Iskola
Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról
 

altA 2015/16-os tanév második félévének bemutató órájára április 21-én került sor. Az esemény ezúttal azt a célt szolgálta, hogy a hagyományos gimnáziumi oktatás széles körben ismert tantárgyai mellett képet kapjunk a szakközépiskola ügyviteli szakmacsoportjában folyó munkáról is. Jelen alkalommal egy Jogi ismeretek órát tekintettek meg a tantestület tagjai. A 11.KgB osztály tanóráját Pórné Nagy Katalin óraadó tanár vezette.

Bővebben...
 

alt

 

altFebruár 11-én a reggeli áhítatot követően idén első alkalommal adták át a Bocskai István Katolikus Gimnáziumban a Braun Istvánné-díjat, amit a német nyelvből kimagasló teljesítményt nyújtó Toplenszki Zalán, 11. osztályos tanuló vehetett át.
Braun Istvánné hosszú ideig a gimnáziumunk gazdasági irodájának munkatársa volt és 2010-től Szerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnökhelyettesi pozícióját is betöltötte. Tavaly februári halála után a kisebbségi szervezet döntött a díj megalapításáról: minden esztendőben egy alkalommal, az iskola német nyelvtanári munkaközösségének javaslata alapján egy tanuló kaphatja meg az elismerést. Az oklevelet és a pénzjutalmat Árvay Attila elnök, Braun István és Tóth Lászlóné nemzetiségi önkormányzati képviselő adták át Toplenszki Zalánnak, aki nagyon örült, hogy ő kaphatta ezt a díjat. Diákunk fontosnak tartja a nemzetiségek, és a sváb kultúra őrzését, ugyanis már óvodás kora óta tanulja a németet. A pénzjutalomnak is megvan már a helye, tervei szerint nyáron Németországba utazik.

 

Képek forrása: Szerencsi Hírek

Bővebben...
 

altSzerencs Város Német Nemzetiségi Önkormányzata a korábbi évekhez hasonlóan idén is megajándékozta a gimnázium legjobb németeseit egy az új évre készült kalendáriummal.


Köszönjük
 

 

altVéget ért a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás „Eséllyel a jövőbe” pályázata, melyben több mint két éven keresztül gimnáziumunk is részt vett partnerként. A gyerekesély program záró rendezvényét 2015. szeptember 11-én délelőtt tartották meg a Tatay Zoltán-sporttelepen. A diákokat Dr. Árvai László, a kistérségi társulás főmunkatársa, majd az intézmény részéről Gazdóf Miklósné igazgatóhelyettes-asszony köszöntötte a helyszínen. Ezt követően valamennyi résztvevő hidegétel-csomagot vehetett át a szervezőktől, majd a Szerencsi Rendőrkapitányság valamint a Szerencsi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság szakemberei tartottak érdekes bemutatókat a gyermekek számára. Gimnáziumunk örömmel csatlakozott a projekthez, és reméljük, hogy a jövőben lesz még mód hasonló együttműködésre a kistérségi társulással.

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző2122KövetkezőUtolsó »

21. oldal / 22