Iskola
Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Az iskoláról

altAz idei tanévben október 26-án, pénteken tartottuk meg a szalagavató rendezvényünket. A végzős öt osztály tanulóinak műsora nyitotta az ünnepséget. Felhangzottak szülőknek szóló énekek, szavalatok és bölcseletek, melyeket a felnőtté válás kapujában álló diákok kicsit saját maguknak is megfogalmaztak. Kocsis Sándor plébános szentelte meg a szalagokat az Egri Egyházmegye képviselőjeként, majd az osztályfőnökök a saját osztályuk tanulóira feltűzték annak a jelképét, hogy ez a tanév középiskolás éveik végét jelenti. Dr. Gál András igazgató úr beszédében jó tanácsokkal és előre mutató gondolatokkal szólt a végzős évfolyamhoz. A műsor zárásaként minden osztály bemutatta a saját táncos produkcióját, melyek között mindenféle zenei stílus megtalálható volt a keringőtől, a modern összevágott zenés-táncos produkcióig. Gratulálunk diákjainknak, és további sok hitet, erőt és kitartást kívánunk nekik az előttük álló feladatok sikeres teljesítéséhez!


Jakab Tamás
matematika munkaközösség-vezető

Bővebben...
 

altA bocskais diákok most is, mint mindig, készen voltak egy közös sétára. Annál is inkább, mert ezúttal egy őket is mélyen megérintő ügyről volt szó. Az Aranka-tetőre való közös felkapaszkodás egy figyelemfelhívó megmozdulás volt. Kapus Krisztián szerencsi diáktársuk javára rendezett gyűjtésnek kívántak ezzel a közös tettel kampányolni.

Szerencs, 2018. október 16.

Bővebben...
 

altOktóber a rózsafüzér hónapja. Ebből az alkalomból minden évben október 18-án rendezik meg az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű programot világszerte. A kezdeményezéshez a Bocskai István Katolikus Gimnázium is csatlakozott. A tanulók reggel 9 órától fél órán át imádkozták közösen a rózsafüzért Kocsis Sándor római katolikus plébános vezetésével. A bensőséges alkalom összetartó erővel hatott az iskola közösségére.

Bővebben...
 

altOktóber 5-én, pénteken a gimnázium 7. H osztályos tanulói is csatlakoztak a Magyar Szabadidősport Szövetség által kiírt „Világ Gyalogló Nap egész októberben” című kezdeményezéshez.
A túra célja a Bekecsen található Nagy-hegyi Tanösvény volt, de útközben megtekintettük a Szerencsen található Lepke- és Ásványkiállítást is.
A napsütéses időjárás, a csodaszép pillangók és érdekes ásványok, valamint a kellemes túra mind hozzájárultak ahhoz, hogy a 23 fős osztály egy kellemes és mozgalmas napot tölthessen együtt.


Darai Enikő
osztályfőnök

 

Bővebben...
 

 „Pizsiparti a suliban”

 

altGimnáziumunkban tradíció, hogy a beérkező 7. évfolyamot a magasabb évfolyamos hatosztályos képzésben résztvevő diákok, ezúttal a 10/H-sok, egy vidám délután keretein belül köszöntik. Ez idén október 4-5-én történt meg. Az aulában játékos vetélkedőkön vettek részt a tanulók, majd ezt követően közös vacsorán. A program legérdekesebb részeként az éjszakát a gimnázium falai között tölthették. Másnap a közös reggelin már mindenki fesztelenül köszöntötte egymást, ezzel a rendezvény célja megvalósult.

 

 

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

11. oldal / 22