Iskola
Ma 2024. 4. 16, kedd, Csongor napja van.
Holnap Rudolf napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap


Teremtésvédelmi Nap
Írta: Szemán Artúr   
2017. március 29. szerda, 09:52

altA Ferenc pápa által Laudato si’ kezdetű, az Isten által teremtett világ gondozásáról szóló enciklikájának szellemében, Dr. Ternyák Csaba egri érsek kezdeményezésére a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium iskolavezetősége, 13 pedagógusa, valamint több mint 100 tanulója nagy örömmel és aktivitással vett részt az önkéntes segítségen alapuló Egyházmegyei Teremtésvédelmi Napon.  Az eseményen részt vettek a szerencsi Polgármesteri Hivatal dolgozói, valamint a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás munkatársai is. A nemes kezdeményezést Koncz Ferenc polgármester úr szavai nyitották meg.
A program célja, hogy a diákok együtt tisztítsák meg környezetük egy szegletét, így gondoskodva az Isten által teremtett világ védelméről, továbbá hogy beszélgessenek korunk emberének felelősségéről és a fenntartható világ lehetőségeiről napjainkban.
A gyerekeknek érezniük kell azt, hogy közös otthonunk megvédése nem ismer halasztást, ez egy olyan sürgető kihívás, mellyel a kor emberének mihamarabb szembe kell néznie. Az emberiségnek még nem járt le az ideje, s ha mindannyian, együtt, összefogva teszünk környezetünkért, akkor sikerülhet megóvnunk, de minden bizonnyal élhetőbbé tennünk.
Köszönet a felhívásra reagáló diákoknak és kollégáknak, hogy munkájuk eredményeként megtisztult a gimnázium udvara és a kollégium területe, valamint a Római Katolikus Plébánia és környéke.

Jancsovszki Máté
földrajz szakos tanár

Bővebben...
 
« ElsőElőző11121314151617181920KövetkezőUtolsó »

14. oldal / 22