Bocskai István Katolikus Gimnázium
Ma 2024. 6. 13, csütörtök, Antal, Anett napja van.
Holnap Vazul napja lesz.
Az általad nézett oldal: Címlap
A 4 ill. 6 éves munkánk közös eredménye az érettségi vizsga

altA 2022-es érettségi időszak iskolánkban június 16-án kezdődött, az utolsó osztály június 23-ára „érett” meg. A 4 érettségiző osztályunkban 90 tanuló tett rendes érettségi vizsgát. Egy-egy tantárgyból érettségizett 11 külsős diák, és saját iskolánkból 10-11. évfolyamos diákok is tettek előrehozott érettségi vizsgát, akik szorgalmuk révén eljutottak a 12-es anyag végére. 24 tanuló jutott így törzslap-kivonathoz, amelynek eredménye a rendes érettségi időszakukban kerül majd be a bizonyítványukba. A 4 vizsgacsoportban rendben lezajlott az érettségi vizsga. Örülünk, hogy jól felkészült, tisztelettudó és lelkiismeretes tanulókat engedünk ki az iskola falai közül a „nagybetűs életbe”. Valamennyi vizsgázónknak szívből gratulálunk, további terveik megvalósításához sok sikert kívánunk.

Bővebben...
 
Bezártuk a 2021/2022. tanévet

alt2022. június 16-án tartottuk tanévzáró ünnepségünket. Gazdóf Miklósné igazgatóhelyettes felidézte a tanév legfontosabb iskolai és hitéleti rendezvényeit. Ezután a statisztikai kimutatások következtek: a sok-sok nyelvvizsgázó, a versenyeredmények, a hiányzások, osztályátlagok. Örvendetes, hogy az iskola tanulmányi eredménye 4,15 lett. A 465 tanuló közül 73 tanuló ért el jeles vagy kitűnő eredményt. Jutalomkönyvüket Jakab Tamás igazgató úrtól vehették át. Az örömteli pillanatok és a nyárra vonatkozó intelmek után rövidesen elhangzott a bűvös mondat: „Ezzel a 2021/2022. tanévet bezárom.” Az iskolai tanévzáró után szentmisén vett részt a gimnázium közössége.

Bővebben...
 
A 2021/2022. tanév legsikeresebb tanulója

altA tanulmányi versenyek között a legrangosabb verseny, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny. Angolból Maczkó Balázs Árpád 12. A osztályos tanuló az OKTV-n a 19. helyet szerezte meg. Ilyen kiváló eredményt eddig még senki nem ért el iskolánkban, így nem véletlenül vagyunk nagyon büszkék végzős tanulónkra. Szeretettel gratulálunk e dicséretes eredményhez!

 
Tanévzáró szentmise Jászapátiban

altAz Egri Főegyházmegyéhez tartozó iskolák képviselői és kiválasztott tanulói 2022. június 8-án tanévzáró ünnepségen, Te Deumon vettek részt Jászapátiban. Iskolánkból Mezősi Kornél 12. A osztályos tanuló Érsek Atya elismerésében részesült hitéleti és közösségi tevékenységéért. Szeretettel gratulálunk végzős diákunknak, kijelölt feladatainak megvalósításához a Jóisten áldását kérjük.

 
Kirándulás a debreceni Agórában

altA jól sikerült Gála után a Premier AMI szerencsi diákjai 2022. június 3-án Debrecenbe kirándultak. Az úti cél az Agóra, a Tudományos Élményközpont volt.
Csodás környezetben interaktív játékokkal töltötték a diákok a délelőttöt. A háromszintes modern épület laboratóriumaiban a tanulók bepillanthattak a fizika, kémia, orvosbiológia, hidrobiológia, botanika, környezettudomány és a robotika rejtelmeibe; a csillagdában tanulmányozhatták az égi jelenségeket. Az interaktív térben több mint negyven tudományos játékot, illetve interaktív eszközt lehetett kipróbálni: találkozhattak Öveges professzor Heki kutyájával, megfejthették jó néhány illúzió titkát, próbára tehették reflexeinket, és utat kerestek a végtelennek tűnő Tükörlabirintusban.
Majd egy játékos kémiaórán vettek részt, ahol a folyékony nitrogénnel látványos kísérleteket figyelhettek meg, mint a lufi megfagyasztása és kiolvasztása, a kis kupak ledurrantása a flakonról és egy zenésztársuk kezének leöntése folyékony nitrogénnel, anélkül, hogy bármi baja történt volna. Diákjaink élményszerűen és interaktívan tanulhattak.
A játékos múzeumlátogatást a helyi arborétum megtekintésével zárták a Premieres diákok. Jövőre újabb csodás helyszínre kirándul a csapat.

