra felveszik a harcot a folyóval és a felelőtlen szemetelőkkel, s gyűjtik fáradhatatlanul a palackokat. A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum „PET kalózai” Éliás Balázs pedagógus vezetésével szeptember 23-án lecsaptak a műanyag hulladékokra. A lelkes csapat tagjai Bodrogkeresztúrnál szálltak vízre, hogy a vadregényes Bodrogon felhajózva megtisztítsák a folyó és a partszakasz egy részét. A nap végére több mint száz zsáknyi szétválogatott hulladékot szedtek össze, így a folyó ezen része végre fellélegezhet.

/Szerencsi Hírek/

 

 

Bővebben...
 

 Lelkes kis csapatunkkal, ezúttal a 9.B osztállyal, ismét kesztyűt és zsákot ragadtunk és összeszedtük az eldobált hulladékot a Fenyvesben. Köszönjük a munkátokat!

 

Bővebben...
 

Ígéretünkhöz híven rendszeresen kilátogatunk az örökbefogadott szerencsi Fenyvesbe. A gyönyörű napsütéses márciusi napon a 9.H osztály vidám kis csapata fogott kesztyűt és zsákot, hogy összeszedje a mások által felelőtlenül eldobált hulladékot!

Köszönjük szépen a munkátokat!

 

 

Bővebben...
 

Iskolánk idén is részt vett az április 24-28 között megrendezett Fenntarthatósági Témahét programjain. A tanulók a tematikus tanórákon megismerkedhettek a biodiverzitás, a fenntartható értékek, az energia és a hulladék témakörökkel.

A Föld Napja tiszteletére hétfőn a tanulók zöld öltözetben jelentek meg és készítettek fényképeket.

A 9.H és 9.T osztályok részt vettek az országos TE SZEDD programban és munkájukkal szebbé varázsolták településünk több pontját. Munkájukat köszönjük!

 

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző1234KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 4