Palyazat
Ma 2024. 4. 25, csütörtök, Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap Pályázat
Kedvezményezett: Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum
Projekt címe: A Szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium energetikai felújítása
Támogatás összege: 210,96 millió forint
Támogatás intenzitása: 98,43%
A projekt fizikai zárása: 2023.11.30.
Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.13-19-2019-00012
 
PROJEKT BEMUTATÁSA

Magyarország Kormánya a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását minden ágazatban. Az Európai Parlament és a Tanács energiahatékonyságról szóló 2012/27/EU irányelve előírja az uniós tagállamok számára, hogy 2014-2020 között végsőenergia-fogyasztásuk legalább 1,5 százalékának megfelelő új energia-megtakarítást kell elérniük évente a 2013. január 1-jét megelőző három év átlagában. Hazánkban az energiafelhasználás mintegy 40%-a épületekben történik, ezért kiemelten fontos a hagyományosan sok energiát felhasználó közintézmények energetikai felújítása, korszerűsítése.
A most induló projekt keretén belül az intézmény Szerencs, Ondi út 1. (hrsz.: 1652/2) szám alatt található Gimnázium épületének energetikai felújítása valósult meg. Az előzetes energetikai felmérések azt mutatták, hogy az épület energetikailag a GG (Átlagost megközelítő) besorolással rendelkezik, így szükségessé vált felújítása, energetikai rendszerének korszerűsítése. A beruházás során megvalósult a külső nyílászárók cseréje, külső homlokzati hőszigetelés, padlásfödém szigetelése, a fűtési rendszer korszerűsítése, 26 kw teljesítményű napelemes rendszer telepítése. A fejlesztést követően CC (Korszerű) minősítésű épület állt az intézmény rendelkezésére. A fenntartási, működtetési és üzemeltetési feladatok és költségek csökkenése mellett, a korszerűsített épülettel hozzájárulunk a modern oktatási infrastruktúra megteremtéséhez, továbbá hozzájárulunk a környezeti terhelés csökkentéséhez az üvegház hatású gázok kibocsátásának és a felhasznált fosszilis anyagok mennyiségének csökkentésével.
A beruházás közvetlen haszonélvezői az iskolába járó diákok, tanárok és az itt dolgozók lesznek, a külső hőszigetelésnek és nyílászárók cseréjének köszönhetően megújult az épület. Az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a felhasznált fosszilis anyagok mennyiségének csökkentésével az intézmény környezetére gyakorolt terhelése is alacsonyabb lesz, az Európai Uniós forrásból megvalósuló projektnek köszönhetően javult a városkép, valamint Szerencs lakosainak életkörülményei, a felújított korszerű épület a mai kor előírásainak és elvárásainak megfelelő környezetet teremtett az idejáró diákok és az itt dolgozók számára, ami nagyban hozzájárult az itt élők elégedettségéhez a város népességmegtartó erejéhez.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, Kohéziós Alap Társfinanszírozásával, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósult meg.

 

 
Határtalanul 2022 Erdély

 alt

alt

Bővebben...
 
Nyert a pályázatunk

alt„A kövek szólnak hozzánk, a falak beszélnek.”

Iskolánk a Bethlen Gábor Alap Bizottságának határozata alapján a „Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek” címmel kiírt pályázaton 3.043.290 Ft támogatásban részesült.
A támogatásból 7. évfolyamos diákjaink 2023. május 17-21. között erdélyi körúton vesznek részt.

A program a Magyar Kormány támogatásával valósul meg.

 
ERASMUS hirdetőtábla

alt 

 
ERASMUS+

 alt

 
A pályázat zárása

altAz iskolánkban zajló Erasmus pályázat záró akkordjaként két kollégánk, Novákné Váradi Judit és Szegedi Mária Romániába utazott. Ezen az utolsó, partnereinkkel való találkozón hivatalosan is lezártuk az elmúlt két év munkáját, mely során rengeteg felejthetetlen élménnyel, tapasztalattal gazdagodtunk és legfőképp olyan országhatárokon átívelő barátságokra tettünk szert, amelyek talán a legnagyobb kincsei ennek a programnak.

Bővebben...
 
« ElsőElőző12KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 2