Iskola
Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról

1971-ben indult útjára a Hegyalja Pedagógus Kupa Sárospatak, Tokaj, Királyhelmec és Szerencs csapatai által. 46 éve folyamatosan minden év tavaszán összejönnek egy-egy hétvégére a tanári csapatok, hogy megmérkőzzenek a futballpályán, majd kicserélik szakmai tapasztalataikat és ápolják a hagyományokat. A hosszú évek során tartós, baráti, kollegális közösségek kovácsolódtak, és mindig vannak új arcok, fiatalok, akik a régiek helyére lépnek.
Ennek köszönhető, hogy félévszázados jubileuma felé közeledik a kupasorozat, ami Európában is egyedülálló!
 

 

2017. május 6-án 10 órakor 26 hatosztályos és 116 négyévfolyamos maturáló és szeretteik gyülekeztek az aulában, hogy a középiskolai hagyományoknak megfelelően elbúcsúzzanak az alma mátertől. A 11. évfolyamos búcsúztatók méltó körülményeket teremtettek, virágdíszbe öltöztették az iskolát. Az emelkedett hangulatban zajló ünnepségen a búcsúzó ballagók utoljára vonultak végig a folyosókon mint bocskais diákok, mostantól az élet nagyobb kihívásainak kell megfelelniük!


Kocsis József
 

 

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium 12. osztályos tanulói a hagyományokhoz híven a ballagást megelőző napon, vidámabb formában is elköszöntek az alsóbb éves társaiktól, ugyanis május 5-én vicces jelmezekbe öltözve körbejárták az iskolát, majd kivonultak a városba, ahol traktoros felvezetéssel, fesztiváli hangulatban sétáltak végig Szerencs főutcáján, énekelve, mulatozva. Volt olyan, aki rendőrnek, biciklis virágárus idős asszonynak, nővérkének, angyalnak, kisbabának vagy éppen indiánnak öltözött. A végzős diákok így nem csak a középiskolától, hanem a várostól is elbúcsúztak.


Jakab Tamás
osztályfőnök
 

 

2017. május 22-én a legutolsó érettségi tárgyból is megírták tanulóink az írásbeli érettségi vizsgát. A május 8-12-éig tartó időszakban a mindenki számára kötelező érettségi tantárgyakból (magyar, matematika, történelem, angol nyelv, német nyelv) adtak számot végzőseink a 4 év alatt összerendezett tudásukról. A további napokban a biológia, az ügyviteli alapismeret, informatika, belügyi rendészeti ismeretek, kémia, földrajz és végül a fizika következett: ezeket a tantárgyakat azok a tanulók választották 5. érettségi tárgyként, akiknek a továbbtanulásához vitt pontszámként előírásként szerepel. Középszinten 135 tanuló vizsgázott, míg emelt szinten 24 diákunk bizonyította magasabb szintű tudását. Az írásbeli vizsgák alatt rendellenesség, szabálytalanság nem történt, tanulóink kellő komolysággal használták ki a rendelkezésükre álló időt. A szóbeli vizsgák június 19-én kezdődnek 6 vizsgacsoportban. Bízunk benne, hogy a szóbeli érettségiig hátra lévő időszakot is kellő szorgalommal használják ki tanulóink!
 

 

altIskolánk tanulói a többfordulós Almássy László Egyházmegyei Földrajz Verseny megyei döntőjében harmadik helyezést értek el. A győztes csapat tagjai:


Buzsik Boglárka
Lajcsák Domonik
Mészáros Ferenc
Rákóczi Bettina 8. H osztályos tanulók


Búzáné Tóth Márta

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

16. oldal / 22