Iskola
Ma 2024. 4. 16, kedd, Csongor napja van.
Holnap Rudolf napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról

 

altTizenhat fiú és két lány csapat részvételével 2017. február 9-én első alkalommal került megrendezésre a bocskaisok osztálybajnoksága. Az összecsapásokhoz a Hunyadi Sportcsarnok szolgáltatta a helyszínt, a jó hangulatról pedig a csapatok és a szurkolók gondoskodtak.
Kuriózumszámba ment, hogy néhány lelkes osztályfőnök pályajátékosként segítette osztályát: Braun Csaba 12.Ra (Csab-bikák), Jancsovszki Máté 10.C (Közmunkásokkk), Kocsis József 11.Ra (Paplan RFC).

Bővebben...
 

Kedves kollégák, tudománybarátok és diákjaink!

Meghívlak benneteket Madeiráról szóló előadásomra, amelyet a Szerencsi Tudománybarátok Köre megtisztelő felkérésére 2017. 02. 16-án 14.30-as kezdettel fogok megtartani gimnáziumunkban. Előlegbe pedig ajánlom figyelmetekbe böngészésre egy korábbi fotóesszémet a témáról.


Éliás Balázs

Bővebben...
 

 

altA nemzeti himnuszra és alkotójára, Kölcsey Ferencre emlékeztek a bocskaisok a magyar kultúra napjának alkalmából január 23-án hétfőn. A diákok és felkészítő tanáraik - Gergely Lászlóné és Szegedi Anikó- ezúttal is színvonalas műsorral álltak elő. Szavalat hangzott el Danyikó Dorkától és Juhász Vincétől. Weöres Sándor és József Attila versek csendültek fel megzenésítve Bliszkó Zsófia és Kovács Kristóf előadásában.
A műsor hosszabb változatát a tanulók délután a városi ünnepségen adták elő.

Bővebben...
 

altA gimnázium egyperces néma főhajtással és gyertyagyújtással emlékezett a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium elhunyt diákjaira és tanáraira, akik január 20-án, pénteken este szenvedtek tragikus buszbalesetet az olaszországi Verona közelében.

 

Bővebben...
 

A néphagyomány szerint december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. Gimnáziumunkban régi szokás az is, hogy a 9. osztályos diákok Miklós napján zenés-táncos műsorral mutatkoznak be idősebb társaiknak, és egy vicces, beavató ünnepség keretében válnak az iskola teljes jogú tagjává. A fiatalabb nebulók hetekig szorgalmasan gyakoroltak és készültek a különleges délelőttre, de nem hiába, hisz a felsőbb évesek nagy tapssal és ovációval fogadták produkcióikat.

 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

19. oldal / 22