Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2024. 7. 21, vasárnap, Dániel napja van.
Holnap Magdolna napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
Március 15

altMáricus 14. reggele ünneplőben találta iskolánk diákjait, akik méltóképpen emlékeztek meg a 169 évvel és egy nappal korábban történt eseményekről és az azokat követő szabadságharcról. A műsort a Himnusz közös éneklése után Szemán Gábor tanár úr ünnepi beszéde nyitotta. Plaszkó Eszter 9.A osztályos tanuló népdal énekét követően a 10.R osztályos diákok főként Petőfi-versekkel, valamint iskolánk énekkara Kossuth-nótával bilincselték le a megemlékezőket. A Szózat közös éneklésével záruló ünnepi műsor után a 9. évfolyam részt vett a Kossuth-szobornál lévő koszorúzáson iskolánk igazgatójával, az igazgató helyettesekkel és a szaktanárok kíséretével. A színvonalas műsor szereplőinek felkészítése Taracközi Katalin és Bihari Lilla Ibolya tanárnőknek köszönhető.

Árvai Zsolt
angol tanár

Bővebben...
 
A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

altEmléktábla avatással és koszorúzással egybekötött műsorral emlékeztek a bocskaisok a kommunista diktatúra áldozataira február 24-én.
Ünnepi beszédet mondott Szárnya Zoltán. Faludy György visszaemlékezését és egy versrészletét hallgathattuk meg iskolánk tanulóinak tolmácsolásában - Laczkó Szilárd (11 A) ill. Juhász Vincze (10 A). Egyházi ének hangzott el Kavasánszki Orsolya (10 C) és Ónodi Laura (11 Ra) előadásában. Zongorán kísért Farkas Anita (10 C). A diákokat Bihari Lilla tanárnő és Szemán Artúr tanár úr készítették fel.
A műsor után került sor a Magyar Cserkészszövetség által állított emléktábla felavatására, ami az 1945. január 24-én a Szovjetúnióba elhurcolt Szerednyei János áldozópap mártírhalála előtt tiszteleg.

Bővebben...
 
Báloztunk

altTöbb mint 300 fő részvételével V. Végzős Bálját tartotta február 24-én a gimnázium.
Az aula díszítéséhez használt dekorációt a tizenkettedikes diákok és alsóbb éves segítőik napokon keresztül készítették, hogy a bálozók méltó környezetben érezhessék jól magukat, és meg kell hagyni, igazán kitettek magukért.
A táncos mulatságot fergeteges műsor vezette be a végzős tanulók közreműködésével, amiben Korda György, alias Kiss Martin (12 A), és Balázs Klári, alias Teleki Máté (12 A),  szórakoztatták az egybegyűlteket. Kovács Kristóf (12 A) szóló blokkjában énekelt és gitározott, Zakar Adrián pedig gitáron kísérte Erdei Helgát (12 Kgb).
A tombola főnyereményének, egy laptopnak, Toldi Boglárka 9 R osztályos tanuló örülhetett, mi többiek pedig tapsolhattunk.
A jó zenéről a Holdfény Duó, a jó hangulatról pedig a táncoló ifjúság gondoskodott.
A bál színvonalas megszervezéséért és megvalósításáért ismét köszönet illeti Jakab Tamás tanár urat, aki ezúttal is bebizonyította, hogy érdemes volt elindítani az immár öt éve tartó hagyományt.

Bővebben...
 
A „Kezdetben nem vala Madeira…”

… című előadást hallgathatták meg a nagy számban megjelent érdeklődők a Szerencsi Tudománybarátok Körének soron következő állomásán.
Éliás Balázs a gimnázium angol- magyar szakos tanára, amikor nem a katedrán áll, akkor túravezetőként járja a világot. Ezúttal madeirai élményeiről számolt be a hallgatóságnak, és elrepített bennünket az örök tavasz szigetére. A mintegy 180 képet felölelő vetítése során először a vulkánsziget kialakulásáról, majd annak flórájáról, faunájáról és lakóiról beszélt.
A tanár úr Joó Pál professzor úr felkérésének tett eleget, amikor a „Beszélgessünk…!” című előadássorozat februári programjaként meghallgathattuk lebilincselő beszámolóját.
 