Bővebben...
 
A 14. évfolyamosok sikeres szakmai vizsgája

alt2022. május 26-án valamennyi 14. évfolyamos tanulónk – 16 fő – sikeres szakmai vizsgát tett Sátoraljaújhelyben. A Gazdálkodás és menedzsment ágazaton végzett tanulók vizsgaeredménye 4,19 volt. Ők az első Szakmajegyzék szerint vizsgázó tanulóink, akik a következő osztályoknak teljesítményükkel és emberségükkel igen magasra tették a mércét. Szeretettel gratulálunk nekik, reménykedve boldogulásukban.

Bővebben...
 
Ballagási ünnepség a Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikumban

alt2022. április 30-án vettek búcsút végzős diákjaink az alma matertől. A megható ballagási dalok, a búcsúzó szövegek könnyeket csaltak a diákok és az őket jól ismerő tanáraik szemébe. A kedves pillanatok után Jakab Tamás igazgató úr díjakat adott át a legjobb tanulmányi, közösségi és sport eredményt elért tanulóknak.
Az igazgatói búcsú és Szarvas Péter atya áldása után az udvarra vonultak a ballagók, ahol hozzátartozóik gratulációját fogadták.

Bővebben...
 
A 2021/2022. tanév kiváló tanára: Reményi Szabolcs

altÉvtizedes hagyomány, hogy minden évben megválasztjuk a nevelőtestület véleménye alapján magunk közül azt a pedagógust, aki nemcsak az adott évben, de évekre visszamenőleg is kimagasló munkát végez az iskolában.
A 2021/2022. tanév kiváló tanára Reményi Szabolcs igazgatóhelyettes kolléga lett. Sok szeretettel gratulálunk, és további eredményes munkát, jó egészséget kívánunk neki.

Bővebben...
 
Dobogós helyezések a Karate Diákolimpián

alt2022. április 30-án került megrendezésre Százhalombattán a XIII. IPPON SHOBU KARATE DIÁKOLIMPIA melyen két bocskais diákunk remek eredményt ért el. Vojtkó Fruzsina 9.b osztályos tanuló az V.cs Kata kategóriában II. helyezést, míg Kanalas Patrik 8.h osztályos tanuló IX. kcs Kumite kategóriában III. helyezést ért el.
2022. május 14-én Debrecenben Turcsányi Balázs 11.r osztályos tanulónk a KYOKUSHIN KARATE DIÁKOLIMPIA résztvevőjeként az előkelő II. helyezést érte el Junior korcsoport Kumite 80kg-os kategóriában.
Gratulálunk mindhárom versenyzőnek az eredményes szerepléshez és további sok sikert kívánunk!

Bővebben...
 
LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPA ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT ZALAEGERSZEG

alt2022. május 27-29 között Zalaegerszegen, az ifjúsági sportcentrum műfüves pályáin a kispályás labdarúgás Diákolimpia országos döntőjén vett részt labdarúgó fiú csapatunk. Az előzőleg megnyert Megyei döntő után meghívást kaptunk az országos döntőre, ahol rajtunk kívül még 19 csapat vehetett részt.
A sorsolás után Nagykanizsa, Eger, Pilisvörösvár, Celldömölk, csapataival kerültünk egy csoportba. Ahol sikerült a 3. helyet megszereznünk, majd a helyosztók után tisztes helytállással a 11. helyet érte el csapatunk.
Így az országos versenykiírásban 245 indulóból iskolából a 11.helyet szereztük meg.
Csapat tagjai: Árvai Viktor, Czili Ábel Péter, Dienes László(kapus), Dienes Tamás, Kántor Dániel, Matisz Milán, Németh Nándor, Szaniszló Bálint, Szemán Titusz Bálint, Takács Norbert.
Góllövők: Árvai Viktor: 10, Dienes Tamás: 6, Kántor Dániel: 3, Matisz Milán: 3, Czili Ábel: 2 Szaniszló Bálint: 1 
Gratulálok a csapatnak a tisztes helytállásért, az elért eredményhez!

