Kultúra
Ma 2024. 3. 29, péntek, Auguszta napja van.
Holnap Zalán napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap

Kultúra



Gratulálunk Kecskés Vanda 11. A osztályos tanulónak
Írta: Szemán Artúr   
2016. március 23. szerda, 11:37

Gimnáziumunk egyik nagy tehetsége, Kecskés Vanda ebben a tanévben szép sikert ért el az OKTV ( Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny ) Rajz és Vizuális kultúra tantárgyból rendezett első és második fordulóján!
Az ország legtehetségesebb 11. -12. évfolyamos középiskolásai vesznek részt ezen a legkiemelkedőbb megmérettetésen. Ebben a tanévben megközelítően 300  rajzos-grafikus-festő növendék vett részt, szinte mindegyikük művészeti profilú gimnáziumokból és képzőművészeti szakközépiskolákból érkezett.
Ezért is kimagasló Vanda teljesítménye, aki a mi gimnáziumunkból indulva, nagyon kevés óraszámban képezhette magát ebből a tantárgyból. ( 9. és 10. évfolyamon 1 órás tantárgy a Rajz és vizuális kultúra )
E hátrány ellenére bejutott a 2. fordulóra - Budapestre - a kiválasztott 60 legjobb diák közé. Egy kép megalkotásával és munkanapló készítésével „ Emléknyomok „ címmel ért el sikert, ami megtekinthető volt a fővárosi OKTV Rajz-kiállításon.
A 2. fordulón, a rendkívül szoros versenyen is magas pontszámmal jutalmazták munkáját, kevés ponton múlt, hogy a 3. végső fordulóra is bekerüljön.
Erre már csak művészeti iskolák diákjainak van esélye!
Vanda rendszeresen részt vesz a megyei rajz – versenyeken, ahol a legjobb eredményeket éri el.
Büszkék vagyunk rád, további művészeti alkotó munkádhoz sok sikert kívánunk!
 

Rolek Ildikó Ágnes  szaktanár
 

Módosítás dátuma: 2016. március 24. csütörtök, 19:13
 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 3