 
I. BOCSKAI-KUPA

 

altTizenhat fiú és két lány csapat részvételével 2017. február 9-én első alkalommal került megrendezésre a bocskaisok osztálybajnoksága. Az összecsapásokhoz a Hunyadi Sportcsarnok szolgáltatta a helyszínt, a jó hangulatról pedig a csapatok és a szurkolók gondoskodtak.
Kuriózumszámba ment, hogy néhány lelkes osztályfőnök pályajátékosként segítette osztályát: Braun Csaba 12.Ra (Csab-bikák), Jancsovszki Máté 10.C (Közmunkásokkk), Kocsis József 11.Ra (Paplan RFC).

Bővebben...
 
Siker Hajdú – Moharos Országos Földrajz Versenyen

altA Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola idén 5. alkalommal rendezte meg a Dr. Hajdú - Moharos József Országos Református Földrajzi Tanulmányi Versenyét, melyen a versenyzők népesség- és gazdaságföldrajzi, valamint topográfiai tudásukat bizonyíthatták. A verseny első írásbeli fordulójának eredményei alapján a 2017. február 11.-én Karcagon megtartott országos szóbeli döntőbe jutott a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium két tanulója a 10. A osztályból, ahol nemes és magas színvonalú küzdelmet követően Bárdos Flóra a 8. helyezést, míg Bogoly Levente a 10. helyezést szerezte meg. A tanulók felkészítője Jancsovszki Máté, a Gimnázium történelem-földrajz szakos középiskolai tanára volt.

 

Bővebben...
 
Egy kiváló és tehetséges szavaló!

altA Tompa Mihály születésének 200. évfordulója alkalmából Putnokon megrendezett szavalóversenyen vettünk részt 2017. február 3-án. Iskolánkat Fia Dominika, Danyikó Dorka és Juhász Vince 10. A osztályos tanulók képviselték.
A jól felkészült, nagyon színvonalas mezőnyben Juhász Vince kiválóan állta a sarat, és a zsűri döntése alapján méltán hozta el a megérdemelt I. helyezést. Ráadásként még az a megtiszteltetés is érte, hogy a Tompa-évforduló keretében lemezfelvételre is meghívást kapott.  Gratulálunk az ügyes tanulónknak. Felkészítő tanára Gazdóf Miklósné volt.

 

Bővebben...
 
Kezdetben nem vala Madeira...

Kedves kollégák, tudománybarátok és diákjaink!

Meghívlak benneteket Madeiráról szóló előadásomra, amelyet a Szerencsi Tudománybarátok Köre megtisztelő felkérésére 2017. 02. 16-án 14.30-as kezdettel fogok megtartani gimnáziumunkban. Előlegbe pedig ajánlom figyelmetekbe böngészésre egy korábbi fotóesszémet a témáról.


Éliás Balázs

Bővebben...
 
A magyar kultúra napja

 

altA nemzeti himnuszra és alkotójára, Kölcsey Ferencre emlékeztek a bocskaisok a magyar kultúra napjának alkalmából január 23-án hétfőn. A diákok és felkészítő tanáraik - Gergely Lászlóné és Szegedi Anikó- ezúttal is színvonalas műsorral álltak elő. Szavalat hangzott el Danyikó Dorkától és Juhász Vincétől. Weöres Sándor és József Attila versek csendültek fel megzenésítve Bliszkó Zsófia és Kovács Kristóf előadásában.
A műsor hosszabb változatát a tanulók délután a városi ünnepségen adták elő.

Bővebben...
 
…és a gyertyák csonkig égtek…

altA gimnázium egyperces néma főhajtással és gyertyagyújtással emlékezett a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium elhunyt diákjaira és tanáraira, akik január 20-án, pénteken este szenvedtek tragikus buszbalesetet az olaszországi Verona közelében.

