Iskola
Ma 2024. 4. 19, péntek, Emma napja van.
Holnap Konrád, Tivadar napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról

 alt

 

altA Bocskai István Katolikus Gimnázium 2021. november 10-én tartotta első nyílt napját. A környező iskolákból kb. 100-120 tanuló valamint szüleik tiszteltek meg bennünket bizalmukkal. A reggel Szarvas Péter atya köszöntőjével indult, majd Jakab Tamás igazgató úr mutatta be az iskola képzési struktúráját. Ezt követően kisebb csoportokba rendeződve tájékozódtak a tanulók a nyelvi tagozatról és az iskolánkban letehető Dexam nyelvvizsgáról, a technikumi képzésről, a Honvéd Kadét programról, az ÖkO-iskolai vállalásainkról és a PREMIER Művészeti Iskola tanszakairól. Közös programként a végzős rendész osztály önvédelmi bemutatója szolgált.
A vendég tanulók 2 iskolai tanórát látogathattak meg, melyet érdeklődésüknek megfelelően választottak ki. A messzebbről érkező tanulók megtekintették a tavaly felújított kollégiumot, ami esetlegesen a második otthonuk lesz.
Reméljük, a nyílt napra érkező tanulók, szülők kaptak annyi információt a Gimnáziumban folyó munkáról, hogy felelősségteljesen tudnak majd dönteni a továbbtanulásukkal kapcsolatban.
Garantáljuk, hogy mi jó választás vagyunk!
 

Bővebben...
 

 Szalagavató ünnepségünket 2014. október 18-án, szombaton 18 órai kezdettel tartjuk.

 

alt2021. november 8-án a Premier Alapfokú Művészeti Iskola szerencsi bocskais diákjai látogatást tettek a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum Szabadság témájú tárlatán, ahol nagy költőink, íróink a szabadsággal kapcsolatos tárgyait tekintették meg. Így a Landerer nyomda Amerikából származó eredeti nyomdagépét, amin 4000 példányban nyomtatták ki Petőfi Nemzeti dalát 1848. március 15-én. Megérinthették a Pilvax kávéház egyik eredeti asztalát, melyen nagy eszmék íródtak 48-as reformereink tollából. Láthatták Petőfi egykori szobája falán lévő francia forradalmárok portréit, akiktől Petőfi a szabadságba vetett hitét örökölte.
Majd időutazásként Kosztolányi Édes Anna című regényszobájába sétáltak be a premieres diákok, ahol egy 4D-s vetítés visszavitte őket az 1920-as évek Édes Anna cselédvilágának elnyomatottságába, ahol lehetetlen volt kitörni a szolgai sorsból abban a zavaros történelmi helyzetben. A 4D-s alkotás grafikusok és informatikusok munkáját dicséri, ami által aktív részesei lehettek a fiatalok a lélektani regény kulcsjeleneteinek.
A „Szabadság jelképei” kiállítás interaktív részében belehallgathattak a premieres tanulók Petőfi verseibe, térképen megtekinthették Petőfi vándorlását, játszhattak nagy költőnk rekonstruált egykori iskolapadjában. A premieres diákoknak nagyon tetszett a kiállítás, ügyesen válaszoltak a tárlatvezető kérdéseire, a múzeumpedagógiai feladatokat kreatívan oldották meg. Ezeket az élményeket, információkat majd tanulmányaik és magyar érettségijük során biztosan hasznosítani fogják.

Bővebben...
 

alt

 

 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

6. oldal / 22