Iskola
Ma 2024. 7. 27, szombat, Olga napja van.
Holnap Szabolcs napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról

 alt

 

 Szalagavató ünnepségünket 2014. október 18-án, szombaton 18 órai kezdettel tartjuk.

 

altA Bocskai István Katolikus Gimnázium 2021. november 10-én tartotta első nyílt napját. A környező iskolákból kb. 100-120 tanuló valamint szüleik tiszteltek meg bennünket bizalmukkal. A reggel Szarvas Péter atya köszöntőjével indult, majd Jakab Tamás igazgató úr mutatta be az iskola képzési struktúráját. Ezt követően kisebb csoportokba rendeződve tájékozódtak a tanulók a nyelvi tagozatról és az iskolánkban letehető Dexam nyelvvizsgáról, a technikumi képzésről, a Honvéd Kadét programról, az ÖkO-iskolai vállalásainkról és a PREMIER Művészeti Iskola tanszakairól. Közös programként a végzős rendész osztály önvédelmi bemutatója szolgált.
A vendég tanulók 2 iskolai tanórát látogathattak meg, melyet érdeklődésüknek megfelelően választottak ki. A messzebbről érkező tanulók megtekintették a tavaly felújított kollégiumot, ami esetlegesen a második otthonuk lesz.
Reméljük, a nyílt napra érkező tanulók, szülők kaptak annyi információt a Gimnáziumban folyó munkáról, hogy felelősségteljesen tudnak majd dönteni a továbbtanulásukkal kapcsolatban.
Garantáljuk, hogy mi jó választás vagyunk!
 

Bővebben...
 

alt2021. november 8-án a Premier Alapfokú Művészeti Iskola szerencsi bocskais diákjai látogatást tettek a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum Szabadság témájú tárlatán, ahol nagy költőink, íróink a szabadsággal kapcsolatos tárgyait tekintették meg. Így a Landerer nyomda Amerikából származó eredeti nyomdagépét, amin 4000 példányban nyomtatták ki Petőfi Nemzeti dalát 1848. március 15-én. Megérinthették a Pilvax kávéház egyik eredeti asztalát, melyen nagy eszmék íródtak 48-as reformereink tollából. Láthatták Petőfi egykori szobája falán lévő francia forradalmárok portréit, akiktől Petőfi a szabadságba vetett hitét örökölte.
Majd időutazásként Kosztolányi Édes Anna című regényszobájába sétáltak be a premieres diákok, ahol egy 4D-s vetítés visszavitte őket az 1920-as évek Édes Anna cselédvilágának elnyomatottságába, ahol lehetetlen volt kitörni a szolgai sorsból abban a zavaros történelmi helyzetben. A 4D-s alkotás grafikusok és informatikusok munkáját dicséri, ami által aktív részesei lehettek a fiatalok a lélektani regény kulcsjeleneteinek.
A „Szabadság jelképei” kiállítás interaktív részében belehallgathattak a premieres tanulók Petőfi verseibe, térképen megtekinthették Petőfi vándorlását, játszhattak nagy költőnk rekonstruált egykori iskolapadjában. A premieres diákoknak nagyon tetszett a kiállítás, ügyesen válaszoltak a tárlatvezető kérdéseire, a múzeumpedagógiai feladatokat kreatívan oldották meg. Ezeket az élményeket, információkat majd tanulmányaik és magyar érettségijük során biztosan hasznosítani fogják.

Bővebben...
 

Kettős ünnepnek lehettünk részesei 2014. október 3-án, pénteken. Fennállásának 60 éves évfordulóját ünnepelte a gimnázium, a helyi Kisboldogasszony templom pedig felszentelésének 250. esztendejét.


Hosszú készülődés előzte meg a jubileumi alkalmat. Évkönyvet jelentettünk meg, melyben helyet kapott az iskola 60 éves története, volt kollégák visszaemlékezései, tanulóink eredményei és az iskola életének jellegzetes alkalmai. Egy irodalmi és egy rajz pályázat kertében arra ösztönöztük tanulóinkat, hogy tehetségüket megmutatva bizonyítsák azt, hogy értéknek tekintik, hogy ennek az iskolának a tanulói lehetnek.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

6. oldal / 22