Iskola
Ma 2024. 4. 16, kedd, Csongor napja van.
Holnap Rudolf napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról

alt2019. november 15.-én egy különleges földrajzórán vehettünk részt a technika és Igazgató Úr jóvoltából. Ahogy közülönk nagyon sokan vagy talán mindenki, én is egy közösségi oldalon találtam egy érdekesnek tűnő felhívást a tanév elején.
A 2019/20-as tanévtől „VIRTUÁLIS FÖLDRAJZÓRA” elnevezésű projekt keretében általános iskolás felső tagozatos, illetve középiskolás osztályok számára szervez földrajz témájú virtuális valóság túrákat a Google Earth VR program segítségével egy vállalkozó a budepesti Ázsia Centerben.
Felelevenítettük mind azt a tudást, amit még a tavalyi tanévben szereztünk földrajz órákon, reméljük, hogy nem csak szakmai élményt, de közösségépítő, csapatfejlesztő kirándulást is hozott ez a nap.
Szeretettel ajánljuk ezt a lehetőséget mind szaktanárok, mind osztályfőnökök figyelmébe a jövőben.
Köszönjük a lehetőséget Jakab Tamás igazgató úrnak, Devera Erzsébet kísérő tanárnak, a Kollegáknak és a Szülőknek, hogy támogattak bennünket


Kerekes Orsolya és a 10. B osztály

Bővebben...
 

altA Periódusos Rendszer Nemzetközi Éve alkalmából december 13-án, pénteken a nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinness Record és Magyar Rekordállítás kísérlethez csatlakozott a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium is. A Kossuth Rádióban az indító jelet Murányi Zoltán, a Rekordállítási kísérlet társszervezője, az Eszterházy Károly Egyetem oktatója adta meg. Az intézmény igazgatója, Jakab Tamás vezénylésére a diákok elfoglalták a helyüket az aulában, és megalkották az élő periódusos rendszert.

Bővebben...
 

avagy Éjszaka a Bocskaiban

altA Bocskai több mint iskola. Mondják, második otthon. Múlt éjjel ez szó szerint így volt. A hatosztályos hetedikesek és nyolcadikosok - immáron hagyományosan - belakták az oktatási intézmény termeit, folyosóit, hogy egy egész éjszakát együtt töltve új élettel, új értelemmel töltsék meg az épületet. Kicsit mint az Éjszaka a múzeumban című filmben. A nyolcadikosok vendégül látták a bejövő hetedikeseket, és különböző próbatételeken, kihívásokon keresztül tartották őket és egymást ébren az éjszaka során. Volt itt szellemi és ügyességi vetélkedő, karaoke bár, tanáraink által előadott esti mese és mozizás pattogatott kukoricával. Megosztottuk a vacsoránkat; együtt pizzáztunk, teáztunk. Osztálytermeink különös átalakuláson mentek át és hamar dormitóriumokká, közös hálóterekké alakítottuk át őket matracainkkal, hálózsákjainkkal. Persze ebben a kalandos élethelyzetben ki tudott volna aludni? Hálózsákjainkba kucorodva szinte szünet nélkül ment az éjszaka során a sztorizás, csipkelődés, poénkodás. Közben mi, tanárok is és diákjaink is olyan oldalunkról, oldalukról ismerhettük meg egymást, ami a szokásos mindennapi iskolai élet keretei között nem lehetséges. Lehet, hogy több ilyen kellene? Egy biztos: folytatás következik jövőre, ugyanis újra bebizonyosodott, hogy szükség van az ilyen együttlétre, mert a Bocskai több mint iskola!
Szerencs, 2019. október 18.
 

Bővebben...
 

altHagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a Karriernapot. Ez a nap jó lehetőség a továbbtanulást választó diákjaink számára, hogy első-friss kézből hallhassanak az őket érintő egyetemek követelményeiről, a tanulmányok utáni munkába állás mikéntjéről, elvárásokról. Előadóink többsége vagy bocskais-diák volt, vagy valamilyen területen jó kapcsolatot ápol intézményünkkel. Vendégeink voltak Balázsfalvi Gergő informatikus hallgató, Balázsfalvi Norbert orvostanhallgató, Bárány Máté anyagmérnök hallgató, Bereczk Tamás autószerelő vállalkozó, Döme Aladár szálloda igazgató, Halászné Borza Izabella óvoda vezető, Kovács Enikő a Szerencsi Szakképzési Centrum vezetője, Jenei Zoltán gépészmérnök hallgató, Lapis Flóra pszichológus, Novák Béla igazgatásszervező és jogászhallgató és Törökné Gergely Gabriella a munkaügyi központ részéről. Köszönjük vendégeinknek a tájékoztatást, Zahuczkiné Pereszlényi Zsuzsa tanárnőnek a találkozó gondos megszervezését.

Bővebben...
 

Iskolánk első teremtésvédelmi napját október 4-én rendezte meg.
Az ünnepség kezdetén a diákok képviseletében Halász Ivett 11. A osztályos tanuló hívta fel diáktársai figyelmét az állatvédelem és a környezettudatos magatartás fontosságára.
Ez a nap tisztelgés Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket.
Fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a felelős állattartásra és a biológiai sokszínűség megőrzésére. Ezért a világnap köré különböző programokat szerveztünk:
Iskolánk benevezett az ENSZ által útjára indított „Világ legnagyobb tanórája” nemzetközi programba- Ezeken megismerkedhettek a biodiverzitás fogalmával, a biológiai sokféleség fontosságával. A tanulók megfogalmazhatták, hogy hogyan képzelik el a világunkat 2030-ban.
Gyűjtést szerveztünk a Szerencsi Kóborkák Állatvédő Alapítvány számára. Ennek eredményeként nagy mennyiségű állateledellel és 50 ezer forinttal tudtuk segíteni az alapítvány munkáját. Az adományokat október 4-én a reggeli ünnepség keretében vette át és köszönte meg az alapítvány két képviselője: Szomráki Erika és Kormos Enikő.
További programként meghirdettük a „Legyen a Te háziállatod a legaranyosabb!” fotóversenyt . A szoros verseny első két helyezettje (Kardos Kitti és Vajtó Szonja) és kis kedvenceik (Baguette és Füli) oklevélben és jutalomban részesültek.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

9. oldal / 22