Iskola
Ma 2024. 3. 29, péntek, Auguszta napja van.
Holnap Zalán napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról

altIdén hetedik alkalommal került megrendezésre a Te szedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért hulladékgyűjtési akció, amelynek célja, hogy a résztvevők megtisztítsák a szűkebb és tágabb környezetüket.

Iskolánk 9. évfolyamos diákjai is csatlakoztak a programhoz szeptember 15-én, amely egyben a 2017/2018-as tanév első teremtésvédelmi napja is volt.

A teremtésvédelmi napok célja, hogy diákjaink érezzék, hogy az Istentől ajándékba kapott világunk fennmaradásáért meg kell tennünk minden tőlünk telhetőt. A természetet, a teremtett világot tisztelnünk és szeretnünk kell.

A teremtésvédelmi napokon, illetve a hulladékgyűjtési akciókon a média nyilvánossága előtt tesszük szebbé környezetünket.
 
Szeptember 15-én közel 140 tanuló csoportokra osztva, a gimnázium udvarán, a Tatay Zoltán Ifjúsági Sporttelepen, valamint a fenyvesben gyűjtötte a hulladékot.


Teremtésvédelmi nap – Az ózon világnapja

Szeptember 16. Az ózon világnapja. 1987-ben ezen a napon  46 ország írta alá a sztratoszférikus ózonréteg védelmét szolgáló montreali jegyzőkönyvet. Mára több mint 189 ország csatlakozott hozzá, köztük Magyarország 1989-ben, ez volt az első olyan globális környezetvédelmi megállapodás, amely igazán sikeresnek mondható.
Az egyezmény értelmében a csatlakozó országok vállalták, hogy megszüntetik a magas légköri ózont lebontó klórozott vegyületek gyártását, kereskedelmét, és használatát. A Jegyzőkönyvet aláírók minden év szeptemberében tartják éves találkozójukat, amelyen igyekeznek minél több olyan intézkedést hozni, mely az ózonréteg eredeti állapotának gyors visszaállítását segíti elő. 

                       

                                    Galgóczi Katalin
                                    gondnok

Bővebben...
 

altÚjra vendégül láthattuk tanintézetünkben Takács Imre professzor urat 2017. szeptember 5-én, aki a „legnagyobb magyarról” tartott színes előadást a 11. évfolyamon. Száraz tankönyvi ismeretek helyett gróf Széchenyi Istvánt, a hús-vér embert mutatta be a diákoknak, felvillantva néhány érdekes epizódot a reformkor elindítója életéből.

Kocsis József
munkaközösség-vezető

Bővebben...
 

alt2017. augusztus 31-én tartotta ünnepélyes tanévnyitóját a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium. A tanulók műsora után a gimnázium igazgatója, dr. Gál András köszöntötte a kilencedikes diákokat és ismerősként üdvözölte a felsőbb éveseket.
Ezután Gazdóf Miklósné igazgatóhelyettes tájékoztatta a megjelenteket a nap további programjáról.
Az ünnepség után a tanulók az osztályfőnökök vezetésével az osztálytermeikbe vonultak, ahol átvehették a tankönyveket, megkapták az órarendet, megismerték az intézmény házirendjét és tanácsokat kaptak, hogyan kerüljék el a  a baleseteket.
Tizenegy óra után újra benépesült az aula: Kocsis Sándor plébános atya, iskola lelkész tanévnyitó szentmisét celebrált, melyen a gimnázium tanulóifjúsága és tanárai vettek részt.

Zahuczkiné Pereszlényi Zsuzsa
hitoktató
 

Bővebben...
 

alt

 

Az iskola tanulói és tanárai 2017. június 6-án emlékeztek meg a Trianoni emléknapról. Visontai Anita tanárnő ünnepi beszédét Laczkó Szilárd szavalata és Erdei Helga éneke követte. A megemlékezés végén Visontai Anita és Bihari Lilla tanárnők koszorút helyeztek el az iskola udvarán lévő emléktáblán.

Homovics Zsuzsa

 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

15. oldal / 22