Iskola
Ma 2024. 4. 19, péntek, Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról

alt

 

 

altA gimnázium aulájában 2016. november 16-án a 12. évfolyamos tanulókat felvételi tájékoztatóra invitáltuk. A Miskolci Egyetem mint anyaintézmény 2 szakon indít egyetemi képzést Sátoraljaújhelyen. A nappali képzés keretein belül gépészmérnöki és informatikai alapszakon, levelező formában pedig egészségügyi gondozás és védőnő szakirányon indulhat meg az oktatás.
Külön megtiszteltetésnek vettük, hogy a ME rektorhelyettese, Dr. Horváth Zita, az Egészségügyi Kar dékánja, Dr. Kiss-Tóth Emőke, valamint a Gépészmérnöki Kar dékánja, Dr. Bertóti Edgár személyesen tájékoztatta diákjainkat.

Bővebben...
 

altMár hagyomány, hogy intézményünk segíti a Magyar Vöröskereszt Szerencsi Területi Szervezetének munkáját. Ebben a tanévben először november 8-án vártuk az önkéntes véradók jelentkezését. Ezúttal nemcsak a gimnázium tizennyolcadik életévüket betöltött tanulói, illetve tanárai, hanem szülők is csatlakoztak a felhíváshoz – összesen 65-en. A Magyar Vöröskereszt véradás szervezési tevékenységét az Országos Vérellátó Szolgálattal való szakmai partnerségben végzi, a Bocskai Katolikus Gimnázium, ahogy eddig is, úgy a jövőben is lehetőségei szerint támogatni fogja e nemes kezdeményezést.

 

A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 10 diákja vett részt a Miskolci Egyetem szervezésében egy emelt szintű  angol nyelvi versenyen  a közelmúltban.
Az írásbeli feladatsor az érettségi követelményekhez igazodott: szöveghallgatási, olvasásértési és nyelvhelyességi feladatokat tartalmazott.
A környék gimnáziumaiból 160 diák tette próbára a tudását, mindannyian a 11. és 12. évfolyam tanulói voltak.
A gimnáziumunk hallgatói mindannyian jól teljesítettek, a 11. évfolyamos Tóth Adrián érte el a legjobb eredményt.
Felkészítő tanárok: Tóth Éva, Dr. Sándor Ernőné, Jurák Józsefné.
 

 

 altA Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulói október 21-én tartottak megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire. Az iskola tanárai és diákjai felidézték a korabeli október 23-ai eseményeket.
60 éve annak, hogy Magyarország meggátolhatatlan erővel fejezte ki a szabadságba vetett hitét. Az 1956-os forradalom történelmünk azon ritka pillanatai közé tartozott, amikor szinte az egész ország egy emberként lépett fel a sztálini típusú diktatúra és a megszálló szovjet csapatok ellen. Október 23-a a szabadság napja, amelyen egységbe kovácsolódott a nemzet – hangzott el Somoskőiné Hauschel Dóra tanárnő ünnepi beszédében. A megemlékezésen a gimnazisták szavalatokkal és énekekkel tisztelegtek a forradalom hősei előtt.

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

20. oldal / 22