 

Bővebben...
 
Álláspályázat

A szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium pályázatot hirdet az alábbi munkakör betöltésére:
magyar nyelv és irodalom-bármely szakos középiskolai tanár
A feladatellátás helye: 3900 Szerencs Ondi út 1.
Állás betöltésének ideje: azonnal
jelentkezés:
A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium 3900 Szerencs Ondi út 1. címre vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, Dr.Gál András igazgató részére küldött pályázattal.

 
Mikulás nap

A néphagyomány szerint december 6. hajnalán a Mikulás meglátogatja a gyermekeket, s ha az elmúlt évben jól viselkedtek, kisebb ajándékot ad nekik. Gimnáziumunkban régi szokás az is, hogy a 9. osztályos diákok Miklós napján zenés-táncos műsorral mutatkoznak be idősebb társaiknak, és egy vicces, beavató ünnepség keretében válnak az iskola teljes jogú tagjává. A fiatalabb nebulók hetekig szorgalmasan gyakoroltak és készültek a különleges délelőttre, de nem hiába, hisz a felsőbb évesek nagy tapssal és ovációval fogadták produkcióikat.

 
Nyílt nap december 7-én

Több, mint száz nyolcadikos diák volt kíváncsi iskolánkra december hetedikei nyílt napunkon. Dr. Gál András igazgató úr tájékoztatója után a két igazgatóhelyettes, Gazdóf Miklósné és Bodnár György kalauzolta végig a tanulókat az intézményen, bemutatva a szaktantermeket, sportlétesítményeket.
Az iskolában folyó munka jobb megismerése érdekében több kolléga bemutató órát tartott: angol nyelvből Jurák Józsefné és Sándor Ernőné; matematikából Bodnár Györgyné, Daruka Róbert és Reményi Szabolcs; biológiából dr. Búzáné Tóth Márta; történelemből Braun Csaba; informatikából Szemán Artúr; míg a szakgimnáziumi képzéssel Pórné Nagy Katalin óráján ismerkedhettek az érdeklődő diákok.
A napot a néptáncosok (vezetőjük Balázs Beáta) és a rendészek önvédelmi bemutatója zárta, melyre Czibere Gergő készítette fel a végzős tanulókat.
Következő nyílt napunk december 13-án, szerdán lesz, melyre szeretettel várjuk azokat a nyolcadikosokat, akik 7-én nem tudtak eljönni!

Bővebben...
 
Magyar és idegen nyelvű szavalóversenyeken is jók vagyunk

altA Szent Márton Katolikus Gimnázium (Szikszó) 2016. november 23-án rendezte meg hagyományos régiós és határon túli, középiskolásoknak meghirdetett szavalóversenyét a szeretet témakörében. Iskolánkat Juhász Vince 10. A osztályos tanuló képviselte, aki a kiemelkedő 2. helyezést szerezte meg.  Felkészítő tanára Gazdóf Miklósné volt.
A Jedlik Ányos Tudományos Ismeretterjesztő Társaság november 24-én rendezte meg idegen nyelvű szavalóversenyét a B-A-Z megye középiskolás diákjai számára a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban. A versenyen angol, német és francia nyelven előadott verssel lehetett indulni, amelynek a témája ebben a tanévben az „Ünnepek jegyében” fogalmazódott meg. Tanulóink az idén is elismerésre méltó eredményt értek el: német nyelvből Kiss Kamilla 11. H osztályos tanulónk III. helyezést, angol nyelvből Török Róbert 11. H osztályos tanuló IV. helyezést és Burkus Lilla 9. H osztályos diáklány a megérdemelt V. helyet szerezte meg. A tanulókat Pajuf Izabella, Jurák Józsefné és Novákné  Váradi Judit készítette fel. Köszönjük a tanulók és a kollégák lelkiismeretes munkáját!

Bővebben...
 
« ElsőElőző1112131415KövetkezőUtolsó »

13. oldal / 15