Bővebben...
 
Emlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharcra

altMéltóképpen emlékeztünk meg az egyik legsikeresebb forradalmunkról. A színvonalas ünnepi műsort a művészeti iskola drámatagozatosai és a 11. B osztály ügyes tanulói adták. Köszönet Balázs Beáta és Magyar Anett tanárnők színvonalas felkészítő munkájáért.

Bővebben...
 
PÉNZ7 a Bocskaiban

alt2022. március 7-11. között került megrendezésre a Pénz7 elnevezésű Pénzügyi és Vállalkozói Témahét. A programhoz természetesen iskolánk is csatlakozott. Az adott héten minden osztályban legalább egy tanórán kiemelt hangsúlyt kapott a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztése, bővítése.
A felsősök „Zsebedben a jövőd” címmel a megtakarításokkal és „Játsszunk bankot!” címmel a pénzügyi tervezéssel ismerkedtek meg, a középiskolás diákok hasonló témakörben egy testvérsuli-találkozó pénzügyi tervét készítették el.
A szakképzésben tanuló 13. és 14. évfolyamosok az „InnoVÁL(L)–Vállalkozz Okosan” vállalkozói témarész keretein belül a „Közösségi média marketingje” témakörrel foglalkoztak.


Pórné Nagy Katalin
közgazdásztanár

Bővebben...
 
Egészséges életmóddal nyert 3 napos osztálykirándulás

altAz egészséges táplálkozást és a sportos életmódot támogató osztályközösségek számára hirdetett pályázati lehetőséget az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Közhasznú Kft. a Fitmess elnevezésű kampányában.
Másfél hónapon keresztül kellett a sportolásról és egészséges táplálkozásról készült tartalmakat Instagramon megosztaniuk a pályázó középiskolásoknak: túrázás, kosárlabdázás, futás, lovaglás, focizás, kondizás, valamint az otthon elkészített egészséges és tápláló fogások képezték a fotó és videó tartalmat.
A több, mint 500 résztvevő diák közül a legsikeresebb résztvevő a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium 10. H osztálya volt, hiszen szinte rajt-cél győzelmet aratva szerezte meg az előkelő 1. helyezést.
A tanulók nyereménye a 3 napos, 2 éjszakás, teljes ellátással járó élménytábor mellett 50 ezer Ft-os Spar vásárlási utalvány, valamint ERIFA ajándékcsomag Scitec, Nutrition és Abonett termékekkel megtöltve, mely ékes bizonyítéka annak, hogy megéri egészségesen élni!

Darai Enikő
osztályfőnök

Szeretettel gratulálunk a lelkes osztályfőnöknek és az örökmozgó osztálynak!

Bővebben...
 
A Szép Magyar Beszéd verseny iskolai fordulója

alt2022. február 1-jén rendeztük meg iskolánkban a Szép Magyar Beszéd verseny helyi fordulóját. 11 tanuló jelentkezett a nagy hagyományokkal rendelkező megmérettetésre. Nehéz volt a zsűri dolga, mert lelkes, valóban színpadra termett tanulók mérték össze felkészültségüket. A verseny I. helyezettje Takács Viktória 9. A osztályos tanuló lett, aki a megyei fordulón képviseli majd iskolánkat. A II. helyezést megosztva adta ki a zsűri, melyet Ficsor Fruzsina és Mezősi Ákos 9. A osztályos tanulók érdemeltek ki. Müller Dorina 9. H osztályos tanuló a III. helyet szerezte meg. A helyezettek felkészítő tanárai Takács Fanni és Gazdóf Miklósné voltak. Szeretettel gratulálunk valamennyi résztvevőnek!

Bővebben...
 
« ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó »

2. oldal / 15