Iskola
Ma 2024. 4. 16, kedd, Csongor napja van.
Holnap Rudolf napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról

altA 13. évfolyam ügyviteli titkár szakképesítő osztálya látogatást tett a Szerencsi Hírek szerkesztőségében. A rendhagyó tanórán betekinthettünk abba a munkába, ahogyan a helyi hírek készülnek. A televízió munkatársai elmesélték személyes élményeiket a munkájukkal kapcsolatosan. Köszönetet mondok a szerkesztőségi munkatársaknak a látogatás kitűnő hangulatáért
Kovács Judit szaktanár

Bővebben...
 

alt

 

 

altAz ügyviteli titkár szakképesítést tanuló évfolyamunk  kiadványszerkesztés órán látogatást tett a helyi Metalen Nyomdaipari Szolgáltató És Kereskedelmi Kft. telephelyén.
A szakemberek megmutatták a diákoknak a színes és fekete gyorsmásolást és nyomtatást; nyomtatványok (címke, szórólap, prospektus, névjegykártya, meghívó, cégespapír, boríték, újság, könyv, plakátok) készítését és kötészeti munkákat. Működés közben láthattuk a legújabb és legrégibb technikákat. Köszönjük a lehetőséget a cég tulajdonosainak!

Kovács Judit

Bővebben...
 

Iskolánkban immár hagyománynak számít, hogy a végzős osztályok a szalagavatói táncokat az iskola tanulóifjúságának is előadják. Ez alkalommal a szalagavató napján az első óra előtt került sor - mintegy főpróbaként - erre a produkcióra.  Mind a 6 végzős osztály lelkesen készült a nagy napra, fellépésüket rengeteg gyakorlás előzte meg, aminek meg is lett az eredménye. A rendész osztályok dinamikus-sportos bemutatója után betekinthettünk egy kis időre a rock-and-roll, a tangó és a keringő világába is. Diákjaink külön erre az alkalomra készített ruhában előadott produkciója mind délelőtt, mind pedig az esti ünnepség keretében hatalmas sikert aratott.

 

altA 13. évfolyamos ügyviteli titkár szakképesítő osztálya látogatást tett a Globo Tv szerkesztőségében. A rendhagyó tanórán a kiadványszerkesztés tantárgy keretében bővítették elméleti és gyakorlati ismereteiket. A helyszínen betekintést nyerhettek a szerkesztőség teljes munkájába: többek között az élő adás felvételébe, a riportkészítés fortélyaiba, a rendezvények rögzítésnek előkészítésébe. Kipróbálhatták a súgógépet, megtanulhatták a mikrofon helyes tartásának technikáját, a kamera kezelését és a mikroport használatát.  A televízió munkatársai beavatták őket a kulisszatitkokba, elmesélték személyes élményeiket a munkájukról.  Részletes tájékoztatás kaptak arról, mi a feladata a szerkesztőnek, a főszerkesztőnek, az operatőrnek és a technikusnak. A látogatás kitűnő hangulatát köszönjük valamennyi munkatársnak.
 

Kovács Judit szaktanár

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

14. oldal / 22